23. kolo
11.02.2019 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Alavés se v dohrávce proti Levante vrátil na šesté místo

Po více než měsíci dokázal Alavés opět zvítězit a tím se vrátit zpět na pohárové pozice, konkrétně na šesté místo. Výhra nad Levante se nerodila snadno a Depor si mohl definitivně oddychnout až v závěru, kdy přidal druhý gól Jony. Domácí tým jinak dlouho hájil vedení, které zařídil ve 23. minutě Víctor Laguardia.

Domácí Deportivo potřebovalo co nejrychleji odpovědět na tři ligové porážky v řadě a kdy jindy, než v pondělní dohrávce s oblíbeným soupeřem. První letošní vzájemný zápas sice valencijský celek ovládl, ale v novodobé éře šlo o dosud jediné vzájemné vítězství.

První velkou šanci utkání měli na svědomí domácí. Po pěkném centru Jonyho hlavičkoval Calleri a hostujícího brankáře Fernándeze zachránilo břevno. O chvíli později už Levante tolik štěstí nemělo, Alavés totiž rozehrál rohový kop a Víctor Laguardia na zadní tyči hlavou otevřel skóre. Alavés vedl zaslouženě a ve 38. minutě mohl po Fernándezově zaváhání zvýšit, ale Calleri si před odkrytou brankou neporadil. Levante herně za svým soupeřem nezaostávalo, ale co se týče ofenzivní fáze, nebylo jednoduše nebezpečné.

Ani druhý poločas v tomto nepřinesl změnu. Oba celky ho začaly beze změn a k prvnímu střídání nakonec sáhli hosté, a to přesně po hodině hry. O chvíli později se před Fernándeze dostal Inui, ale průběžný výsledek se prozatím neměnil.

Brankář Deportiva Pacheco skutečně nemusel řešit žádnou složitější situaci a Alavés nakonec až v nastavení definitivně rozhodl o zisku tří bodů. Velmi špatnou malou domů posílal Fernándezovi Doukouré, čehož domácí využili a Jony střelou k tyči pojistil výsledek na 2:0.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele