25. kolo
28.02.2021 21:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Atlético to ve Villarrealu zvládlo a pojistilo si první příčku

Pod tlakem se ocitlo po dvou ztrátách Atlético Madrid, avšak odpověď v zápase s Villarrealem byla jednoznačná. Colchoneros vyhráli na hřišti Žluté ponorky 2:0 a první místo si upevnili. První branku si domácí vstřelili sami, konkrétně nešťastník Pedraza, druhou pak zařídil střídající Félix.

Atlético čekala ve Villarrealu hodně náročná zkouška, protože domácí také bojují o Ligu mistrů a potřebovali získat nejlépe tři body. Z výhry se však může radovat jen jeden a tentokrát to byli Colchoneros. Nutně podotknout, že zaslouženě.

Oba celky vstoupily do utkání opatrně a teprve až ve 24. minutě byla k vidění první vážnější příležitost. Měli jí na svědomí Atleti a konkrétně pak Saúl, jehož ránu Asenjo vyrazil na roh. Z něho pak sice vstřelil gól Savić, ale protože se mával ofsajd, tak branka neplatila. Hosty to nemuselo zas tolik mrzet, protože o dvě minuty později přilétl do vápna Villarrealu vysoký balón a od zad Alfonsa Pedrazy skončil pro domácí nešťastně v síti.

Atlético se v důležitém zápase ujalo vedení, ovšem poměrně rychle ho mohlo ztratit. Po standardní situaci Villarrealu nedotlačil balón za brankovou čáru Moreno. Obrovský závar před Oblakem nakonec hosté vyřešili. Jinak to byl takticky svázaný zápas, řekněme typický pro Atlético Madrid a Diega Simeoneho.

Hosté se o přestávce rozhodli pro střídání a Lemara nahradil ofenzivněji laděný Joao Félix. Atlético mělo první gólovku druhého poločasu, když v obraně vyrobil obrovskou chybu Torres a Luis Suárez ve stoprocentní šanci trestuhodně minul branku. Přesnější byl o něco později Correa, ale v tomto případě dobře zasáhl Asenjo. Villarreal nebyl ve druhém poločase tolik aktivní a v 70. minutě za to draze zaplatil. Joao Félix si zpracoval odvrácený balón na prsa a následně ho poslal k tyči Asenjovy branky.

Žlutou ponorku mohl ještě vrátit do hry Moreno, jenže trefil tyč a Bacca pak z malého vápna minul branku. Do třetice neuspěl ani Baena, jehož ránu vytěsnil nad břevno skvělý Oblak. Atlético vyloupilo Estadio de la Cerámica a pojistilo si vedení v tabulce.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
Pharrell

2:1

Reagovat
houdic

Proc to píšou lidí, kteří ten zápas evidentně neviděli? „Měli jí na svědomí Atleti a konkrétně pak Saúl, jehož ránu Asenjo vyrazil na roh. Z něho pak sice vstřelil gól Savić, ale protože se mával ofsajd, tak branka neplatila. Hosty to nemuselo zas tolik mrzet, protože o dvě minuty později přilétl do vápna Villarrealu vysoký balón a od zad Alfonsa Pedrazy skončil pro domácí nešťastně v síti.”

Ten gól platil hned od Savice, protože se o offside nejednalo. To že výhra byla zasloužená radši nekomentuju, o tom by se dalo polemizovat. Ale tohle je prostě faktická chyba.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele