25. kolo
01.03.2021 21:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Portu (© AFP)

Real Madrid na tým ze San Sebastianu zase nevyzrál

Fotbalisté Realu Madrid ztratili v boji o titul důležité body, když ani tentokrát nevyzráli na baskický Real Sociedad. Hosté se na stadionu Alfréda di Stefána ujali vedení a Madridští zachraňovali bod až minutu před koncem.

Pokud někdo patří v posledních letech mezi neoblíbené soupeře Realu Madrid, pak je to právě Real Sociedad. Baskové vyhráli v Madridu loni i předloni a první zápas aktuální sezony skončil bezbrankovou plichtou. To už byly pádné důvody zápas nepodcenit. Realu Madrid sice chyběly před utkáním opory jako Carvajal, kapitán Sergio Ramos, Karim Benzema nebo věčně zraněný Eden Hazard, ovšem Zinédine Zidane není v podobné situaci poprvé a díky širokému kádru měl čím doplňovat.

Bílý balet měl od začátku mírnější převahu a postupně si vypracoval několik zajímavých šancí. Po centru Asensia nechybělo moc, aby Díaz zakončoval na branku, ovšem ve výskoku byl později, a tak z toho nakonec žádné nebezpečí pro Real Sociedad nebylo. Horší to bylo o tři minuty později, kdy Mariano Díaz tentokrát ve výskoku trefil břevno a z následné dorážky minul branku Asensio. Hosté si mohli výrazně oddychnout. Ve 35. minutě zase využil sklepnutí Isca k zajímavému lobu Kroos, ale Le Normand dobře zasáhl. Těsně před koncem prvního poločasu se neujala ani rána Modriće, a tak šly oba celky do šaten za nerozhodnutého stavu.

Do druhé půle vstoupili o poznání lépe hosté a v 55. minutě Zidanův výběr šokovali. Po centru Monreala trkl do balónu Cristian Portugués a Courtois se jen ohlédl, jak balón s pomocí břevna zapadá do sítě. O chvíli později Real reagoval trojím střídáním a ofenzívu měli oživit Vinícius, Rodrygo a překvapivě Duro. Realu se však nedařilo vyhrávat souboje a Real Sociedad mu nedal ani kousek prostoru zadarmo.

Šest minut před koncem vypálil těsně vedle Rodrygo a už to vypadalo, že Real domácí utkání prohraje. Minutu před koncem však poslal do vápna střílený centr Vázquez a Vinícíus Júnior s pomocí teče jednoho z obránců vyrovnal na 1:1. V nastaveném čase se ještě domácí hnali za obratem, ale vstřelit branku nestihli. Real Madrid tak s Realem Sociedad zase ztratil důležité body.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (3)

Přidat komentář
Filip236

2:1

Reagovat
Pharrell

2-0

Reagovat
Pharrell

Tohle měl Real vyhrát.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele