23. kolo
09.02.2019 18:30 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Espanyol v nastavení vydřel výhru nad Rayem

Rayo sahalo na půdě Espanyolu po cenných bodech, ale nakonec se vrací do Madridu s nepořízenou. Hosté se dostali v prvním poločase do vedení zásluhou Abdoulaye Ba, jenže Espanyol ve druhém poločase výsledek dokonale otočil. Čtvrthodinu před koncem srovnal z pokutového kopu Borja Iglesias a v páté minutě nastavení rozhodl o výhře domácích opravdu parádní volejí Sergi Darder.

Výsledek je pro Rayo hodně krutý, na druhou stranu Espanyol si za druhý poločas výhru zasloužil. Hosté bojují o záchranu a body z Barcelony by se jim náramně hodily, není tedy divu, že do utkání vstoupili lépe. Už ve čtvrté minutě nebezpečně hlavičkoval De Tomás, Diego López balón nadvakrát zkrotil. O chvíli později mělo Rayo ještě větší příležitost a dokonce dalo gól. Álex Moreno orazítkoval vzdálenější tyč a dorážející De Tomás sice vstřelil gól, ovšem z jasného ofsajdu. Espanyol vlastně oplatil naprosto stejnou mincí, také vstřelil branku z ofsajdu, nicméně o poznání těsnějšího. Tak jako tak byl stav nadále 0:0.

Nerozhodný stav nakonec vydržel do 33. minuty, než z levé strany odcentroval Embarba a Abdoulaye Ba hlavou a o tyčku zařídil Rayu vedení. Espanyol zareagoval okamžitým střídáním a Pabla Piattiho nahradil Wu Lej. Argentinský záložník opustil hrací plochu kvůli zranění.

Rayo udrželo vedení do konce prvního poločasu a po obrátce se muselo bránit. Espanyol vstoupil do druhého poločasu o poznání aktivněji a už po pár minutách hrozil tvrdou ranou Darder, se kterou si však Dimitrievski výborným zákrokem poradil. Hostující brankář byl hrdinou i v následujícím okamžiku, když vytáhl další skvělý zákrok po Vilově těžkém zakončení. Espanyol začal zhruba od 50. minuty neúnavně bušit na branku Raya, hosté odolávali jen s velkými problémy a slibné vedení nakonec neudrželi. Aktivní Wu Lej byl ve vápně zezadu jasně podražen a sudí po poradě s videem nařídil pokutový kop. Borja Iglesias penaltu s přehledem proměnil a srovnal na 1:1.

Espanyolu to bylo málo a i závěr utkání byl v jeho režii. V 87. minutě vstřelil gól Darder, ale znovu neregulérní díky ofsajdovému postavení z předchozí akce, což bylo poměrně zvláštní rozhodnutí. Každopádně se říká do třetice všeho dobrého a zlého a Sergi Darder se nakonec regulérní branky přeci jenom dočkal. Až v 5. minutě nastavení si naběhl na Rosalesův centr a neuvěřitelně přesnou volejí rozhodl! Nádherný fotbalový okamžik, byť pro Rayo nesmírně krutý.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele