LaLiga - souhrn 23. kola

08.02.2019, 22:53, aktualizováno 11.02.2019, 22:53
Komentáře a souhrny
Vedoucí Barcelona se rozešla bez branek s Athleticem. Real Madrid potvrdil zlepšenou formu a zvládl i derby na půdě Atlética, domů si nese výhru 3:1. Sevilla opět zaváhala, tentokráte remizovala s Eibarem. Leganés v domácím prostředí zaskočil Real Betis, Valencia nenašla recept na defenzívu Realu Sociedad...

Deportivo Alavés - Levante UD 2:0

11.02.2019 21:00

Góly: 23. Víctor Laguardia, 90+3. Jony

Po více než měsíci dokázal Alavés opět zvítězit a tím se vrátit zpět na pohárové pozice, konkrétně na šesté místo. Výhra nad Levante se nerodila snadno a Depor si mohl definitivně oddychnout až v závěru, kdy přidal druhý gól Jony. Domácí tým jinak dlouho hájil vedení, které zařídil ve 23. minutě Víctor Laguardia.

Domácí Deportivo potřebovalo co nejrychleji odpovědět na tři ligové porážky v řadě a kdy jindy, než v pondělní dohrávce s oblíbeným soupeřem. První letošní vzájemný zápas sice valencijský celek ovládl, ale v novodobé éře šlo o dosud jediné vzájemné vítězství.

První velkou šanci utkání měli na svědomí domácí. Po pěkném centru Jonyho hlavičkoval Calleri a hostujícího brankáře Fernándeze zachránilo břevno. O chvíli později už Levante tolik štěstí nemělo, Alavés totiž rozehrál rohový kop a Víctor Laguardia na zadní tyči hlavou otevřel skóre. Alavés vedl zaslouženě a ve 38. minutě mohl po Fernándezově zaváhání zvýšit, ale Calleri si před odkrytou brankou neporadil. Levante herně za svým soupeřem nezaostávalo, ale co se týče ofenzivní fáze, nebylo jednoduše nebezpečné.

Ani druhý poločas v tomto nepřinesl změnu. Oba celky ho začaly beze změn a k prvnímu střídání nakonec sáhli hosté, a to přesně po hodině hry. O chvíli později se před Fernándeze dostal Inui, ale průběžný výsledek se prozatím neměnil.

Brankář Deportiva Pacheco skutečně nemusel řešit žádnou složitější situaci a Alavés nakonec až v nastavení definitivně rozhodl o zisku tří bodů. Velmi špatnou malou domů posílal Fernándezovi Doukouré, čehož domácí využili a Jony střelou k tyči pojistil výsledek na 2:0.

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - FC Barcelona 0:0

10.02.2019 20:45

Góly: -

Barcelona nevyhrála ani ve třetím soutěžním zápase v řadě, ale i po tomto víkendu povede soutěž o šest bodů. Na půdě baskického Athletic Clubu se nedokázala střelecky prosadit a pouze remizovala 0:0. Bilbao bylo v zápase lepším týmem, ale všechny jeho příležitosti ztroskotali na výborném ter Stegenovi.

Katalánci remízou na San Mamés završili těžký týden, ve kterém se postupně střetli s Valencií, Realem Madrid a právě Bilbaem. Valverdeho družina věděla, že na Bilbau to bude velice obtížné a konečný výsledek to koneckonců potvrdil. Barcelona sice měla tradičně větší držení balónu, ale překvapivě vystřelila na Herrerínovu branku jen dvakrát.

Bilbao bylo na vedoucí tým LaLigy dobře připravené a v úvodu zápasu mělo dobrou příležitost ujmout se vedení. Susaeta vyslal na ter Stegena technickou ránu a německý brankář se musel proletět vzduchem. I následný rohový kop byl pro Barcu nebezpečný a ter Stegen si málem vstřelil vlastní gól. Baskové znovu zahrozili ve 25.minutě, kdy ve středu vápna akrobaticky zakončoval Raúl García, ovšem pouze do náruče barcelonské opory.

O dvě minuty později se konečně také ukázala Barcelona a kdo jiný, než Lionel Messi. Argentinská modla se znovu zmocnila balónu po Herrerínově zásahu a střelou orazítkovala břevno! V závěru prvního poločasu měl zase příležitost Athletic Club, na zadní tyči v rychlosti zakončoval García a s pomocí teče zamířil mimo branku.

Domácí tým byl po prvním poločase překvapivě lepší a pokud chtěla Barcelona pomýšlet na dobrý výsledek, musela po změně stran výrazně přidat. Barca však ani ve druhém dějství neoslňovala a vlastně neregistrovala žádnou výraznější příležitost.

Sedm minut před koncem doslova odmítl výhru Williams. Před ter Stegenem se domácí útočník objevil sám a stačilo jen dobře zamířit, Williams však trefil německého brankáře, který byl asi největší hvězdou utkání. Ve druhé minutě nastavení ještě uviděl druhou žlutou kartu Marcos a musel o trochu dříve opustit hrací plochu, ovšem vliv na konečný výsledek to už nemělo. Domácí Athletic Bilbao remizovalo s Barcelonou 0:0.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - SD Eibar 2:2

10.02.2019 18:30

Góly: 88. Wissam Ben Yedder, 90+2. Pablo Sarabia - 22. Fabián Orellana, 63. Charles

Eibar měl skvěle rozehraný duel v Seville, neboť nad domácí ekipou vedl ještě pět minut před koncem o dvě branky a Sevilla navíc hrála v početním oslabení. Přesto ukázala neskutečnou koncovku a dokázala srovnat!

Sevilla šla do utkání jako jasný favorit, který neměl mít s Eibarem problémy. Využila k tomu ostatně hvězdy jako Banega, Ben Yedder, Kjaer nebo André Silva. Proti nim na straně Eibaru stáli Riesgo, Orellana, Charles, Enrich nebo Cucurella. Eibar chtěl překvapit a vylepšit si své desáté místo.

První vážnější šanci si Sevilla vytvořila po ráně Sarabii, která ve vzduchu před Riesgem nebezpečně zaplavala. Na opačné straně hledal Cucurella jemným pasem Enricha a povedlo se mu to, jenže na poslední chvíli zasáhl vracející se stoper Kjaer. Eibaru nelze upřít větší snahu a aktivitu, Sevilla naopak měla s jeho napadáním velké potíže a dnes nepůsobila soustředěným dojmem.

Možná trochu paradoxně se Eibar dostal do vedení právě ve chvíli, kdy Sevilla začínala herně dominovat. Psala se 22. minuta, když obrana Sevilly zachybovala a neodkopla nepovedenou kombinaci hostí. Míče se u vápna ujal Fabián Orellana, který doběhl až před Vaclíka a v pádu ho překonal - 1:0.

Sevilla se samozřejmě snažila co nejdřív získat znovu kontrolu nad utkáním. Silva našel na levém křídle volného Mesu, který cpal míč do pokutového území, jenže Ben Yedder na balon nedosáhl. Sarabiova akce zase skončila na pohotovém obranném zákroku Ramise. První půle minimálně ze strany Sevilly musela být velkým zklamáním.

A po změně stran to nebylo nijak lepší. Za míčem se sice hned po začátku poločasu hnal André Silva, ale nakonec mu chyběl krok k úspěšnému zakončení. Portugalský talent byl obecně hodně aktivním hráčem, jenže v zakončení se trápil. Když Sevilla poslala na trávník čerstvé síly, opět inkasovala. Další rohový kop Eibaru snesl balon na Charlese, který v náběhu razantně napálil míč do sítě!

Ani to ale Sevillu nezlomilo a její snaha získat body dál pokračovala. Eibar hodně hrozil především ze standardních situací a po dalším rohu se pověsil do vzduchu Arbilla. Velké věci se ale začaly dít teprve v posledních deseti minutách utkání.

Nejprve dostal druhou žlutou kartu v zápase Éver Banega. Argentinský tvůrce hry sestřelil protihráče poměrně důrazným faulem a sudí ho ihned poslal do šaten. Zdálo se, že Sevilla prožije další tragický večer. O dvě minuty později navíc Eibar dal další branku, kterou následně sudí pro ofsajd Kikeho odvolal.

A Sevilla rázem ožila. V 88. minutě vykřesal naději pro domácí Wissam Ben Yedder, který si elegantně narazil míč s Vázquezem a prostřelil brankáře Riesga. Když už se zdálo, že sudí odpíská konec, Quincy Promes dostal míč na straně hřiště a lahůdkovým pasem oslovil nabíhajícího Pabla Sarabiu. Ten míč špičkou kopačky tečoval a Sevilla srovnala!

Více informací k zápasu

Valencia CF - Real Sociedad 0:0

10.02.2019 16:15

Góly: -

Valencia propásla možnost posunout se na šesté místo tabulky a doma v nezáživné partii jenom remizovala 0:0 s Realem Sociedad. Zatímco domácí měli alespoň nějaké náznaky šancí, baskický celek nepředvedl na Mestalle vůbec nic.

Utkání Valencie s Realem Sociaded slibovalo vyrovnanou partii a dění na hřišti tomu skutečně odpovídalo. Úvodní pětadvacetiminutovka nabídla sice dobré tempo i nasazení, ale bez větších gólových příležitostí. Od 25.minuty se pak hra uklidnila a diváci na Mestalle mohli jen doufat, že po změně stran uvidí záživnější fotbal.

Po hodině hry sice pozdravil brankáře Rulliho střelou Kondogbia, ale brankář Basků s ní neměl problémy. Oba trenéři pak zkusili rozhýbat ofenzívu střídáním a přísun čestvý posil přeci jenom trochu atraktivity přinesl. V 68.minutě rozehrála Valencia rohový kop, Rulli centrovaný balón hrubě podcenil ale domácí hráč hlavičkoval těsně nad. O chvíli později hlavičkoval po Čeryševově centru i Rodrigo, ale ani tady si balón cestu do branky nenašel a skončil mimo.

Závěrečná čtvrthodina jakoby zápas podtrhla, k vidění nebylo vůbec nic a po uplynutí nastaveného času mohli diváci konečně zamíři domů. Bezbranková remíza je jistě nepotěšila a nepotěšila ani Valencii, která propásla možnost postoupit na pohárovou šestou příčku.

Více informací k zápasu

CD Leganés - Real Betis 3:0

10.02.2019 12:00

Góly: 22. Youssef En-Nesyri, 36. Youssef En-Nesyri, 66. Youssef En-Nesyri

Hodně hořkou pilulku musel spolknout na půdě neoblíbeného Leganésu sevillský Real Betis. Zelenobílí inkasovali na Estadio Municipal de Butarque třikrát a zásluhu na tom měl jediný muž - marocký útočník Youssef En-Nesyri, který zaznamenal čistý hattrick. Leganés získal v boji o záchranu důležité tři body, zatímco postup Betisu směrem k evropským pohárům se zase zadrhl.

Betis v Leganésu nikdy v historii nezvítězil a smutnou bilanci se marně snažil napravit v tomto utkání. Co naplat, že Béticos měli častější držení balónu, když dokázali za celé utkání pouze jednou vystřelit na branku.

Domácí tým na své příležitosti trpělivě čekal a už po deseti minutách mohl vést, kdyby z úhlu procedil balón do sítě Rodríguez, dobře ale zasáhl Robles. Další možnost měl Leganés ve 23.minutě a tentokrát už mu to vyšlo. Youssef En-Nesyri se dostal k propadnutému balónu a zblízka poslal Leganés do vedení. Stejný muž ještě v prvním poločase zařídil domácímu celku dvoubrankový náskok, Rodríguez mu poslal před branku přesný pas a En-Nesyri bez problému trefil odkrytou branku. Hosté potřebovali na nepříznivý vývoj zareagovat a rozhýbat hru měl Diego Lainez, ovšem Betis se i nadále trápil.

Ve druhém poločase byl stejně jako v tom prvním směrem dopředu naprosto bezzubý.Když pak po hodině hry zvýšil už na 3:0 opět En-Nesyrí, vypadalo to s Betisem hodně špatně. Hosté navíc neudrželi nervy na uzdě a závěr utkání dohrávali bez vyloučeného Javiho Garcíí. Leganés se pak už nikam nehnal, výsledek si pohlídal a ani tentokrát doma proti Betisu neprohrál.

Více informací k zápasu

Girona FC - SD Huesca 0:2

09.02.2019 20:45

Góly: 35. Ezequiel Ávila, 40. Ezequiel Ávila

Na další problémy si zadělala Girona, která doma nezvládla zápas s poslední Huescou. Naopak hosté neprohráli už ve třetím zápase v řadě a na nesestupové pozice ztrácí už "jen" šest bodů. Huesca si už v prvním poločase zajistila pohodlný dvoubrankový náskok, který pak dokázala dovést do zdárného konce. Obě branky Azulgranas vstřelil Luis Ezequiel Ávila.

Girona doma chtěla zastavit nepříjemný pád tabulkou a proti komu jinému by se to mělo povést, než proti poslední Huesce. Hosté ale v minulých kolech ukázali, že jakkoliv vypadá situace beznadějně, nehodlají se vzdávat.

Katalánci byli v úvodu zápasu sice lepším týmem, ale svoje šance proměnit nedokázali. Tu první měl po čtvrthodině hry Pedro Porro, který vypálil a skákavý projektil musel vyrážet Santamaría. Huesca se první půlhodinu spíše zahřívala, ale pět minut na to už dokázala zničehonic skórovat. Luis Ezequiel Ávila se rozhodl z dobrých dvaceti metrů vypálit a jeho přízemní rána zapadla k tyči.

Girona na nic nečekala a Santamaría hned vzápětí tasil dva excelentní zákroky, kterými uchránil těsné vedení. Domácí pak z dalšího útoku odpověděli, ale branka docílená z rohového kopu nemohla pro faul ve vápně platit. Huesca přežila dva velké momenty a následně uštědřila Gironě tvrdý direkt. Luis Ezequiel Ávila si došel pro přihrávku k malému vápnu a nechytatelnou dělovkou zvýšil už na 2:0.

Domácí tým vyměnil o přestávce dva hráče, ale k nějakému hernímu zlepšení to nevedlo. Huesca se koncentrovala na obranu a když v 68. minutě uviděl za faul druhou žlutou kartu Bernardo Espinosa, byli hosté vítězství už velmi blízko. Girona se i v oslabení mohla dostat na dostřel jedinému gólu a utkání tak ještě zdramatizovat, jenomže jí nebylo přáno.

Více informací k zápasu

Espanyol Barcelona - Rayo Vallecano 2:1

09.02.2019 18:30

Góly: 72. Borja Iglesias (pen.), 90+5. Sergi Darder - 33. Abdoulaye Ba

Rayo sahalo na půdě Espanyolu po cenných bodech, ale nakonec se vrací do Madridu s nepořízenou. Hosté se dostali v prvním poločase do vedení zásluhou Abdoulaye Ba, jenže Espanyol ve druhém poločase výsledek dokonale otočil. Čtvrthodinu před koncem srovnal z pokutového kopu Borja Iglesias a v páté minutě nastavení rozhodl o výhře domácích opravdu parádní volejí Sergi Darder.

Výsledek je pro Rayo hodně krutý, na druhou stranu Espanyol si za druhý poločas výhru zasloužil. Hosté bojují o záchranu a body z Barcelony by se jim náramně hodily, není tedy divu, že do utkání vstoupili lépe. Už ve čtvrté minutě nebezpečně hlavičkoval De Tomás, Diego López balón nadvakrát zkrotil. O chvíli později mělo Rayo ještě větší příležitost a dokonce dalo gól. Álex Moreno orazítkoval vzdálenější tyč a dorážející De Tomás sice vstřelil gól, ovšem z jasného ofsajdu. Espanyol vlastně oplatil naprosto stejnou mincí, také vstřelil branku z ofsajdu, nicméně o poznání těsnějšího. Tak jako tak byl stav nadále 0:0.

Nerozhodný stav nakonec vydržel do 33. minuty, než z levé strany odcentroval Embarba a Abdoulaye Ba hlavou a o tyčku zařídil Rayu vedení. Espanyol zareagoval okamžitým střídáním a Pabla Piattiho nahradil Wu Lej. Argentinský záložník opustil hrací plochu kvůli zranění.

Rayo udrželo vedení do konce prvního poločasu a po obrátce se muselo bránit. Espanyol vstoupil do druhého poločasu o poznání aktivněji a už po pár minutách hrozil tvrdou ranou Darder, se kterou si však Dimitrievski výborným zákrokem poradil. Hostující brankář byl hrdinou i v následujícím okamžiku, když vytáhl další skvělý zákrok po Vilově těžkém zakončení. Espanyol začal zhruba od 50. minuty neúnavně bušit na branku Raya, hosté odolávali jen s velkými problémy a slibné vedení nakonec neudrželi. Aktivní Wu Lej byl ve vápně zezadu jasně podražen a sudí po poradě s videem nařídil pokutový kop. Borja Iglesias penaltu s přehledem proměnil a srovnal na 1:1.

Espanyolu to bylo málo a i závěr utkání byl v jeho režii. V 87. minutě vstřelil gól Darder, ale znovu neregulérní díky ofsajdovému postavení z předchozí akce, což bylo poměrně zvláštní rozhodnutí. Každopádně se říká do třetice všeho dobrého a zlého a Sergi Darder se nakonec regulérní branky přeci jenom dočkal. Až v 5. minutě nastavení si naběhl na Rosalesův centr a neuvěřitelně přesnou volejí rozhodl! Nádherný fotbalový okamžik, byť pro Rayo nesmírně krutý.

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - Real Madrid 1:3

09.02.2019 16:15

Góly: 25. Antoine Griezmann - 16. Casemiro, 42. Sergio Ramos (pen.), 74. Gareth Bale

Jestli Real Madrid v úvodu sezony zažíval krizi, tak ta je nenávratně pryč. Bílý balet opanoval i městské derby na půdě Atlétika a vyhrál už pátý zápas v řadě! Svěřenci Santiaga Solariho sice neměli trvalou převahu, ale byli vysoce efektivní a díky výhře 3:1 se posunuli už na druhé místo tabulky právě před madridského rivala. Góly Realu zajistili Casemiro, Sergio Ramos a Gareth Bale. Jediný úspěch Atletů má na svědomí Antoine Griezmann.

Real Madrid v lize čtyřikrát po sobě nedokázal Atlético porazit a povedlo se mu to až nyní, navíc rovnou na stadionu Wanda Metropolitano.

Atlético začalo zápas aktivně a Real v úvodní desetiminutovce zamklo na jeho polovině. Vytěžit z náporu ale nic nedokázalo a naopak v 18. minutě ke zděšení domácích příznivců inkasovalo. Real rozehrál rohový kop a Sergio Ramos i v obležení několika hráčů vyhrál hlavičkový souboj, načež před Oblakem nekompromisně zakončil Brazilec Casemiro. Atlético se snažilo o rychlou odpověď a skutečně to dlouho netrvalo a stav se měnil na 1:1. Ve 26. minutě Correa obral o balón Viníciuse a okamžitě vyslal do samostatného úniku Griezmanna, který Courtoise bez problémů překonal. Celou akci ještě zkoumalo video, zdali nešlo o ofsajdové postavení, situace to ale byla na milimetr přesná.

Utkání se vyrovnávací brankou zklidnilo, tempo opadlo, ale gólům v prvním poločase konec nebyl. Těsně před přestávkou Giménez nedovoleně zastavil Viníciuse a jelikož to bylo v pokutovém území, následovala penalta. Sergio Ramos se trefil přesně k tyči a Real nad Atléticem znovu vedl.

Pro Los Colchoneros ještě zdaleka nebylo nic ztraceného. Po změně stran mohla přijít delikátní záležitost, protože samostatný únik na Courtoise podstoupil Álvaro Morata a vyřešil ho parádním lobem. Gól někdejšího útočníka Realu ale neplatil, protože video odhalilo ofsajdové postavení.

Álvaro Morata byl ústřední postavou i dalšího zajímavého okamžiku. V 69. minutě se v blízkosti Courtoise skácel k zemi a Atlético se vehementně dožadovalo pokutového kopu. I tady muselo rozhodovat video a za pravdu dalo Bílému baletu, takže hra pokračovala.

Real Madrid sice neměl trvalou převahu, ale byl vysoce efektivní. Čtvrthodinu před koncem zasadil městskému rivalovi definitivní KO, když přečíslení zakončil ve vápně střídající Gareth Bale. Frustrované Atlético pak ještě přišlo o Thomase Parteyho, který byl po šlapáku na Toniho Kroose vyloučen a kouč Diego Simeone věděl, že zápas je definitivně ztracen. Atleti se sice sympaticky nevzdávali, ale Real měl zápas už pod úplnou kontrolou.

Více informací k zápasu

Getafe CF - Celta Vigo 3:1

09.02.2019 13:00

Góly: 39. Jaime Mata (pen.), 62. Jorge Molina, 81. Jaime Mata - 2. Néstor Araújo

Fotbalisté Getafe zvládli roli favorita a přestože rychle inkasovali, s Celtou Vigo si nakonec dokázali poradit. Madridský celek se díky tomu přiblížil čtvrté Seville už na rozdíl jednoho bodu, přičemž tým z Andalusie má své utkání teprve před sebou. Góly na stadionu Alfonsa Pereze obstarali Jaime Mata a Jorge Molina a za Celtu dával po třech minutách hry Néstro Araujo. Utkání výrazně ovlivnilo brzké vyloučení hostujícího Gómeze.

Oba týmy potřebovaly zvítězit, Getafe aby si udrželo pohárové postavení a Celta, aby zlepšila své vyhlídky v boji o záchranu. Domácí kouč José Bordalás přes Celtou Vigo varoval a hosté skutečně vstoupili do utkání lépe.

Celtě stačilo na vedení pouhých sto osmdesát sekund, než Méndez ze standardní situace posadil balón na hlavu Néstora Arauja a brankář Soria mohl lovit míč ze sítě. Getafe se rychle otřepalo a postupně dostalo zápas pod svojí kontrolu. Svižné utkání na stadionu Alfonsa Pereze dlouho žádnou větší šanci nenabízelo, až ve 37. minutě se hosté dopustili penaltového zákroku, jmenovitě Mallo fauloval ve vápně Arambarriho. Penaltový verdikt se hrubě nelíbil útočníkovi Gómezovi, jenž po vydatných protestech uviděl druhou žlutou kartu. Celtu Vigo tak stíhala jedna nepříjemnost za druhou - penalta, zbytečné vyloučení a gól, protože Jaime Mata si ze střely z penaltového puntíku vůbec nebral servítky. Bezprostřední závěr prvního poločasu pak přinesl dva zajímavé momenty na obou stranách. Nejprve mohl zvýšit po spolupráci s Foulquierem Maksimović, ale byl máván ofsajd a zdvihnutý praporek přerušil i akci Celty Vigo, která dokonce díky Mallovi vstřelila gól.

Getafe otočilo výsledek až ve druhém poločase, konkrétně v 62. minutě, kdy pas za obranu obdržel Mata a přihrávkou před prázdnou branku nabídl gól Jorge Molinovi, který nepohrdl. Oslabenou Celtu pak definitivně zlomila branka sedm minut před koncem, kdy brankář Rubén Blanco vyrobil obrovskou chybu a z rozehrávky namazal před prázdnou branku Matovi. Výsledek 3:1 už madridský celek nepustil a Seville se přiblížil na rozdíl pouhého bodu.

Více informací k zápasu

Real Valladolid - Villarreal CF 0:0

08.02.2019 21:00

Góly: -

Už v devátém zápase v řadě nedokázala Žlutá ponorka zvítězit a nadále se topí v sestupovém pásmu. Záchranářský duel na Estadio José Zorrilla mezi Valladolidem a Villarrealem branku nepřinesl, ale spokojenější budou nejspíše domácí, kteří si udrželi od soupeře bodový odstup a navíc s ním ve dvou zápasech získali lepší vzájemnou bilanci.

Lepší bilance se může domácímu celku v závěrečném zúčtování sezony hodit, protože tak jako tak nemá Valladolid ještě nic jistého. Utkání s Villarrealem bylo zkrátka důležité, v prvním duelu trochu překvapivě zvítězil právě královský celek.

Domácí tým poprvé zahrozil už ve druhé minutě utkání, kdy ze střední vzdálenosti napřáhl Hervías a Asenjo se musel natáhnout. Valladolid ještě rozehrával rohový kop, ale z něho žádné ohrožení nevzešlo. Na druhé straně zakončoval z velké blízkosti Ekambi a pochvalu zaslouží Masip, který rychle vyběhl a střelci zmenšil úhel. Žlutá ponorka začínala mít postupem času větší převahu a ještě do poločasu ji mohl zužitkovat Alfono Pedraza, který dostal přihrávku do strany a dělovkou rozvlnil jen boční síť.

Druhý poločas přinesl totožnou podívanou. Mírnější převahu měl Villarreal, ale dobře fungující obrana Valladolidu veškeré ofenzivní snažení hostů odrážela. Čtyři minuty před koncem mohl Villarrealu pořádně znepříjemnit život Daniele Verde, jehož rána nadělala Asenjovi velké problémy. Brankář hostí jí zvládl vyrazit a tím uchránit bezbrankový výsledek. Remíza 0:0 nahrává spíše domácím, kteří si jednak udrželi od Villarrealu šestibodový odstup a především lepší vzájemnou bilanci.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona23156260:2351
2.Real Madrid23143640:2745
3.Atlético Madrid23128333:1744
4.Sevilla FC23107638:2537
5.Getafe CF2398628:1935
6.Deportivo Alavés23105824:2735
7.Real Betis2395926:2932
8.Valencia CF23613424:2031
9.Real Sociedad2387827:2531
10.SD Eibar2379731:3230
11.CD Leganés2378825:2729
12.Espanyol Barcelona23841127:3728
13.Athletic Bilbao23512623:2827
14.Levante UD23761032:4227
15.Real Valladolid2368919:2826
16.Celta Vigo23661135:3924
17.Girona FC2359923:3324
18.Rayo Vallecano23651227:4023
19.Villarreal CF23311923:3120
20.SD Huesca23461323:3918

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (542)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele