23. kolo
09.02.2019 16:15 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

El Derbi Madrileño patří Realu

Jestli Real Madrid v úvodu sezony zažíval krizi, tak ta je nenávratně pryč. Bílý balet opanoval i městské derby na půdě Atlétika a vyhrál už pátý zápas v řadě! Svěřenci Santiaga Solariho sice neměli trvalou převahu, ale byli vysoce efektivní a díky výhře 3:1 se posunuli už na druhé místo tabulky právě před madridského rivala. Góly Realu zajistili Casemiro, Sergio Ramos a Gareth Bale. Jediný úspěch Atletů má na svědomí Antoine Griezmann.

Real Madrid v lize čtyřikrát po sobě nedokázal Atlético porazit a povedlo se mu to až nyní, navíc rovnou na stadionu Wanda Metropolitano.

Atlético začalo zápas aktivně a Real v úvodní desetiminutovce zamklo na jeho polovině. Vytěžit z náporu ale nic nedokázalo a naopak v 18. minutě ke zděšení domácích příznivců inkasovalo. Real rozehrál rohový kop a Sergio Ramos i v obležení několika hráčů vyhrál hlavičkový souboj, načež před Oblakem nekompromisně zakončil Brazilec Casemiro. Atlético se snažilo o rychlou odpověď a skutečně to dlouho netrvalo a stav se měnil na 1:1. Ve 26. minutě Correa obral o balón Viníciuse a okamžitě vyslal do samostatného úniku Griezmanna, který Courtoise bez problémů překonal. Celou akci ještě zkoumalo video, zdali nešlo o ofsajdové postavení, situace to ale byla na milimetr přesná.

Utkání se vyrovnávací brankou zklidnilo, tempo opadlo, ale gólům v prvním poločase konec nebyl. Těsně před přestávkou Giménez nedovoleně zastavil Viníciuse a jelikož to bylo v pokutovém území, následovala penalta. Sergio Ramos se trefil přesně k tyči a Real nad Atléticem znovu vedl.

Pro Los Colchoneros ještě zdaleka nebylo nic ztraceného. Po změně stran mohla přijít delikátní záležitost, protože samostatný únik na Courtoise podstoupil Álvaro Morata a vyřešil ho parádním lobem. Gól někdejšího útočníka Realu ale neplatil, protože video odhalilo ofsajdové postavení.

Álvaro Morata byl ústřední postavou i dalšího zajímavého okamžiku. V 69. minutě se v blízkosti Courtoise skácel k zemi a Atlético se vehementně dožadovalo pokutového kopu. I tady muselo rozhodovat video a za pravdu dalo Bílému baletu, takže hra pokračovala.

Real Madrid sice neměl trvalou převahu, ale byl vysoce efektivní. Čtvrthodinu před koncem zasadil městskému rivalovi definitivní KO, když přečíslení zakončil ve vápně střídající Gareth Bale. Frustrované Atlético pak ještě přišlo o Thomase Parteyho, který byl po šlapáku na Toniho Kroose vyloučen a kouč Diego Simeone věděl, že zápas je definitivně ztracen. Atleti se sice sympaticky nevzdávali, ale Real měl zápas už pod úplnou kontrolou.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (12)

Přidat komentář
Filip236

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
boryland

2:0................Greizmann..2,....Ramos red.......

Reagovat
Messi the Genius"10"

Real je vysilenej z Barcelony a na Athleticu dostane klepec, navic se musi setrit i na Ligu Mistru

Reagovat
Lamskej#RMCF

Ještě že si to předpověděl ty vyšilenče

Reagovat
Messi the Genius"10"

tak Athletico hralo takovej humus fotbal ze ta jejich slavna obrana umi prd

Reagovat
Pharrell

Reagovat
pantondavo

Athletic

Reagovat
John Obi Mikel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
valloire

0-1

Reagovat
Hardwell

1:0 (60-70. Saúl)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele