23. kolo
10.02.2019 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Athletic obral Barcelonu o body, doma s ní remizoval 0:0

Barcelona nevyhrála ani ve třetím soutěžním zápase v řadě, ale i po tomto víkendu povede soutěž o šest bodů. Na půdě baskického Athletic Clubu se nedokázala střelecky prosadit a pouze remizovala 0:0. Bilbao bylo v zápase lepším týmem, ale všechny jeho příležitosti ztroskotali na výborném ter Stegenovi.

Katalánci remízou na San Mamés završili těžký týden, ve kterém se postupně střetli s Valencií, Realem Madrid a právě Bilbaem. Valverdeho družina věděla, že na Bilbau to bude velice obtížné a konečný výsledek to koneckonců potvrdil. Barcelona sice měla tradičně větší držení balónu, ale překvapivě vystřelila na Herrerínovu branku jen dvakrát.

Bilbao bylo na vedoucí tým LaLigy dobře připravené a v úvodu zápasu mělo dobrou příležitost ujmout se vedení. Susaeta vyslal na ter Stegena technickou ránu a německý brankář se musel proletět vzduchem. I následný rohový kop byl pro Barcu nebezpečný a ter Stegen si málem vstřelil vlastní gól. Baskové znovu zahrozili ve 25.minutě, kdy ve středu vápna akrobaticky zakončoval Raúl García, ovšem pouze do náruče barcelonské opory.

O dvě minuty později se konečně také ukázala Barcelona a kdo jiný, než Lionel Messi. Argentinská modla se znovu zmocnila balónu po Herrerínově zásahu a střelou orazítkovala břevno! V závěru prvního poločasu měl zase příležitost Athletic Club, na zadní tyči v rychlosti zakončoval García a s pomocí teče zamířil mimo branku.

Domácí tým byl po prvním poločase překvapivě lepší a pokud chtěla Barcelona pomýšlet na dobrý výsledek, musela po změně stran výrazně přidat. Barca však ani ve druhém dějství neoslňovala a vlastně neregistrovala žádnou výraznější příležitost.

Sedm minut před koncem doslova odmítl výhru Williams. Před ter Stegenem se domácí útočník objevil sám a stačilo jen dobře zamířit, Williams však trefil německého brankáře, který byl asi největší hvězdou utkání. Ve druhé minutě nastavení ještě uviděl druhou žlutou kartu Marcos a musel o trochu dříve opustit hrací plochu, ovšem vliv na konečný výsledek to už nemělo. Domácí Athletic Bilbao remizovalo s Barcelonou 0:0.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (6)

Přidat komentář
boryland

0:1............Leo............

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
valloire

1-0.......Leo red......

Reagovat
Pharrell

0

Reagovat
smazaný uživatel

Opět zoufalý výkon FCB. Ten fotbal je tak pomalý... Bohužel zranění Arthura jde poznat. Záloha pomalá bez nápadu. No a v útoku marný Suarez. On snad nedá normální přihrávku do nohy. Ano, něco mu tam spadne, ale proti silnějším soupeřům je nulový. Góly v LM jsou toho důkazem. Messi se nemůže rozkrájet a přihrávat sám sobě do šancí. Vykašlal bych se na další nákupy záložníků a řešil útok. Příští sezónu to není únosné, Suarez už nemá tu výkonnost.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele