23. kolo
09.02.2019 20:45 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Huesca zvítězila i v Gironě a živí šance na záchranu

Na další problémy si zadělala Girona, která doma nezvládla zápas s poslední Huescou. Naopak hosté neprohráli už ve třetím zápase v řadě a na nesestupové pozice ztrácí už "jen" šest bodů. Huesca si už v prvním poločase zajistila pohodlný dvoubrankový náskok, který pak dokázala dovést do zdárného konce. Obě branky Azulgranas vstřelil Luis Ezequiel Ávila.

Girona doma chtěla zastavit nepříjemný pád tabulkou a proti komu jinému by se to mělo povést, než proti poslední Huesce. Hosté ale v minulých kolech ukázali, že jakkoliv vypadá situace beznadějně, nehodlají se vzdávat.

Katalánci byli v úvodu zápasu sice lepším týmem, ale svoje šance proměnit nedokázali. Tu první měl po čtvrthodině hry Pedro Porro, který vypálil a skákavý projektil musel vyrážet Santamaría. Huesca se první půlhodinu spíše zahřívala, ale pět minut na to už dokázala zničehonic skórovat. Luis Ezequiel Ávila se rozhodl z dobrých dvaceti metrů vypálit a jeho přízemní rána zapadla k tyči.

Girona na nic nečekala a Santamaría hned vzápětí tasil dva excelentní zákroky, kterými uchránil těsné vedení. Domácí pak z dalšího útoku odpověděli, ale branka docílená z rohového kopu nemohla pro faul ve vápně platit. Huesca přežila dva velké momenty a následně uštědřila Gironě tvrdý direkt. Luis Ezequiel Ávila si došel pro přihrávku k malému vápnu a nechytatelnou dělovkou zvýšil už na 2:0.

Domácí tým vyměnil o přestávce dva hráče, ale k nějakému hernímu zlepšení to nevedlo. Huesca se koncentrovala na obranu a když v 68. minutě uviděl za faul druhou žlutou kartu Bernardo Espinosa, byli hosté vítězství už velmi blízko. Girona se i v oslabení mohla dostat na dostřel jedinému gólu a utkání tak ještě zdramatizovat, jenomže jí nebylo přáno.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele