LaLiga - preview 25. kola

26.02.2021, 09:17, aktualizováno 01.03.2021, 08:26
Previews
Real Madrid se utká v pondělní dohrávce LaLigy s Realem Sociedad a může se dostat na druhé místo, tři body za vedoucí Atlético. Soupeř ze San Sebastianu ale určitě bude proti. Už proto, že našel ztracenou formu a aktuálně drží tři výhry za sebou...
Real Madrid - Real Sociedad  (pondělí 21:00)
Real Madrid se zase dostává do ráže a v pondělí to bude moci potvrdit proti nepříliš oblíbenému Realu Sociedad. Baskové dokázali v nedávné minulosti slavnějšímu soupeři několikrát ublížit a se stejným cílem zavítají do Madridu i tentokrát. Po vyřazení z Evropské ligy už se mohou koncentrovat výhradně na LaLigu a kvalifikaci do evropských pohárů pro příští rok.

Přesně před měsícem Real Madrid nezvládl domácí zápas s Levante a porážkou opět ukázal, že v této sezoně něco není úplně v pořádku. Jak už to ale u obhájce trofeje bývá, dokázal se rychle otřepat a v následujících pěti soutěžních zápasech ani jednou neztratil včetně duelu osmifinále Ligy mistrů na hřišti Atalanty Bergamo. Zidanův tým vyhrál v Itálii 1:0 i díky tomu, že domácí přišli rychle o vyloučeného Rema Freulera.

Nejtěsnějším rozdílem vyhrál Real Madrid podruhé v řadě. Před týdnem stejným výsledkem zdolal i Valladolid, tentokrát gólem Brazilce Casemira a na vedoucí Atlético Madrid ztratí už jen tři body. Městský rival má ještě jedno utkání k dobru, ale už teď je jasné, že se boj o titul výrazně dramatizuje. Kromě Realu a Atlética je ve hře i Barcelona. Mimochodem už příští týden je na programu El Derbi Madrileño, které může o šancích Realu na obhajobu titulu hodně napovědět.

Bílý balet se bude muset nejprve vypořádat s jiným silným týmem - Realem Sociedad. Baskové na začátku sezony lize dominovali, ale postupně se propadli mimo příčky zaručující Ligu mistrů a teď na ně ztrácejí sedm bodů. Svěřenci Imanola Alguacila se však nevzdávají a pokud by se jim podařilo v Madridu zvítězit, snížila by se ztráta na čtvrté místo na přijatelnější čtyři body. Není to nemožné. La Real už svého slavného protivníka dokázal porazit. Z Madridu vezl vítězství loni v Copa del Rey i předloni v LaLize. První vzájemný duel letošní sezony skončil 0:0.

Real Sociedad měl v minulém týdnu hodně turbulentní období. Po výprasku od Manchesteru United v Evropské lize sám nastřílel čtyři góly Deportivu Alavés a pak se s evropskými poháry důstojně rozloučil na Old Trafford bezbrankovou remízou.

Bílý balet se bude muset tentokrát obejít bez Rodryga, Carvajala a Sergia Ramose. Podobně je na tom i celek ze San Sebastianu. Jmenovitě pak bude postrádat Illarramendiho, Sangalliho, Moyu, Zaldúu a suspendovaného Merina.
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Mendy, Varane, Nacho, Vázquez - Kroos, Casemiro, Modrić - Vinícius Júnior, Benzema, Asensio
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Remiro - Gorosabel, Zubeldia, Normand, Monreal - Silva, Illaramendi, Guridi - Portu, Isak, Oyarzabal
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.07 - 3.62 - 3.76
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Celta Vigo - Real Valladolid  (neděle 14:00)
Celta v minulém kole poprvé po čtyřech zápasech prohrála a teď by se moc ráda dostala zpátky na vítěznou vlnu. Program 25. kola španělské elitní ligy jí k tomu nachystal ideálního soupeře, protože do Viga se chystá trápící se Real Valladolid.

Tým trenéra Coudeta si přelom ledna a února náležitě užil, protože ve čtyřech utkáních ani jednou neprohrál. A to i přesto, že se proti němu postavilo Atlético. Minulé kolo už pro něj takovým požehnáním nebylo, jelikož celek z Galicie nestačil na Valencii a prohrál s ní o dvě branky. To znamenalo, že Celta klesla až na 11. příčku s tím, že desáté Bilbao má zápas k dobru.

Trenér Coudet v utkání s Valladolidem nebude moci využít služeb Nolita, Mora, Álvareze nebo Juncy, ale může počítat s brankářem Blancem, jemuž vedení soutěže umazalo červenou kartu z minulého kola. Absence na straně Realu Valladolid jsou o něco vážnější. Mimo hru jsou Olivas, García, Hervías, Sánchez, De Souza nebo El Yamiq.

Valladolid se obecně trápí a často balancuje těsně nad hranou sestupu. Tentokrát by mu ani to nemuselo stačit, jelikož za 24 utkání zaznamenal jen čtyři výhry a je až 18. Od poslední Huescy se navíc odlišuje jen dvěma body.
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Blanco - Mallo, Araújo, Murillo, Martín - Tapia - Solari, Suárez, Méndez - Mina, Aspas
Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Masip - Pérez, González, Fernández, Olaza - Alcaraz, Mesa - Orellana, Pérez, Plano - Guardiola
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.95 - 3.48 - 4.39
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Cádiz CF - Real Betis  (neděle 16:15)
Cádiz poslední dobou schytává jeden debakl za druhým a rázný konec jim bude chtít učinit na domácí půdě. V neděli odpoledne se na Estadio Ramón de Carranza ukáže Real Betis, který však k domácí smůle chytil dobrou formu.

Cádiz se v některých zápasech dokázal vybičovat k velmi solidnímu výkonu a občas překvapil i silnějšího soka. Klub z jihozápadního Španělska například v minulém kole udivoval solidní hrou i proti takovému gigantovi, jakým je katalánská Barcelona. Nakonec si s jasným favoritem rozdělil body a jeho fanoušci mohli být na tento výkon určitě hrdí. Remíza s Barcelonou je výsledek, který dokáže hráče na další kola pořádně nabudit.

Dokládají to také slova brankáře Jeremíase Ledesmy z rozhovoru pro klubový web. "Dokázali jsme velkou věc. Celý tým šlapal jako hodinky, dřeli jsme jeden pro druhého a vyplatilo se to. Samozřejmě se podobné výsledky neopakují moc často, takže si to teď velmi užíváme. Důležité bude, abychom dokázali podobně hrát i v příštím kole. Udělali jsme minule pár chyb, které musíme eliminovat, abychom se posouvali dál."

Od Betisu se rozhodně dá očekávat, že brankáře Ledesmu pořádně prozkouší. Celek ze Sevilly se totiž v minulých týdnech dostal do velmi dobré formy. Na porážku od Barcelony reagoval nečekaným vítězstvím nad Villarrealem a minule k tomu přidal tři body i proti Getafe. Výsledkem je skvělé sedmé místo s tím, že na poháry ztrácí jediný bod!
Cádiz CF - pravděpodobná sestava:
Ledesma - Iza, Fali, Mauro, Espino - Sánchez, Jonsson, Mari, Fernández - Sobrino, Negredo
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Robles - Emerson, Mandi, Ruiz, Miranda - Guardado, Rodriguez - Lainez, Canales, Ruibal - Morón
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.19 - 3.59 - 1.97
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Granada CF - Elche CF  (neděle 18:30)
Granada si ve čtvrtek zajistila postup v Evropské lize a teď se zase musí koncentrovat na ligu, kde to poslední dobou není úplně optimální. Šest kol v řadě už nevyhrála a na evropské poháry ztrácí sedm bodů. V neděli by to ale klapnout mohlo, protože přijede předposlední Elche.

Obrovský úspěch v podobě postupu do osmifinále Evropské ligy mají za sebou v Granadě a navíc to nemusí být konečná, protože Molde FK určitě patří mezi hratelné soupeře. V Andalusii by si rádi zahráli Evropu i příští rok, ale z ligy k tomu cesta zřejmě nepovede.

Granada ztratila hodně důležitých zápasů a její ztráta na šesté místo narostla na sedm bodů. Ještě stále je do konce ligy spousta kol a stáhnout manko je určitě v jejích silách. Granada by mohla z postupové euforie na úkor Neapole čerpat a z minulého kola má co napravovat. Nazaríes totiž prohráli s o záchranu bojující Huescou 2:3 a na výhru čekají už šest zápasů.

Přerušit negativní bilanci mohou proti Elche, které bojuje o záchranu. Hosté v týdnu dohrávali odložené utkání prvního kola na Camp Nou a Barceloně dle očekávání podlehli. Týden zpátky se jim ale podařilo porazit Eibar a to má pro Elche mnohem větší váhu. Los Franjiverdes ztrácejí na nesestupové příčky jen bod, takže rozhodně není nic ztraceno.

Granada v prvním utkání zvítězila, když se o jedinou branku zápasu postaral Luis Javiér Suárez. Domácí mají lepší vzájemnou bilanci, Elche nad nimi zvítězilo jen jednou v historii a navíc to bylo v Copa del Rey.

Granadu stále trápí početná marodka a proti Elche budou scházet Neyder Lozano, Suárez, Quini, Milla, Soro i potrestaný Germán Sánchez. Soupeř je na tom o poznání lépe a v Granadě se představí pouze bez Josana.
Granada CF - pravděpodobná sestava:
Silva - Marín, Vallejo, Duarte, Díaz - Herrera, Montoro, Eteki - Kenedy, Soldado, Machís
Elche CF - pravděpodobná sestava:
Silva - Marín, Vallejo, Duarte, Díaz - Herrera, Montoro, Eteki - Kenedy, Soldado, Machís
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.07 - 3.22 - 4.31
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Villarreal CF - Atlético Madrid  (neděle 21:00)
Tlak na vedoucí Atlético Madrid se zvyšuje a v neděli večer čeká vedoucí tým soutěže těžká překážka - Villarreal na jeho Estadio de la Cerámica. "Žlutá ponorka" je v tabulce šestá a i když se jí teď zrovna nedaří, pořád představuje mimořádně nebezpečného soupeře. Ten je navíc povzbuzená postupem v Evropské lize.

Villarreal celkem bez problému přešel přes rakouský Salzburg a může se těšit na osmifinálového soupeře ukrajinské Dynamo Kyjev. Unai Emery na tiskové konferenci upozorňoval, že půjde o velmi těžkého protivníka, který se dostal do Evropské ligy skrz Ligu mistrů a který vede zkušený kouč Mircea Lucescu.

Emery dal také najevo, že LaLiga zůstává pro jeho tým na prvním místě. "Prioritou je LaLiga. Chceme jít v Evropě daleko, ale nejdůležitější je odvést dobrou práci ve 38 zápasech LaLigy. Nyní k nám přijíždí lídr, který prohrává jen málo zápasů. Je to pro nás pěkná příležitost," prohlásil domácí kouč.

"Žlutá ponorka" před týdnem remizovala v Bilbau 1:1 a v lize už nevyhrála šest zápasů v řadě. Důsledkem toho jsou ohroženy pohárové příčky, protože na šestém místě má už jen jednobodový náskok na Real Betis. Přitom ještě začátkem roku pomýšleli ve Villarrealu na Ligu mistrů, jenomže na tu už ztrácejí propastných jedenáct bodů. Cesta do milionářské soutěže ale může vést přes zmiňovanou Evropskou ligu.

Liga mistrů je velké téma i pro Atlético Madrid. To prohrálo zahajovací duel osmifinále s Chelsea 0:1 a v londýnské odvetě bude mít plné ruce práce výsledek zvrátit. Colchoneros musí zbystřit i v LaLize, kde se začínají dotahovat tradiční giganti Real Madrid a Barcelona. Atlético jim hodilo rukavici po nečekané dvojí ztrátě s Levante. Náskok se tak výrazně pokrátil a Atlético čeká v nejbližších dnech a týdnech hodně důležité období.

Ve Villarrealu to bude pro Rojiblancos hodně náročné už jen proto, že tam skoro šest let nevyhráli. Colchoneros vyloupili Estadio de la Cerámica naposledy v roce 2015 a od té doby se nikdy nevraceli s plným ziskem. I první zápas letošní sezony dal lídrovi zabrat a na Wanda Metropolitano skončil bez gólu.

Domácím bude chybět trio Coquelin, Moreno, Iborra, zatímco soupeř se musí obejít bez Giméneze a dlouhodobě i Trippiera.
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Asenjo - Pedraza, Torres, Albiol, Peňa - Trigueros, Capoue, Parejo - Gómez, Alcácer, Moreno
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Felipe, Hermoso, Savić - Vršaljko, Lemar, Koke, Llorente, Lodi - Félix, Suárez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.40 - 2.97 - 2.54
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SD Eibar - SD Huesca  (sobota 14:00)
O záchranu se bude v sobotu odpoledne bojovat na stadionu Municipal de Ipurua v Eibaru. Domácí celek se nachází těsně nad sestupovým pásmem, ale to se může rychle změnit, pokud s Huescou prohraje, nebo jinak ztratí body. Huesca je poslední a na svého hostitele ztrácí jen dva body.

Boj o záchranu bude letos ve Španělsku hodně napínavý. Namočeno je hned několik týmů a například jistotu nemá ani slavná Valencia, která je v tuto chvíli třináctá s šestibodovým odstupem. Specifické na letošní sezoně je, že žádný tým za ostatními vyloženě nezaostává. I poslední Huesca ztrácí na nesestupové pozice jen dva body, takže vše zůstává otevřené.

Eibar naposledy zvítězil na začátku ledna a od té doby se potýká s výsledkovou krizí. Nevyhrál ani před týdnem, když nestačil v jiném záchranářském souboji na Elche. Zápas rozhodl jediným gólem Daniel Calvo. Série bez výhry trvá v Eibaru už osm soutěžních zápasů.

Huesca je sice poslední, ale na rozdíl od Eibaru má poměrně slušnou formu. Po remíze s Villarrealem a výhře ve Valladolidu koncem ledna sice přišly dvě očekávané porážky od Realu Madrid a Sevilly, ale před týdnem se znovu podařilo získat tři body, tentokrát proti pohárové Granadě. Právě na tuhle výhru se pokusí Azulgranas venku navázat.

Určité problémy měli na domácí straně Rober Correa a Kévin Rodrigues, oba by však měli být připraveni. Na druhé straně určitě nenastoupí Gastón Silva, jinak je zbytek kádru pohromadě.
SD Eibar - pravděpodobná sestava:
Dmitrović - Cote, Bigas, Oliveira, Arbilla - Gil, Expósito, Diop, Inui - Muto, García
SD Huesca - pravděpodobná sestava:
Fernández - Pulido, Siovas, Ínsua - Maffeo, Rico, Seoane, Galán - Ferreiro, Escriche, Mir
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.34 - 3.16 - 3.55
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Sevilla FC - FC Barcelona  (sobota 16:15)
Sobotní program 25. kola nabídne fanouškům španělského fotbalu opravdovou lahůdku. Na Estadio Ramón Sánchez Pizjuán zavítá katalánský obr z Barcelony, aby vrátil domácí Seville poslední vzájemné utkání i s úroky. Jenže na straně domácích stojí jedna nesporná výhoda.

Tou výhodou je větší čas na odpočinek. Sevilla sice hrála Ligu mistrů, ale to už bylo před víc jak týdnem. Její poslední soutěžní duel patřil do minulého kola LaLigy, takže oba zápasy od sebe dělí téměř pět dní. I minulé kolo navíc Sevilla zvládla na jedničku. Poradila si totiž s bojovnou Osasunou, které toho po dobu zápasu moc nedovolila. Uchovala si čisté konto a sama se díky Carlosovi s De Jongem prosadila dvakrát.

Výsledek jí stačil na třetí příčku. Na ní ale zůstala jen chvíli, protože Barcelona sehrála dohrávku 1. kola ve čtvrtek večer a na třetím místě Sevillu o dva body vystřídala. Poradila si totiž o tři branky s bezkrevně hrajícím Elche, dvakrát se prosadil hvězdný Lionel Messi. Faktem ale je, že zatímco blaugranas už výhodu dalšího kola nemají, Sevilla stále odehrála jen 23 zápasů, takže se věci mohou velmi snadno změnit.

Sevilla v těchto týdnech na Barcelonu hodně myslí, protože se bude jednat o druhý z řady tří utkání jdoucích rychle po sobě. První dějství Copa del Rey Sevilla zvládla velmi dobře a příští týden je v plánu odvetné utkání na Camp Nou. Právě v Seville se domácí celek prosadil dvakrát, zatímco Barceloně nedovolil ani jednu trefu a k postupu do finále má o něco blíž. Teď Sevilla cítí velkou šanci definitivně přeskočit katalánského soupeře i v lize.

Trenér Julen Lopetegui k tomu v rozhovoru pro klubové stránky uvedl: "Jsem moc rád, že se nám poslední kolo tak dobře povedlo. Zvedli jsme si sebevědomí, udrželi nulu vzadu a směrem do ofenzivy jsme předvedli několik povedených akcí. Za každou takovou výhru jsem nesmírně rád. Teď je ale před námi mnohem větší test. S Barcelonou se teď potkáváme častěji, ale s ní je každý duel diametrálně odlišný. To, že jsme ji porazili v poháru, nemusí v lize vůbec nic znamenat."

Lopetegui se musí obejít bez Ocampose, ale fit už by měl být Suso. Barcelona postrádá čtveřici Pjanić, Ansu Fati, Coutinho a Sergi Roberto.

A taky by uvítala větší čas na regeneraci. Dohrávku prvního kola totiž sehrála teprve ve čtvrtek večer. Je za ni ale určitě ráda, protože díky třem bodům se posunula na třetí místo a rovněž díky tomu trochu zapomněla na minulé neúspěšné týdny - porážku od PSG a smolnou remízu s Cádizem, které opět vznesly otazníky nad schopnostmi hráčů i trenéra Koemana.
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Bounou - Navas, Koundé, Diego Carlos, Rekik - Jordán, Fernando, Rakitić - Suso, En-Nesyri, Munir
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Ter Stegen - Dest, Piqué, Lenglet, Alba - De Jong, Busquets, Pedri - Griezmann, Messi, Dembélé
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.40 - 3.64 - 2.19
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Deportivo Alavés - CA Osasuna  (sobota 18:30)
Alavés potřebuje nutně zlepšit obranu, se kterou si poslední dva soupeři dělali, co se jim zachtělo. V sobotu v podvečer si bude mít výhodu domácího prostředí, ale přesto je favoritem jeho sok. Osasuna totiž pomalu a trpělivě sbírá body.

Obranná linie Deportiva nedělá fanouškům baskického klubu vůbec radost a je spíš pro smích. Minulé dva duely byly vyloženě zklamáním, protože v nich Alavés dostal devět branek! Samozřejmě je jasné, že když se proti vám postaví Barcelona, asi není reálné očekávat čisté konto. Ale takhle vysoké číslo za dva duely už je opravdu trochu moc na prvoligové mužstvo. Tedy zatím prvoligové, protože Alavésu nechybí moc, aby se vrátil do Segundy.

Aktuálně je až na 16. místě s tím, že od poslední Huescy jej dělí jen pouhé tři body. Právě v téhle soutěži, v roce 2015, Alavés na domácí půdě Osasunu porazil naposledy.

Osasuna je navíc v poměrně dobrém rozmaru, který způsobilo šest bodů z posledních tří duelů. Třetí výhru v řadě Osasuna nepřidala, protože v minulém kole nestačila na Sevillu. Přesto jí patří solidní 13. příčka s náskokem tří bodů na sobotního soupeře.
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Rodriguez, Laguardia, Lejeune, Aguirregabiria - Edgar Méndez, Pina, Manu Garcia, Cordoba - Pérez, Joselu
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Herrera - Nacho Vidal, Aridane, D. Garcia, Sánchez - Oier, Lucas Torro, Moncayola - Barja, Budimir, R. García
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.87 - 3.04 - 2.88
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Getafe CF - Valencia CF  (sobota 21:00)
Kdo by si před sezonou pomyslel, že by Getafe a Valencia hrály v této sezoně o záchranu. Taková je ale realita. Getafe se stejně jako Valencia výsledkově trápí a oba celky zůstávají i po čtyřiadvaceti kolech v sestupovém ohrožení. Nyní se postaví proti sobě a vítěz se bude moci nebezpečným příčkám o něco vzdálit.

V lepší formě se v tuto chvíli nachází Valencia, která sice ještě nemá vyhráno, ale přeci jenom získala do tabulky několik důležitých bodů. Ty poslední před týdnem nad Celtou Vigo (2:0) a díky tomu se v tabulce posunula na dvanácté místo. Valencia od začátku roku tři zápasy vyhrála, tři remizovala a dva prohrála - mimochodem pokaždé v Madridu (s Atléticem a Realem Madrid), kde se představí i v sobotu večer.

Podle trenéra Javiho Gracii panuje po výhře nad Celtou Vigo optimistická nálada. "Jsme nadšení, motivovaní a odhodlaní k tomu, abychom přidali druhou výhru v řadě. Víme, co Getafe hraje. Nepřekvapí nás ani stylem hry ani tím, co nás tam čeká," prohlásil sebevědomě trenér Los Che. Zápas v Madridu ale nebude jednoduchý. Getafe Valencii dvakrát v řadě porazilo a je poháněno touhou ukončit negativní sérii výsledků.

Azulones slavili výhru naposledy 20. ledna a na další zatím čekají. A pokud nezlepší produktivitu, jen tak se ji nedočkají. Getafe vyšlo střelecky naprázdno v pěti po sobě jdoucích zápasech a to není pro jeho ofenzívu dobrá vizitka. Trenér José Bordalás si je problému dobře vědom a mimochodem je sám pod velkým tlakem médií. Často se totiž spekuluje o jeho odchodu z klubu.

Getafe má k dispozici kompletní kádr a ani Valencia na tom není špatně. Trenér Javi Gracia bude postrádat pouze zraněného Picciniho.
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria - Olivera, Dakonam, Cabaco, Suárez - Cucurella, Arambarri, Maksimović, Nyom - Hernández, Mata
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Doménech - Correia, Paulista, Guillamón, Gayá - Soler, Račić - Wass, Kang-In, Vallejo - Gómez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.31 - 3.06 - 3.77
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Levante UD - Athletic Bilbao  (pátek 21:00)
Levante se v minulém kole povedl malý zázrak, když se mu podařilo porazit giganta z Madridu a vedoucí celek tabulky Atlético. V pátek večer se klub z Valencie pustí do dalšího nebezpečného soupeře, neboť v rámci předehrávky 25. kola LaLigy přivítá Bilbao.

Levante zažívá velmi povedenou sezonu a zatím se dokázalo uchytit na skvělé osmé příčce s tím, že mu na poslední pohárovou příčku schází jen šest bodů. Cílit na poháry je asi v jeho případě představa dost přitažená za vlasy, ale každý má právo snít. A zvlášť fanoušci týmu, který je schopen občas překvapit tak solidním výkonem, jaký jsme viděli v duelu s Atléticem Madrid. Tím Atléticem, které před tímto utkáním prohrálo jen jednou!

Proti Levante sice netahalo za kratší konec, ale v každém poločase dostalo jednu branku a samo zůstalo střelecky na suchu. Doma padlo a Levante slavilo obrovský úspěch. Není to ale jen náhoda, Levante dlouhodobě ukazuje, že umí hrát kreativně a že je velmi těžkým soupeřem prakticky pro kohokoli. Doposud se mu povedlo za 24 kol prohrát jen sedmkrát.

Problémy by pro domácí mohly nastat kvůli mnoha absencím. Mimo hru jsou Rubén Vezo, Gonzalo Melero, Nemanja Radoja, José Campaña , Enis Bardhi a Sergio Postigo. Bilbao má v tomhle ohledu mnohem menší potíže, protože mu kromě vykartovaného Daniho Garcíi nikdo další nechybí.

Ani pro Basky se soutěž nevyvíjí špatně. Aktuální desáté místo možná není snem fanoušků, ale Bilbao dokázalo ustálit svou formu a aspoň v poslední době přestalo prohrávat. Za deset minulých utkání prohrálo jediné, s Barcelonou. Naposledy remizovalo se silným Villarrealem a opírá se také o fakt, že proti Levante vyhrálo čtyři z pěti minulých duelů.
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Cardenas - Miramón, Duarte, Rober - Coke, Malsa, Vukčević, Toño - De Frutos, Leon, Morales
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Simón - De Marcos, Yeray, Nuñez, Yuri - Berenguer, Vesga, Lopez, Muniaín - R. Garcia, Williams
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.81 - 3.46 - 2.11
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Atlético Madrid23174245:1655
2.Real Madrid24164442:1952
3.FC Barcelona24155453:2250
4.Sevilla FC23153534:1648
5.Real Sociedad24118541:2041
6.Villarreal CF24813333:2537
7.Real Betis241131032:3836
8.Levante UD24710734:3331
9.Granada CF24861029:4130
10.Athletic Bilbao23851033:2729
11.Celta Vigo2478929:3629
12.Valencia CF2469930:3227
13.CA Osasuna24671122:3325
14.Cádiz CF24671121:4025
15.Getafe CF24661217:3024
16.Deportivo Alavés24571220:3822
17.SD Eibar24491119:2721
18.Real Valladolid24491122:3521
19.Elche CF23491020:3421
20.SD Huesca243101121:3519

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (142)

Přidat komentář
roman1978

1

Reagovat
valloire

oblíbené číslo Realu Madrid

Reagovat
smazaný uživatel

https://www.eurofotbal.cz/clanky/leicester-ziskal-danskeho-obrance-jacoba-laursena-28036/

Oktagon Underground diskusia, prípadne aj dianie v MMA. Teším sa na obľúbený postoj a pravidlá zo starej K1 mixnute s obľúbeným Muay-Thai ❤️ .

Reagovat
valloire

Sergio dostane 2 letou smlouvu....

Reagovat
smazaný uživatel

Jak by reálně mohla vypadat Laportova sportovní struktura:

CEO/Manager: Mateu Alemany

Director deportivo: Overmars

Secretaría técnica: Jordi Cruyff

Entrenador: Nagelsmann/Xavi

Ten Hag(tapado)

Fútbol base: Alexanko

Iniesta(Barça B/2do entrenador)

Sergi Barjuan

Benaiges

Víctor Valdes(formación de porteros)

Fundación Barça: Puyol

Reagovat
smazaný uživatel

Nagelsmann? To slyším poprvé.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Nikdo relevantní o tom ani nemluví.

Reagovat
madridcan

To Laportove obdobie ako viedol Barcelonu velmi nevnimam, ale neide nato nostalgicky a zapacit sa? Myslim tym, ze tam natrepe mena, ktore pod nim behali a nemusia teraz svoju rolu vobec zvladat.

Reagovat
2miguel1

Nie, je to proste kvalitny GM, schopny clovek. On je zaruka uspechu, nie ako ti neschopaci pred nim. Tak to mas v každej firme, akonahle ho riadi schopny clovek a nie mamľas, je uspech.

Reagovat
patas92

Alemany je prověřené jméno, Overmars odvádí v Ajaxu podle všeho skvělou práci. U Cruyffa to může trošku smrdět nějakým otcovým odkazem, no. Jeho po-fotbalový životopis není nic moc. Ale netuším, co je Secretaría técnica vůbec za funkci.

Reagovat
dextroza_m

Asistentka

Reagovat
DrQQ

omako :-)

Reagovat
Hristo Stoichkov

Alemany je špičková volba, ten by měl být hlavou celýho Laportova projektu. Kromě Overmarse se docela mluví i o Zorcovi z BVB. Co se týče Cruyffa, tak pokud dorazí, bude mít nějakou menší roli, kde by se měl spíš učit od zkušenějších, podobně jako třeba Čech v Chelsea či Nedvěd v počátku funkcionářský kariéry v Juventusu. Ten zbytek se teprve uvidí, ale už teď je jasný, že Laportovo charisma a vůdcovství bude zásadní a o práci v Barce po jeho boku bude daleko větší zájem než za minulýho vedení, což vyústilo třeba v angažování průměrných trenérů, vůbec nemluvě o celým sportovním úseku.

Reagovat
sensei25

Ved to robi kazdy klub.Svoje legendy sa snazia zapracovat do timu aj po kariere.Samozrejme nie vzdy je to uspesny krok.

Reagovat
madridcan

No takze si mi vlastne nepovedal nic

Myslel som to tak, ze nech neidem po priklad daleko, tak Zidane bol v strukturach klubu, asistent trenera, trener B timu a potom A. Takze som to myslel tak, ze ako fanusik(ovia) Barcelony vies/viete viac o tom, ze na kolko su tie legendy kompetentne robit svoju robotu. Lebo Xaviho napriklad tu kazdy maluje ako hotoveho trenera, ale ja neviem ako trenuje.

Reagovat
Eichel

Reagovat
LAM

Stegen-Lenglet, Piqué, Mingueza-Alba, DE Jong, Sergio, Pedri, Dest-Dembele, Messi.

Araujo ještě není na 100 procent. No na tohle jsem teda zvědavej. Kolik problémů nám zmizí až přijde pořádná devítka.

Reagovat
sensei25

Ach jaj.Opat slimak Busi a poleno Demebele.To bude podivana.

Reagovat
dextroza_m

Hmm.. 3-5-2, jsem zvědav..

Reagovat
sylarko

stream?

Reagovat
dextroza_m
Reagovat
smazaný uživatel

Snad Dembič konečně předvede pořádný výkon.

Reagovat
smazaný uživatel

Munir Aby nás nezničil jak Raketa...

Reagovat
Rattlesnake

je potěšující slyšet, že ousmane zažívá úspěchy nejen na trávnících, ale i v osobním životě.

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkne Dembelé ojebal Kundu

Reagovat
Rattlesnake

je potěšující slyšet, že ousmane zažívá úspěchy nejen na trávnících, ale i v osobním životě.

Reagovat
smazaný uživatel

Wow, dokonce jsou tam i náznaky presinku...ale vepředu jsme zatím strašně nepřesní, míče na náhodu.

Reagovat
smazaný uživatel

GOOOOOOOOOOOOOOOOL

Reagovat
smazaný uživatel

A je tam.

Reagovat
smazaný uživatel

jak je to jednoduché, nemůžete tak hrát protiútok vždy kua?

Reagovat
Rattlesnake

konečně dembouz

Reagovat
dextroza_m

Konečně mu to dal někdo do běhu, jeho chytat nechceš..

Reagovat
smazaný uživatel

Koundé pěkně zrušil ofsajdovou past

Reagovat
dextroza_m

Se mi zdálo, že jsou tam oba poslední.

Reagovat
smazaný uživatel

Mingueza tu pravou stranu skvěle prasí, ani si tam neškrtli

Reagovat
dextroza_m

On jak Ramos vypadá i hraje Teda jako tvrdě, herně na Sergia zatím nemá.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Občas dělá chyby, ale má skvělou mentalitu, připomíná mi spíš Nacha. Kamkoliv ho dáš, nikde vyloženě nezklame. Snad dostane šanci i v budoucnu, když to člověk srovná s Lengletem či Umtitim...

Reagovat
Rattlesnake

střílej to frenkie...

Reagovat
Rattlesnake

leo si musí připadat jak někde v UFC....druhej loket v ksichtě za deset minut...

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře Leo, Carlos se nechal vycukat

Reagovat
Diskostu

To co tam ako Messi stvára ??? simulant... nie dosť že hra úboho ale ešte taký hnoj predvádza.

Reagovat
Rattlesnake

co to kvákáš. leo jim dává ochutnat vlastní meducínku...

Reagovat
valloire

jj, to dělal Ronaldo taky

Reagovat
Rattlesnake

reagoval jsem na to, jak Leovi po dvou úderech loktem v ksichtě bouchly saze a zajel do Fernanda za žlutou kartu.....

Reagovat
valloire

jj, to dělal Ronaldo taky ....

Reagovat
smazaný uživatel

Leo je dnes nahecovanej jak v Clásicu

Reagovat
Hristo Stoichkov

Ten Lopetegui je hrozný komediant . Ani se nedivím, že je Sevilla pod ním tak labilní.

Reagovat
LAM

Reagovat
T:o:M

Přesně tak, asi má nějakou kvalitu jako trenér, ale tím chováním si to kazí, vypadá jak tlustejší Conte..

Reagovat
Visca el barca

On je hrozně nesympatický trenér.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
el Principito

Reagovat
ADM

Dnes už hráme s tou Sevillou konecne?

Reagovat
Rattlesnake

Reagovat
Hristo Stoichkov

Snažíme se, ale Sevilla zatím nedorazila .

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tohle jsem nečekal. Z hlediska agresivity napadání, získávání míčů a i defenzivy celkově, to musel jeden z nejlepších poločasů sezony. Sevilla zatím neškodná, my si naopak díky dobrému napadání a rychlejšímu přechodu do útoku tvoříme slušné náznaky

Reagovat
LAM

Velmi dobrej poločas.Jeden z nejlepších pod Koemanem,ale je pravda,že většinu zápasu v CDR proti nim to taky nevypadalo vůbec špatně.

Nicméně se bojim druhýho poločasu,jelikož jedna akce může všechno změnit,ale je pravda,že hrát místo Lengeta Top stoper,tak by to byla asi ideální varianta na venkovní zápasy LM.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Proti týmům kvality PSG klidně i doma, aspoň nejsme tak zranitelní při každý ztrátě míče. Škoda, že to Koeman zjistil, až když jsme z LM vyřazeni .

Reagovat
celeb

zatial asi najlepsia hra. Koeman prekvapil 3mi vzadu, ale zda sa, ze mu to vychadza. Oscar jednoducho musi hrat, asi najpodcenovanejsi hrac Barcy. Bojovnik na pohladanie.

Pique stale rusty, Alba ostal niekde v autobuse. Vsade neskoro, v podstate hrame 10. Busq to ako-tak zvlada, 3 vzadu mu davaju istotu. Pedri - DJ super obaja!

Messi mozno takyto zapas potrebuje, aby sa vyhecoval k top vykonom.

Tipujem: Leo gol, Leo cervena

Reagovat
Hristo Stoichkov

Busquets ako-tak skoro nejlepší na hřišti, však to tam diktuje snad bez jediný chyby a Sevilla se nedostala vůbec k ničemu .

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
el Principito

Reagovat
alcantara

Reagovat
celeb

rozculujes sa nad "ako-tak" a davas zas dalsi extrem. Najlepsi na ihrisku? Skutocne? Podla mna z zalohe bol urcite 1. polcas lepsi ako Frenkie, tak aj Pedri. Busqovi navyse prdel kryli 3 stoperi. Ak si najhorsi zo zalohy, tak nemozes byt najlepsi z timu.

Busq zahral rozhodne lepsie, nez na PSG, ale boha z neho robit nemusis.

Reagovat
Rattlesnake

jak ta hra na pět vzadu jordimu posledně náramně sedla, tak dneska je zatím saboučkej, pravda.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře Rekik

Reagovat
smazaný uživatel

škoda tvl

Reagovat
smazaný uživatel

Bus naběháno o kilometr víc než Fernando

Reagovat
Rattlesnake

pedri na to, jakou má subtilní postavu, drží jak hluchej vrata v soubojích? beru.

Reagovat
smazaný uživatel

fuuuuck

Reagovat
Murena

Leo

Reagovat
smazaný uživatel

Messi tyvoleeee

Reagovat
dextroza_m

Dembelé dnes dobrý, moc dobrý.

Reagovat
Rattlesnake

aby nás to ještě nemrzelo...

Reagovat
smazaný uživatel

Už tři pěkné šance po poločase, aby nás to nemrzelo.

Reagovat
dextroza_m

Dembele dnes snižuje Kundě cenu

Reagovat
dextroza_m

Frenkie začal lyžovat? Ty jeho slalomy středem mě baví

Reagovat
Rattlesnake

je to žrádlo. škoda že to nezkouší častějc.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Messiáš

Reagovat
dextroza_m

Koeman si dnes maže Lopatu na chleba, snad nedostaneme blbý fík.

Reagovat
Messiáš

Snad to nebude u Pedriho nic vážného, strašně se mi líbí jeho zodpovědnost, jak chodí zastupovat za Albu, když ten se zapomene vepředu. Suso trochu zlobí

Reagovat
dextroza_m

Kombinace sekajícího se streamu s tím golem, jsem se malem dosral

Reagovat
roman1978

Ara

Reagovat
dextroza_m

simuláánt

Reagovat
smazaný uživatel

Araujo tyvole, rozkopat lavičku není uplně chytré, když máš kotník v píči

Reagovat
Murena

Reagovat
roman1978

Leooo

Reagovat
dextroza_m

Anooo

Reagovat
smazaný uživatel

MESSSSSSSII!!!!!! dnes extra zaslouženej fík

Reagovat
Rattlesnake

můj veliteli, můj králi.

Reagovat
Jacks11

Reagovat
smazaný uživatel

dobře si narazil o Bona

Reagovat
Rattlesnake

jordán je ale strašná krysa. zasloužil by flákanec.

Reagovat
roman1978

Vím, že tabulka není úplná, ale i tak. Je hezké se vidět na druhém místě, jen dva body za lídrem.

Reagovat
Eichel

Busquets hrá dnes ale fenomenálne. Snáď mu to vydrží aj v ďalších zápasoch. Celkovo je z toho tímu dnes vidiet hlad a bojovnosť, ostáva len dúfať, že to nebude s Pedrim a Araujom vážne.

Reagovat
el Principito

Reagovat
dextroza_m

Dnes nejlepší: týmový výkon

Reagovat
Kejza

ani mě to netáhlo jít sem blábolit, bylo na co koukat

Reagovat
Jordi Alba

Getafe x Valencia dobrej souboj špín a nekopů.

Reagovat
Jordi Alba

Ale gól Arambarirho solidní.

Reagovat
chavi.27

Za co dostal tu redku? To sel z Getafe sam na branu? Jinak z toho zaberu ze sestrihu me nic jinyho nenapada... btw cillasen to dobre podcenil ten gol, mel to na ruce, nic co by se nedalo chytit...

Reagovat
madridcan

Bílý balet se bude muset tentokrát obejít bez Rodryga, Carvajala a Sergia Ramose. Podobně je na tom i celek ze San Sebastianu. Jmenovitě pak bude postrádat Illarramendiho, Sangalliho, Moyu, Zaldúu a suspendovaného Merina.

Konškruktivna kritika. Benzema nie je v nominacii tu je v zaklade, meno stale ma aj Hazard, ked uz pisete o absenciach. A na druhej strane Illarra ma chybat a mate ho v predpokladanej zostave. Ako pisem nic v zlom, ale niekto tie clanky cita...a mohli by mu na zaklade toho trebars dat zlu predstavu v stavkovani

Reagovat
Israha

Navíc Rodrygo v nominaci je

Reagovat
herbage

to je ještě dobrý, týden zpátky tu byl článek o dlouhodobém zranění Tolissa a v preview k zápasu Bayernu byl uveden v předpokládané základní sestavě

Reagovat
Kily

jeden den se zranil, hned druhý byl zápas, preview bylo s předstihem a už to nikdo neopravil, ok to samozřejmě není, ale ještě by se to dalo pochopit. Horší je čerpání absencí ze stránky, která hráče vypíše na začátku týdne a pak už soupis moc neaktualizuje, dávám dohromady zprávu o vlastně nutnosti snažit se čerpat ideálně z nominace na stránkách klubu, případně koukat na jednotlivé weby největších periodik v dané zemi

Reagovat
Eichel

Former Barcelona President Bartomeu is arrested.

Reagovat
Eichel

Bartomeu was at home while the police arrested him this morning. He played a big role in the BarçaGate scandal. Jaume Masferrer has also been arrested. [cadena ser]

Reagovat
smazaný uživatel

Vinícius Júnior is expected to play his 100th game for Real Madrid tonight at the age of just 20 and 7 months. A milestone only surpassed by Raúl, Camacho and Iker.

Wow.

Reagovat
Mass

Na tom je vidět, že ten standart v Realu od dob Cassilase a Raúla šel dolu.

Reagovat
frank

Bude hrát Benzín nebo ne? Na livesportu je psaný v absencích..

Reagovat
Pharrell

Snad to Real zvládne a vyhraje.

Reagovat
DrQQ

Pozor na priania, môžu sa Ti splniť. Tak nech to je Real Sociedad. :-)

Reagovat
Pharrell

Špatně myslíš. Dnes snad možná vyhraje Real Madrid & Everton v anglické lize.

Reagovat
Pharrell

Při vší úctě k San Sebastianu dnes neuhrají v Madridu ani bod. Možná nedají ani gól.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
madridcan

3:1 Valverde gol

Reagovat
smazaný uživatel

VAReal Madrid už jede

Reagovat
gonzalesl_is_back

Reagovat
smazaný uživatel

Socky do útoku

Reagovat
gonzalesl_is_back

Do útoku myslíš ten autobus po jedný náhodný hlavičce?

Reagovat
smazaný uživatel

střely na bránu 1:2

Reagovat
gonzalesl_is_back

jj a k tomu 5 gólovek, jedno nebo dvě břevna vs jedna krásná hlavička. No aspoň to chytne spád.

Reagovat
dextroza_m

Snad to Socky udrzi...

Reagovat
Pharrell

Udrží? Děláš si srandu ne? Vždyť hráli celej zápas hovno a dali gól z jedné jediné haluze (co si vytvořili za celý zápas). Měl to skončit minimálně 2:1 (možná i výše s prominutím toho že Real M. neproměňoval šance).

Reagovat
dextroza_m

Mam to v pejci, jak hraly socky. Pro me je dulezita ztrata Realu.

Reagovat
gonzalesl_is_back

Konečně! Neuvěřitelně smolná koncovka. Socky odpornej autobus!

Reagovat
roman1978

Škoda no. Ale i tak každá ztráta zla potěší

Reagovat
Visca el barca

Bílé zlo opět za námi. Příští kolo poprosím remízku. No a pak očekávám Laporta efekt a titul.

Reagovat
smazaný uživatel

Snivaj vo FM mimochodom ten vyprask v LM netrval dlho

Reagovat
gonzalesl_is_back

Casemiro, Kroos, Lucas, Vini, Rodrygo Sice bod, ale bojovnost na 1.

Reagovat
Pharrell

Hlavně ten Vinicius Jr

Reagovat
valloire

Takže tentokrát žádné drtivé vítězství Realu Madrid. Inu, ne každý den je posvícení.

Reagovat
remeslnik

Tentokrát drtivá remíza, ale snad si spravíte chuť v neděli.

Reagovat
patas92

Nejlíp druhou drtivou remízou.

Reagovat
valloire

Reagovat
Pharrell

To si piš. V neděli si (možná) spraví náladu.

Reagovat
Pharrell

Proč včera rozhodčí nenastavil více minut na konci zápasu? Asi moc nepoužíval VAR v “neprospěch” obou Realů.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele