25. kolo
27.02.2021 21:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Getafe (© AFP)

Getafe dalo Valencii lekci a vyhrálo 3:0

Getafe konečně zabralo a doma vyprovodilo Valencii třemi góly. Domácí byli jednoznačně lepší, byť vývoj pochopitelně hodně ovlivnilo vyloučení Mouctara Diakhabyho. Hostující hráč vyrobil školáckou chybu a ta vyšla Los Che hodně draho. Brankáře Cillessena postupně překonali Arambarri, Jaime Mata a Aleňá.

Domácí celek měl v prvním poločase navrch, byť zpočátku to byl hodně bojovný zápas. Nejvýraznějšími momenty byly nepřesné hlavičky Enese Ünala. Pilnější střelba nakonec i znamenala zasloužené vedení. Mauro Arambarri se rozhodl vypálit ze solidní vzdálenosti a dobře že to zkusil, protože jeho rána zapadla od tyče do branky! Opravdu nádherný fotbalový moment.

Svěřenci Josého Bordaláse vedli a nejtěsnější náskok do šaten uhájili. Valencia nehrála vůbec dobře, ale Javi Gracia prozatím do sestavy nezasahoval, což byla možná chyba. Getafe totiž navázalo na první půli a z kraje druhého poločasu přichystalo druhý zásah.

Krátce po změně stran vyrobil Mouctar Diakhaby naprosto školáckou chybu, když jako poslední hráč dlouho váhal s přihrávkou na brankáře, ztratil balón a pak podkopl unikajícího Maksimoviće. Na první pohled to nebyl zákrok na červenou, jenomže Maksimović už byl posledním hráčem, který by šel sám na brankáře. Pro Valencii to byla obrovská komplikace a prakticky zničený zápas. Zvláště když Getafe v 55. minutě odskočilo na rozdíl dvou branek. Jaime Mata si zaběhl za obranu a pak se štěstím procedil balón za Jespera Cillessena, který dost špatně zasáhl.

"Netopýři" každopádně byli z vývoje frustrovaní a čtvrthodinu před koncem se to projevilo na dalším červeném zákroku, tentokrát Gabriela Paulisty. Sudí však verdikt přehodnotili, protože ještě předtím došlo k ofsajdu.

Valencia se zpět do utkání vrátit nedokázala a naopak v závěru obdržela ještě třetí gól. "Ránu z milosti" jí zasadil v 87. minutě Carles Aleňa. Ten byl ve správný moment na správném místě a třetím gólem definitivně rozhodl. Getafe navíc chytlo slinu a Cillessen musel za chvíli zasahovat proti ráně Kuba. Valencii nešetřili ani sudí, kteří ještě přidali pět minut nastaveného času, přičemž o vítězi už bylo dávno jasno. Každopádně další gól už nepadl.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele