23. kolo
10.02.2019 18:30 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Sevilla v oslabení vstřelila Eibaru dva góly a má bod

Eibar měl skvěle rozehraný duel v Seville, neboť nad domácí ekipou vedl ještě pět minut před koncem o dvě branky a Sevilla navíc hrála v početním oslabení. Přesto ukázala neskutečnou koncovku a dokázala srovnat!

Sevilla šla do utkání jako jasný favorit, který neměl mít s Eibarem problémy. Využila k tomu ostatně hvězdy jako Banega, Ben Yedder, Kjaer nebo André Silva. Proti nim na straně Eibaru stáli Riesgo, Orellana, Charles, Enrich nebo Cucurella. Eibar chtěl překvapit a vylepšit si své desáté místo.

První vážnější šanci si Sevilla vytvořila po ráně Sarabii, která ve vzduchu před Riesgem nebezpečně zaplavala. Na opačné straně hledal Cucurella jemným pasem Enricha a povedlo se mu to, jenže na poslední chvíli zasáhl vracející se stoper Kjaer. Eibaru nelze upřít větší snahu a aktivitu, Sevilla naopak měla s jeho napadáním velké potíže a dnes nepůsobila soustředěným dojmem.

Možná trochu paradoxně se Eibar dostal do vedení právě ve chvíli, kdy Sevilla začínala herně dominovat. Psala se 22. minuta, když obrana Sevilly zachybovala a neodkopla nepovedenou kombinaci hostí. Míče se u vápna ujal Fabián Orellana, který doběhl až před Vaclíka a v pádu ho překonal - 1:0.

Sevilla se samozřejmě snažila co nejdřív získat znovu kontrolu nad utkáním. Silva našel na levém křídle volného Mesu, který cpal míč do pokutového území, jenže Ben Yedder na balon nedosáhl. Sarabiova akce zase skončila na pohotovém obranném zákroku Ramise. První půle minimálně ze strany Sevilly musela být velkým zklamáním.

A po změně stran to nebylo nijak lepší. Za míčem se sice hned po začátku poločasu hnal André Silva, ale nakonec mu chyběl krok k úspěšnému zakončení. Portugalský talent byl obecně hodně aktivním hráčem, jenže v zakončení se trápil. Když Sevilla poslala na trávník čerstvé síly, opět inkasovala. Další rohový kop Eibaru snesl balon na Charlese, který v náběhu razantně napálil míč do sítě!

Ani to ale Sevillu nezlomilo a její snaha získat body dál pokračovala. Eibar hodně hrozil především ze standardních situací a po dalším rohu se pověsil do vzduchu Arbilla. Velké věci se ale začaly dít teprve v posledních deseti minutách utkání.

Nejprve dostal druhou žlutou kartu v zápase Éver Banega. Argentinský tvůrce hry sestřelil protihráče poměrně důrazným faulem a sudí ho ihned poslal do šaten. Zdálo se, že Sevilla prožije další tragický večer. O dvě minuty později navíc Eibar dal další branku, kterou následně sudí pro ofsajd Kikeho odvolal.

A Sevilla rázem ožila. V 88. minutě vykřesal naději pro domácí Wissam Ben Yedder, který si elegantně narazil míč s Vázquezem a prostřelil brankáře Riesga. Když už se zdálo, že sudí odpíská konec, Quincy Promes dostal míč na straně hřiště a lahůdkovým pasem oslovil nabíhajícího Pabla Sarabiu. Ten míč špičkou kopačky tečoval a Sevilla srovnala!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele