LaLiga - preview 23. kola

08.02.2019, 08:48, aktualizováno 11.02.2019, 08:45
Previews
Deportivo Alavés prohrálo tři ligové zápasy v řadě a tuto sérii hodná utnout v zápase s Levante. Backický celek je na sedmém místě tabulky, Levante na něj ze čtrnácté pozice ztrácí jen pět bodů...
Deportivo Alavés - Levante UD  (pondělí 21:00)
Pondělní dohrávku 23. kola LaLigy obstará duel mezi Deportivem Alavés a Levante UD. Oba celky dělí přesně pětibodový rozdíl. Zatímco domácí se stále pokouší útočit na pohárové příčky, hosté se momentálně pohybují ve spodní polovině tabulky.

Alavés se až do začátku ledna držel na dostřel příčkám zaručující start v příštím ročníku Ligy mistrů. Vše se ale změnilo ve druhé polovině ledna, kdy přišly tři nepovedené zápasy. Prohry s Getafe, Rayo Vallecano a v minulém kole s Realem Madrid způsobily, že Alaves se propadl na aktuálně sedmou příčku. Výsledková mizérie se navíc prohlubuje s vyschlým prachem útočících hráčů, jelikož Alavés nevstřelil branku ve všech třech posledních kolech!

Trenér Abelardo přes výsledkovou mizérii svým svěřencům i nadále věří: "Výsledky nebyly pozitivní, ale myslím, že i ve zmíněných utkáních byly světlé momenty." V tomto zápase se bude muset obejít bez Rorgiga Ely, Darka Brasanace a Martina Aguirregabia. K týmu se naopak vrací Takashi Inui, který se ke svému týmu opět připojil po právě skončeném Mistrovství Asie.

Hosté z Levante mají v letošní sezoně výsledky jako na horské dráze. Aktuálně 13. tým LaLigy remizoval v minulém kole doma s Getafe, předtím padl na Seville 0:5 a ještě týden předtím porazil doma Valladolid 2:0. Tři zápasy a tři naprosto rozdílné výsledky korespondují s celkovým rozpoložením tohoto týmu. Hosté se budou muset obejít bez vykartovaného Josého Campaña. Na marodce navíc zůstávají Sergio Postigo, Rubén Rochina a také Chema Rodriguez.
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Navarro, Maripán, Laguardia, Duarte - Inui, Garcia, Pina, Jony - Calleri, Baston
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Fernandez - Pier, Cabaco, Vezo - Jason, Vukcevic, Bardhi, Coke - Morales - Mayoral, Marti
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.13 - 3.53 - 3.67
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
CD Leganés - Real Betis  (neděle 12:00)
Polední klání v rámci nedělního programu 23. kola LaLigy zavede diváky na Estadio Municipal de Butarque. Na jedné straně stojí domácí Leganés, jehož sezona se zatím vyvíjí podle očekávání. A soupeřem mu bude Real Betis, tým s pohárovými ambicemi.

Real Betis se už pět let snaží vyhrát v Leganésu. Ae ještě se mu to nepovedlo ani jednou! Pravidlem v utkáních těchto dvou soupeřů je především výhra domácích. V prvních zápasech ji dokázal Leganés zlomit a vyhrál i v Betisu, ale to se událo ve druhé lize v roce 2015. Od té doby se hodně věcí změnilo a zejména na Betisu je to znát. Dříve nerozkoukaný nováček, který čerstvě postoupil zpět mezi elitu, je nyní obávaným soupeřem.

Ve čtvrtek ho čeká první utkání vyřazovací fáze Evropské ligy proti Stade Rennes, na které se Béticos pilně připravují. Ještě předtím ale musí dát maximum svých možností a schopností právě do duelu LaLigy na půdě Leganésu. Betis nyní sídlí na poslední pohárové pozici, tedy šestém místě. Už se na něj ale tlačí nejeden soupeř čekající na zaváhání Béticos.

Zejména Deportivo Alavés bude v následujících týdnech zdatným soupeřem, protože od Realu Betis jej dělí jen horší skóre. A to přesto, jak skvěle si Béticos vedli v minulém kole LaLigy. K překvapení mnohých se jim totiž podařilo ubránit tlaku Atlética Madrid a díky jediné brance Sergia Canalese se mohli radovat z výhry!

Kromě toho ještě v náročném programu sehráli duel s Valencií, který v Seville skončil 2:2. Odveta Copa del Rey proto bude opět zajímavá. Teď se Betis musí obejít bez zraněného Tella a vykartovaných Mandiho s Firpem.

Domácí Leganés je na tom obdobně, protože mu schází karetní hříšník Nyom plus dvojice zraněných hráčů Muňoz a Szymanowski. Leganés v posledních deseti soutěžních utkáních vyhrál jen třikrát. Po remíze s Eibarem se mu zadařilo v minulém kole, v němž si i bez vyloučeného Nyoma poradil s Rayem Vallecano.
CD Leganés - pravděpodobná sestava:
Cuéllar - Bustinza, Reyes, Omeruo, Dimitrios Siovas, Silva - Recio, Ruben Perez, Óscar Rodríguez - En-Nesyri, Braithwaite
Real Betis - pravděpodobná sestava:
López - Bartra, Sidnei, Feddal - Barragán, Kaptoum, Lo Celso, Francis - Canales, Joaquin - Sergio Leon
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.10 - 3.29 - 4.09
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Valencia CF - Real Sociedad  (neděle 16:15)
Nesmírně vyrovnaný a atraktivní duel můžeme očekávat v neděli na stadionu Mestalla ve Valencii. Domácí se zde utkají s Realem Sociedad, se kterým sdílí stejný počet bodů v tabulce. Vítězný celek v tomto střetnutí se může posunout na pohárové příčky, na které oba kluby aktuálně ztrácejí pouhé 2 body.

Domácí Los Che neprohráli již 4 utkání LaLigy v řadě. Pomalejší start do kalendářního roku 2019 se podařilo dohnat venkovní výhrou 2:1 na stadionu Celty Vigo. Následovala důležitá domácí výhra 3:0 nad Villarealem a především pak překvapení v podobě remízy 2:2 v minulém kole na slavném Camp Nou. Valencie dokonce senzačně vedla v Barceloně 2:0, ale dvakrát udeřil Messi a byl z toho nakonec nerozhodný výsledek.

Na tyto úspěchy bude chtít navázat výběr trenéra Marcelina i na domácím hřišti. Nejen trenérovi, ale zajisté i příznivcům Los Che musela udělat radost zpráva, že se podařilo prodloužit smlouvu s Danim Parejou, který je v letošním ročníku nejlepším střelcem mužstva. Marcelino nebude moci nasadit pouze vykartovaného Mouctara Diakhabyho, jinak bude mít k dispozici kompletní mužstvo.

Vyzyvatelé ze San Sebastianu nebudou lehkým soupeřem. V letošním roce 2019 si stále drží neporazitelnost, což dělá 7 soutěžních utkání v řadě. Takové výsledky vrací Real Sociedad zpět do hry o pohárovou Evropu. Za zmínku stojí především vyloupení Santiaga Bernabeu po výhře 2:0 a také prestižní vítězství v minulém kole nad Bilbaem.

Hosté těží především ze schopností svého útočného tria José, Januzaj, Oyarzabal. Tato trojice se postarala o více než polovinu všech ligových branek svého klubu. Trenér Alguacil bude pro toto utkání postrádat Martina Merquelanze, Andoniho Gorosabela, Miguela Moyu nebo Davida Zurutuzu.
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Neto - Wass, Paulista, Garay, Gayá - Soler, Parejo, Coquelin, Torres - Gameiro, Mina
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Rulli - Zaldua, Navas, Llorente, Hernandez - Merino, Illaramendi, Sangalli - Januzaj, José, Oyarzabal
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.86 - 3.61 - 4.76
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Sevilla FC - SD Eibar  (neděle 18:30)
Domácí Sevilla vyzve v neděli odpoledne Eibar. Ačkoliv by měl být domácí celek považován za horkého favorita, Eibar nebude chtít dát svou kůži lacino a bude se snažit Sevillským znepříjemnit tento zápas.

Sevilla dokázala za celý leden vyhrát pouze jediné ligové klání. Tři prohry a jedna remíza pak znamenaly, že tým, který do prosince držel krok s Barcelonou, zůstává s minimálním náskokem na 4. pozici LaLigy. Sevillský tým neměl v lednu jednoduchý los. Athletic našel od začátku roku 2019 pouze jediného přemožitele. Real Madrid a Celta Vigo byly na svých stadionech příliš velkým soustem, a tak jediná výhra přišla na konci ledna s Levante.

"Musíme se snažit vyhrát každý zápas. Nejsme spokojeni s naší současnou formou a musíme to změnit. Budeme za sebou mít fanoušky, kteří nás podporují a obvykle zde hrajeme velmi dobře," hodnotil své mužstvo trenér Machín. Seville se vrací celá řada rekonvalescentů v čele s Navasem nebo Gonalonsem. "Někteří jsou zpět a můžeme trénovat s více hráči, než jsme doposud mohli. Stále je třeba ještě trocha času na to, aby se plně zotavili a mohli trénovat normálně s týmem," pokračoval Machín v otázce svých svěřenců.

Hosté z Eibaru drží solidní 10. místo v tabulce LaLigy. V posledních několika zápasech si Eibar připsal důležité body, především za přesvědčivé domácí výhry 3:0 s Espanyolem respektive Gironou. Pohlédneme-li dále do minulosti, tak zjistíme, že Eibar prohrál pouze jedinkrát z devíti posledních utkání a to na hřišti suverénní Barcelony.

Trenér José Mendilibar se letos může opřít především o elitního střelce Charlese a jeho dvorního nahrávače Jordána. Na marodce mu zůstává Pedro Leon, Marko Dmitrovic a Jordi Calavera.
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Vaclík - Carrico, Kjaer, Gomez - Promes, Banega, Vazquez, Escudero - Sarabia - Yedder, Silva
SD Eibar - pravděpodobná sestava:
Riesgo - Pena, Ramis, Arbilla, Cote - Orellana, Jordan, Diop, Cucurella - Charles, Enrich
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.84 - 3.65 - 4.77
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Athletic Bilbao - FC Barcelona  (neděle 20:45)
Stadion San Mamés bude hostit atraktivní duel mezi Athleticem a hostující Barcelonou. Domácí se od začátku kalendářního roku vydrápali ze sestupových pozic a chtějí se co nejrychleji ustálit v horní polovině tabulky. Hosté i nadále drží sérii výborných výsledků a vítězství by jim zvýšilo náskok na čele ligy již na osm bodů.

Athletic od začátku kalendářního roku 2019 padl poprvé v minulém kole na stadionu Anoeta. V prestižním baskickém derby prohrál na půdě Realu Sociedad 1:2 a jednalo se tak o první prohru za posledních osm ligových kol. I přes tuto ztrátu se zdá, že mužstvo našlo opět recept, jak vylepšit hru a především pak sbírat pravidelně body.

Trenér Garitano se může spolehnout především na svou ofenzivu vedenou Inaki Williamsem a Ikerem Muniainem, kteří se postarali o víc než polovinu ligových gólů Basků. Do utkání proti Barceloně nebude moci nastoupit vykartovaný Ander Capa. Mezi zraněnými pak zůstávají Inigo Lekue, Aritz Aduriz, Peru Nolaskoain a Mikel Rico.

Barcelona v minulém kole senzačně prohrávala na vlastním stadionu s Valencií již 0:2, když jí z bryndy vysekal a doslova vystřílel Lionel Messi. Zápas nakonec skončil remízou 2:2, což znamenalo lehké klopýtnutí a přerušení série osmi výher v řadě. Barcelona tak i nadále vede s přehledem ligu a výhra v tomto zápase jí může udržet v čele s náskokem osmi bodů.

"Bude to krásný zápas, ale na San Mamés je to vždy obtížné, čeká nás jedno z nejtěžších utkání v sezoně. Kalendář je nabitý a složitý pro všechny týmy, které se účastní tří soutěží. Vyžaduje to velké úsilí a tým musí být na tento úkol připraven," hodnotil trenér Valverde na předzápasové konferenci.

Barcelona v týdnu sehrála první semifinále poháru a doma jen remizovala s Realem Madrid (1:1). Valverdemu bude v tomto utkání chybět vykartovaný Jordi Alba a několik zraněných hráčů. Na marodce jsou Rafinha, Samuel Umtiti, Jasper Cillessen nebo Arthur. Do nominace se vrací Dembélé a ve výběru je i Messi, po problémech se stehnem ovšem s velkou pravděpodobností začne jen na lavičce náhradníků.
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Herrerin - Marcos, Alvarez, Martinez, Yuri - Garcia, Etxebarria - Gomez, Garcia, Muniain - Williams
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Stegen - Semedo, Pique, Lenglet, Roberto - Vidal, Busquets, Rakitic - Dembélé, Suarez, Coutinho
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.99 - 3.89 - 1.76
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Getafe CF - Celta Vigo  (sobota 13:00)
Na podzim loňského roku se týmy Getafe a Celty Vigo rozešly spravedlivou remízou, ale v odvetě by potřeboval každý z nich tři body. Madridský celek aby si pojistil pohárové umístění a vytvořil tlak na čtvrtou Sevillu a Celta Vigo, aby zlepšila své vyhlídky na záchranu. Celestes totiž dělí od sestupové propasti pouhý bod.

Velké povzbuzení galicijskému týmu dodala výhra z minulého týdne nad Sevillou (1:0), po které Vigo konečně ukončilo čekání na vítězství. To trvalo plných šest kol, díky kterým se hrdý klub propadl do sestupové propasti. Celta Vigo se výhrou nad Sevillou vyškrábala na bezpečné příčky, ale má k dispozici jen jednobodový náskok, takže jakékoliv další zaváhání může znamenat opětovný sešup.

Celta se teď představí ve španělské metropoli Madridu na stadionu Alfonsa Pereze, kde v novodobé historii vyhrála jen jednou, před necelými třemi roky. "Musíme předvést stejný výkon jako proti Seville. Víme jaký druh fotbalu Getafe hraje, vzhledem ke svému postavení v tabulce jde o velmi sebevědomý tým s jasnými rysy," prohlásil k soupeři trenér Celty Vigo Miguel Cardoso.

Getafe je aktuálně pátý celek LaLigy, který ale v posledních dvou kolech ztratil. Nejprve nezvládl madridské derby s Atléticem a posléze remizoval bez branek na půdě Levante. Pohárové páté místo je i vzhledem k těmto výsledkům v jeho držení, ovšem situace je velmi vyrovnaná, vždyť například desátý Eibar je vzdálen na pouhé tři body. "Budeme pracovat a snažit se, abychom skončili co nejvýše. Celta je tým, který je vybaven velmi dobrými a technickými hráči. Je to tým, která v příští sezoně udělá Evropu," varoval kouč Getafe José Bordalás.

Getafe nebudou k dispozici zranění Markel Bergara a Amath Ndiaye. K tomu je nutné přičíst i suspendovaného Bruna Gonzáleze. Celta Vigo je na tom o poznání lépe, hrát nebude pouze Okay Yokuslu, hrdina zápasu se Sevillou nasbíral nepovolený počet žlutých karet.
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soría - Antuňes, Dakonam, Cabrera, Suárez - Sáiz, Arambarri, Maksimović, Foulquier - Molina, Mata
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Blanco - Mallo, Araújo, Costas, Juncá - Beltrán, Lobotka - Méndez, Sánchez, Boufal - Gómez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.03 - 3.31 - 4.32
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Atlético Madrid - Real Madrid  (sobota 16:15)
Sobotní odpoledne nabízí fanouškům fotbalu po celém světě jednu očekávanou a vyhlíženou událost - El Derbi Madrileño. Tentokrát se dějištěm stane Wanda Metropolitano a sázky jsou o to zajímavější, že oba dravce od sebe dělí jen dva body.

Ve Španělsku existují už řadu let dva hodně profláknuté souboje a v obou figuruje Real Madrid. Buď jako soupeř Barcelony v El Clásicu, nebo když se utká s městským rivalem, Atléticem Madrid. A teď je tu další epizoda právě z této ságy. Populární zápas už spolu oba týmy sehrály mnohokrát, v současnosti to bude derby s kulatým číslem 222 v rámci všech soutěží.

Zatím v nich rozložení sil jednoznačně vyplývá pro královský Bílý balet, který si připsal už 109 výher oproti 56 vítězstvím Atlética. Vede také na góly, což je vcelku pochopitelné. Obrana Atlética je pověstná svou pevností a skvělou defenzivní prací celého mužstva, ale přesto má Real na kontě už 367 vstřelených branek a jen 280 inkasovaných.

Naposledy to ale taková sláva nebyla a jednalo se spíš o taktickou bitvu mezi dvěma velmi vyrovnanými soupeři. Branka nepadla ani jedna, takže se body dělily. O emoce ale nebude nouze, což dokazuje i to, jak často sudí v těchto vyhecovaných zápasech tahají z rukávu karty obou barev. Teď je navíc hodně v sázce, neboť Atlético na druhém místě vede před Realem jen o dva body. A klasicky se třetí v řadě z dálky směje, když se dva perou. Barcelona totiž vede ligu o šest bodů.

Na lavičce Realu Madrid působí jeho někdejší hráč a i když to v mnoha případech není nejšťastnější varianta, Realu se to vyplácí. Po Zinedinu Zidaneovi se totiž ukazuje v dobrém světle také Santiago Solari. Oproti holohlavému Francouzovi samozřejmě nebyl tak známí fotbalista a i jako trenér má vzhledem k němu co dohánět, ale faktem je, že Real Madrid pod jeho vedením opět jistě kráčí k výhrám.

V posledních deseti kolech prohrál jen dvakrát a zatím se mu daří také v Copa del Rey. Naposledy vyzval domácí Barcelonu a z její půdy si odvezl velmi nadějnou remízu 1:1, ke které gólem přispěl křídelník Lucas Vázquez. A ten v rozhovoru pro oficiální stránky klubu hovořil i o nadcházejícím derby.

"Utkání s Barcelonou nám vzalo hodně sil, ale je na nás a na našem realizačním týmu, abychom se dostali opět do formy a pohody. Zápasy s Atléticem jsou vždycky hodně emotivní a patří to k tomu, vždycky to zachvátí celé město. Už se na tento duel moc těšíme, protože cítíme šanci se dostat před Atlético. K tomu ale budeme potřebovat veškeré naše síly a soustředěnost, neboť Atlético je hodně vytrvalé a umí bleskurychle trestat chyby."

Atlético v letošní sezoně jen tak neprohrává. Spolu s Barcelonou je v tomto ohledu nejlepší z celé ligy, neboť bez bodů se Colchoneros obešli jen ve dvou případech. Jeden takový nastal v minulém kole, když Atlético překvapivě nestačilo na Real Betis. Dokonce mu ani nevstřelilo gól, což u Simeoneho výběru také není obvyklé.

Teď se musí obejít pouze bez obránce Stefana Saviće, který je zraněn. V dobré formě není ani záložník Koke s Diegem Costou. Real Madrid má naopak výhodu kompletního kádru, protože se mu po odpykání karetního trestu vrací dvojice Daniel Carvajal a Raphaël Varane.
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Juanfran, Giménez, Godin, Lucas Hernández - Correa, Rodri, Thomas, Saúl - Griezmann, Morata
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Carvajal, Varane, Sergio Ramos, Reguillón - Modrić, Casemiro, Kroos - Bale, Benzema, Vinicius Jr.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.67 - 3.20 - 2.97
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Espanyol Barcelona - Rayo Vallecano  (sobota 18:30)
Rayo Vallecano je pořádně namočené v sestupových problémech a navíc ho v sobotu čeká hodně náročný test. Když totiž Rayo jede na půdu Estadi Cornellà-El Prat k zápasům domácího Espanyolu, většinou si body domů nevozí.

Oba celky se spolu za tu dlouhou dobu v první lize utkaly už mnohokrát. Za posledních 18 let se ale Rayu povedlo vyloupit stadion Espanyolu jen v jednom případě, a to už před dvanácti lety. Jinak se Espanyol minimálně na svém stadionu projevuje ve velmi dobré formě a nemá problémy nasázet svému soupeři tři a více branek.

Teď se mu ale hrubě nedaří. Po velmi slibném začátku ligy, kdy Espanyol sbíral pravidelně body a předváděl dobrý fotbal, nastal na podzim útlum. Celá zima je v jeho případě hodně smutným představením. V posledních deseti soutěžních utkáních se Espanyolu povedlo vyhrát jen dvakrát, z čehož jen jedno utkání zasahovalo do LaLigy. Už čtyři kola nejvyšší španělské ligy Espanyol čeká na vítězství.

V tom minulém se mu ale povedlo ukázat, že má dostatek kvality i charakteru. Na půdě Villarrealu sice Espanyol prohrával o dvě branky, jenže během posledních patnácti minut zvládl dorovnat a slavil alespoň bod. Přesto se katalánský celek pořád pohybuje až na 15. místě, což pro jeho fanoušky prostě nestačí. Aktuálně má na kontě jen pouhých 25 bodů a největší potíže má v obraně. Ta inkasovala už 36 gólů a jedná se o jednu z nejhorších obran v lize.

Kvůli kartám navíc bude Espanyolu v domácím utkání scházet Mario Hermoso a zraněni jsou Duarte s Naldem. Karetní trest si bude v hostujícím dresu odpykávat Óscar Trejo, zatímco zraněným hráčem je Gorka Elustondo.

Rayo Vallecano už je dávno venku z poháru a může se soustředit na ligu. V ní mu pořád patří až 18. místo s pouhými třiadvaceti body. Poslední dobou se mu ale daří znovu získávat body a v minulých pěti kolech hned třikrát vyhrálo. Naposledy si s ním ale poradilo Leganés.
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
López - Rosales, Luís López, D. Lopez, Dídac Vila - Melendo, Roca, Darder - Piatti, Iglesias, Sergio García
Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Dimitrievski - Velázquez, Abdoulaye Ba, J. Amat - Advíncula, Imbula, Comesaña, Álex Moreno - Embarba, Garcìa - De Tomás
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.73 - 3.90 - 5.23
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Girona FC - SD Huesca  (sobota 20:45)
Girona se potkala s hodně špatnou formou a ta by ji mohla velmi brzo stát pád mezi poslední tři místa. Paradoxně by se o to mohl postarat úplně poslední tým tabulky. Huesca jede do Girony po fantastickém výsledku z minulého kola.

Huesca je stále až na posledním místě tabulky a dlouho se na tom ještě nic nezmění. Už ale dokázala několikrát překvapit a získat dobrý výsledek. Například v minulém kole museli její fanoušci být radostí bez sebe. Huesca totiž po třech zápasech bez výhry uvítala na své půdě Real Valladolid a neměla s ním slitování. V jejím týmu všechno šlapalo na sto procent a výsledkem byl debakl hostí 4:0!

Něco podobného by Huesca moc ráda zopakovala nyní. Zkušený obránce Jorge Pulido k tomu uvedl: "Minule jsme ukázali, že ještě nejsme mrtví, že ještě je o co hrát. Pořád věříme v záchranu a dokud bude matematicky aspoň trochu možná, tak se na ni budeme zaměřovat. Teď je hlavně potřeba neustále zlepšovat své schopnosti, aby takové výsledky nebyly jen náhodné. Potřebujeme na ně navázat už proti Gironě."

Huesce k tomu nepomůže Luisinho, Melero, Herrera a Hernández. Domácí Girona má mnohem větší starosti s absencemi a jen těžko se bude trenérovi skládat sestava. Zraněni jsou hráči jako Doumbia, Mojica, Benítez, Muniesa, Roberts, Iraizoz a karetní trest si odpykává Alcalá.

Girona se v rámci LaLigy radovala ze tří bodů naposledy 25. listopadu minulého roku, když si poradila s Espanyolem. Od té doby se jí ale nedaří a teď zažívá hodně nešťastné období. Posledních pět soutěžních duelů prohrála a porážky o tři góly nejsou výjimkou. V minulém kole se chtěla oklepat z pohárové porážky, ale moc jí to nevyšlo.

Eibar jí totiž za první hodinu nasázel tři branky a hosty nenechal pořádně ani zakončit. Není divu, že s tak špatnou obranou se bude Girona ještě těžko zachraňovat, momentálně je až na 17. místě a její náskok na pásmo sestupu tvoří jen jeden bod.
Girona FC - pravděpodobná sestava:
Bounou - Ramalho, Bernardo, Juanpe - Pedro Porro, Pons, Douglas Luiz, Valery - Portu, Àlex Granell - Stuani
SD Huesca - pravděpodobná sestava:
Santamaría - Miramón, Etxeita, Insua, Dieguez, Javi Galan - Herrera, Christian Rivera, Gómez - Enric Gallego, Ávila
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.92 - 3.52 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Real Valladolid - Villarreal CF  (pátek 21:00)
Villarreal vsadil na starou známou tvář, když na lavičku přivedl opět Javiho Calleju. Jeho premiéra nedopadla nejlépe, takže si Žlutá ponorka bude chtít spravit náladu v dalším zápase. Páteční předehrávka 23. kola ji zavede do Valladolidu.

A moc ofenzivní utkání asi čekat nemusíme. V devět večer se na Estadio José Zorrilla představí domácí útok, který je v rámci ligy tím vůbec nejméně produktivním. Za 22 odehraných kol totiž dokázal skórovat jen devatenáctkrát! Villarreal, ač má mnohem kvalitnější a zkušenější kádr, na tom není o mnoho lépe. Ten si zatím dokázal připsat jen o čtyři branky více.

Přesto se Real Valladolid zatím drží solidně daleko od příček, kam žádný klub nechce patřit. Na sestupové pásmo má Valladolid k dobru dva body a zatím mu to stačí na 14. příčku. Tentokrát se bude chtít svým fanouškům revanšovat za minulé kolo, ve kterém předvedl hodně smutný výkon. Od posledního týmu tabulky, Huescy, totiž dostal rovnou čtyři branky a sám se nezmohl na žádnou odpověď!

Ještě štěstí, že mu to alespoň s Villarrealem tak jde, a především doma. Z Valladolidu se Villarreal vracel jako vítěz jen jednou za dlouhých sedmnáct let. V posledních dvou střetnutích od Villarrealu navíc Valladolid nedostal ani jeden gól. To Villarreal zatím "úspěšně" pokračuje ve vršení neúspěchů, které ho v této sezoně zatím provází.

V současné chvíli mu patří až předposlední příčka celé tabulky, od které se zatím nedokázal odlepit. A to ani přesto, že se na lavičku vrátil Javi Calleja. Když za 22 kol vyhrajete pouze třikrát, je pak těžké myslet na záchranu. Kromě toho budou staronovému kouči chybět hráči jako Bruno Soriano nebo Manuel Trigueros.

Naposledy Villarreal prohospodařil dvougólové vedení nad Espanyolem Barcelona a jen s ním remizoval. Ani Real Valladolid nebude kompletní, neboť na domácí půdě bude nyní postrádat Fernanda Calera a Luismiho. Po odpykání trestu se ale do hry vrací Michel, což bude vítaná posila.
Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Masip - Moyano, Kiko Olivas, Joaquín, Nacho Martínez - Keko, Alcaraz, Míchel, Toni Villa - Plano, Sergi Guardiola
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Asenjo - Miguelón, Álvaro, Funes Mori, Victor Ruiz, Alfonso Pedraza - Santi Cazorla, Iborra, Fornals - Toko Ekambi, Moreno
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.24 - 3.39 - 2.37
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona22155260:2350
2.Atlético Madrid22128232:1444
3.Real Madrid22133637:2642
4.Sevilla FC22106636:2336
5.Getafe CF2288625:1832
6.Real Betis2295826:2632
7.Deportivo Alavés2295822:2732
8.Valencia CF22612424:2030
9.Real Sociedad2286827:2530
10.SD Eibar2278729:3029
11.Levante UD2276932:4027
12.Athletic Bilbao22511623:2826
13.CD Leganés2268822:2726
14.Real Valladolid2267919:2825
15.Espanyol Barcelona22741125:3625
16.Celta Vigo22661034:3624
17.Girona FC2259823:3124
18.Rayo Vallecano22651126:3823
19.Villarreal CF22310923:3119
20.SD Huesca22361321:3915

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (819)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele