LaLiga - souhrn 20. kola

22.01.2021, 22:56, aktualizováno 25.01.2021, 22:53
Komentáře a souhrny
Atlético Madrid ani v tomto kole neztratí nic ze svého náskoku, jelikož porazilo Valencii. Real Madrid po nezdarech z poslední doby konečně zabral a zvítězil na stadionu Deportiva Alavés, uspěla i Barcelona. Sevilla si doma snadno poradila s Cádizem, Villarreal naopak ztratil dva body v souboji s Huescou. Athletic Bilbao po vítězství v Superpoháru rozstřílel Getafe...

Athletic Bilbao - Getafe CF 5:1

25.01.2021 21:00

Góly: 12. Raúl García, 50. Yeray Álvarez, 61. Raúl García, 75. Álex Berenguer, 82. Óscar de Marcos - 1. Marc Cucurella

Čerstvý držitel španělského Superpoháru Athletic si přenesl dobrou formu i do ligové soutěže a madridské Getafe rozstřílel pěti góly. Hvězdou pondělní dohrávky se stal podobně jako v Superpoháru veterán Raúl García, který zaznamenal dvě branky. Prosadili se také Yeray, Berenguer a De Marcos.

Athletic před nedávnem triumfoval v Supercopě, když postupně zdolal jak Real Madrid, tak i ve finále Barcelonu. Svěřenci trenéra Marcelina si přenesli herní pohodu i do LaLigy a výsledkem byla pětibranková smršť.

V úvodu to ale na žádný debakl nevypadalo, hosté udeřili už po pouhých osmnácti sekundách, když centroval Aléňa gól dal Marc Cucurella. Getafe si rychle vstřelenou brankou svého protivníka poštvalo proti sobě a od té chvíle se muselo bránit. V 6. minutě se po střetu hostujícího brankáře s Iňaki Williamsem Athletic dožadoval pokutového kopu, ale sudí se rozhodl nepískat, což potvrdilo i video. O zhruba sedm minut později už domácí brankostroj uvedl do pohybu Raúl García. Veterán se natáhl na centr Muniaina a do protipohybu brankáře usměrnil balón za Yáňezova záda.

Getafe dostalo ještě jednu možnost dostat se do opětovného vedení, když sudí odpískal hru rukou v pokutovém území a nařídil penaltu. Jaime Mata však pověst spolehlivého střelce nepotvrdil a Simón střelu vytěsnil. První poločas skončil 1:1 a nabídl celkem vyrovnanou podívanou, nic z toho se ale po změně stran nemělo opakovat.

Pět minut po přestávce znovu perfektně odcentroval Muniain a Yeray hlavou zařídil vedení Basků. Po hodině hry už se domácím podařilo odskočit na rozdíl dvou branek. Přesný centr měl tentokrát na svědomí Balenziaga a Raúl García jak jinak než hlavou zvýšil na 3:1. V pohodě hrající Baskové svého soupeře nešetřili a čtvrthodinu před koncem přidali už čtvrtý gól. Iňaki Williams dobře přihrával na malé vápno, kde volný Álex Berenguer dokonal dílo.

Hosté byli zralí na ručník, ale čekal je ještě závěr. Zakousnutý Athletic se nechtěl pustit a dál si se svojí návštěvou pohrával. Po dalším centru zakončoval do protipohybu brankáře Óscar de Marcos a až tady se ukazatel skóre definitivně zastavil. Athletic zvítězil vysoko 5:1 a ukázal, že je momentálně v laufu.

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - Valencia CF 3:1

24.01.2021 21:00

Góly: 23. João Félix, 54. Luis Suárez, 72. Ángel Correa - 11. Uroš Račić

Sedmibodový odstup na prvním místě a jedno utkání k dobru má nadále Atlético Madrid, které v neděli večer zvládlo šlágr kola s Valencií. Hostující Los Che se sice dostali do vedení, ale jinak na domácí nestačili. Ještě do poločasu vyrovnal Joao Félix a po změně stran dokonali obrat Luis Suárez a Ángel Correa.

Netopýři se chtěli na Wanda Metropolitano postarat o senzaci, ovšem v Madridu léta nevyhráli a i tentokrát byl velkým favoritem domácí tým. Krom toho Valencii hnala kupředu touha po třech bodech, které potřebuje jako sůl. Na rozdíl od Atletů se totiž pohybuje nebezpečně blízko sestupovému pásmu.

Všechny tyto faktory byly hnací silou Los Che v úvodu zápasu, který jím vyšel. Již ve druhé minutě sice přečkali individuální uvolnění a střelu těsně vedle v podání Félixe, ale o několik minut později sami udeřili. Než se tak stalo, musel Doménech ještě zasáhnout proti hlavičce Giméneze. A pak už to přišlo. Vallejo z úhlu Oblaka nepřekonal, ale Račićova nádherná technická rána se stočila do šibenice a Oblak na ni nedosáhl.

Valencia si ale vedení dlouho neužila. Ve 23. minutě rozehrál rohový kop na vzdálenější tyč Lemar a vzrůstem nevelký Joao Félix se dokázal prosadit - 1:1. Atlético pak bylo lepší a do poločasu si vytvořilo další dvě gólovky. Nejprve zamířil skákavou střelou těsně vedle Llorente a těsně před koncem prvního poločasu vychytal Lemara brankář Doménech. Ve vápně Valencie ještě bylo rušno, ale žádná branka už nepadla.

Atlético si na ni muselo počkat do 51. minuty. Félix vyslal po levé straně Luise Suáreze a ten v šestnáctce střelou k tyči přesně zakončil. Colchoneros vedli zaslouženě a najednou se musela více snažit Valencia. To byla voda na mlýn, protože Atlético si počkalo na vhodný okamžik a z brejku přidalo třetí branku. Llorente zatáhl balón až k malému vápnu, poté zpětnou přihrávkou našel Ángela Correu, který definitivně rozhodl o triumfu Atlética.

Závěrečných dvacet minut už se nic moc nedělo. Utkání bylo rozhodnuté a spíše byla otázkou konečná podoba výsledku. Correovu střelu z malého vápna Doménech fantasticky vyrazil a tím vlastně rozhodl o konečném výsledku 3:1 pro domácí. Atlético pokračuje ve spanilé jízdě ligou, na čele má nadále sedmibodový náskok a navíc ještě jedno utkání k dobru. Valencia zůstává hluboko ve druhé polovině tabulky a musí se strachovat.

Více informací k zápasu

Celta Vigo - SD Eibar 1:1

24.01.2021 18:30

Góly: 9. Brais Méndez - 53. Bryan Gil

Zase to Celtě nevyšlo. Ačkoli byla proti Eibaru jednoznačně lepším a aktivnějším týmem, dělí si s ním bod. Sice ji poslal do vedení Méndez, jenže po změně stran se krásnou ranou prosadil hostující Bryan Gil.

Celta potřebovala znova zažehnout nefunkční motory, aby zastavila svůj nekontrolovatelný pád tabulkou. A dnešní utkání s Eibarem, navíc na domácí půdě, považovala za ideální šanci. Navíc se podle toho mužstvo trenéra Coudeta okamžitě začalo zařizovat. Už v 9. minutě se totiž Brais Méndez vydal do vápna, do cesty se mu míč doslova připletl po odrazu hostujícího stopera a Méndez už dokázal Dmitroviće překonat!

Start jako ze snu. O čtyři minuty později byla Celta blízko navýšení náskoku, když Tapia po nahrávce do druhé vlny pálil jen do tyče! I domácí brankář Blanco měl nicméně co dělat. Eibar ho ve 29. minutě zkusil zaměstnat z rohového kopu, odkup pálil přímo na branku. Blanco se nakonec dokázal přesunout k tyči a míč na poslední chvíli vyboxovat.

Po změně stran vyrobila obrana Celty vlastně jen jednu velkou chybu, ale hosté ji hned potrestali. Po ponechané výhodě Muto obloučkem překonal obranu Celty a Bryan Gil z voleje krásnou ranou srovnal! V závěru zápasu mohl strhnout vedení na stranu Celty kapitán Mallo, jenže z blízkosti ho vychytal hbitý Dmitrović!

Více informací k zápasu

Elche CF - FC Barcelona 0:2

24.01.2021 16:15

Góly: 39. Frenkie de Jong, 89. Ricard Puig

I bez Lionela Messiho zvládli fotbalisté Barcelony zvítězit na hřišti Elche a pojistit si třetí místo za oběma madridskými velkokluby. Katalánci si vytvořili náskok už v poločase, ale pak dlouho s výsledkem hazardovali, než vstřelil pojistku mladý Puig.

Nebyl to jen Messi, Barceloně scházel i stoper Gerard Piqué nebo Brazilec Coutinho. Hosté byli i tak velkým favoritem a do zápasu vstoupili o něco aktivněji. Po dvaceti minutách však měli první vážnější šanci hráči Elche, jenomže Guti branku přestřelil. Podobně si vedl i na druhé straně Jordi Alba, a tak byl po půlhodině stav nerozhodný 0:0.

Barcelona zlomila odpor soupeře až ve 39. minutě, kdy si obrana Elche srazila centr Braithwaiteho do vlastní sítě a brankář v protipohybu nemohl zasáhnout. Nakonec se ale nejednalo o vlastní gól, protože na brankové čáře vše jistil Frenkie de Jong. Barcelona si moc šancí nevytvořila, přesto první poločas ovládla 1:0.

Elche bylo po změně stran blízko vyrovnání, ale Rigoniho v čisté gólovce vychytal ter Stegen. Později toho museli domácí litovat. Na druhé straně se zase předvedl brankář Badía, který zpacifikoval střelu Dembélého.

Čas ubíhal rychle a hosté ne a ne přidat pojistku. V 83. minutě dobře zakončoval Trincão, ale ještě lepší zákrok vytáhl Badía. Stejný hráč o chvíli později hlavičkoval těsně vedle a Barca se dočkala pojistky až minutu před koncem. Skvělou práci odvedl De Jong, který posadil centr na hlavu střídajícího Puiga a Barcelona vedla 2:0. Puig byl přitom na hřišti pouhé dvě minuty. Elche tím definitivně padlo a zůstává na předposledním místě.

Více informací k zápasu

CA Osasuna - Granada CF 3:1

24.01.2021 14:00

Góly: 27. Ante Budimir, 39. Ante Budimir, 86. Moncayola - 50. Luis Javier Suárez

Osasuna může opět dýchat trochu volněji, protože dnes odpoledne dokonale překvapila favorita z Granady. Dohrávala sice v oslabení, ale díky dvěma brankám Budimira porazila Granadu 3:1.

Osasuna nutně potřebovala bodovat, protože se stále nachází až v sestupové pásmu, byť se její výkony trochu zvedly. Granada jako účastník Evropské ligy sliboval domácím všechno, jen ne snadnou výhru. Na hře Osasuny ale bylo vidět, že si dnes věří a že se hodlá o body poprat. V osmé minutě domácí málem slavili, když si na krásný pas do vápna naběhl Ante Budimir a placírkou poslal míč těsně nad bránu!

Za svou aktivitu byli domácí rychle odměněni, stejně jako Granada za svou neskonalou pasivitu. Ve 27. minutě utekl po levé straně Jony a poslal míč před bránu. Tam jej dokonce ani dvojice hostujících obránců nedokázala odkopnout, takže dobíhající Chorvat Ante Budimir už se mohl konečně radovat - 1:0.

Dneska to rozhodně byl jeho zápas. Pět minut před koncem první půle se totiž prosadil ještě jednou. Tentokrát podobný scénář, tedy centr ze strany od Kikeho a nedůrazná obrana hostí. Budimir se prodral k hlavičce a zblízka se prosadil podruhé.

Problém byl, že v rozmezí několika minut se Osasuně zranilo dnes skvěle hrající duo Jony - Budimir. A hostům trvalo jen pět minut, než dokázali snížit. Po povedeném centru špatně reagoval obránce David García, od něhož se balon smolně odrazil jen k nohám útočníka Luise Javiera Suáreze a ten si zkušeně poradil - propálil brankáře Herreru mezi nohama.

Jenže místo thrilleru a strachu o vedení se Osasuna v klidu bránila - Granada pro ni nepředstavovala větší potíže. Naopak, v 86. minutě upravil skóre na konečných 3:1 Jon Moncayola, který usměrnil odražený míč do sítě.

Více informací k zápasu

Deportivo Alavés - Real Madrid 1:4

23.01.2021 21:00

Góly: 59. Joselu - 15. Casemiro, 41. Karim Benzema, 45+1. Eden Hazard, 70. Karim Benzema

Real Madrid po sérii špatných výsledků, které vyvrcholily senzačním vyřazení z Copa del Rey, zabral a o záchranu bojujícímu Deporitu Alavés nasázel čtyři branky. "Bílý balet" tak učinil bez chybějícího trenéra Zinédina Zidana, který byl pozitivně testován na koronavirus a jehož na lavičce nahradil David Bettoni.

Pod vysokou výhru se nejvýrazněji podepsalo trio Kroos - Hazard - Benzema. Francouzský útočník vstřelil dva góly, zatímco Eden Hazard jeden, k čemuž přidal ještě nahrávku. Toni Kroos se pak zapsal do statistik dvěma asistencemi.

Realu chyběl na lavičce Zinédine Zidane, který byl pozitivně testován na koronavirus a jeho místo tak musel zaujmout asistent David Bettoni. Hosté byli navzdory posledním nezdarům horkým favoritem a tuto roli dokázali do puntíku naplnit.

Deportivo chtělo začít aktivně a nechybělo moc, aby se doma ujalo vedení. Ve 4. minutě si naskočil na prudký centr Duarte a naštěstí pro Real netrefil branku Zůstane nezodpovězenou otázkou, jak by se utkání vyvíjelo, kdyby šel Alavés do vedení. Všechno nakonec bylo jinak. Po čtvrthodině hry rozehrál Kroos rohový kop a záložník Casemiro mohl favorita vedoucí brankou uklidnit. Real pak ovládal hru a před koncem prvního poločasu zasadil domácím dva smrtící údery. Nejprve ve 42. minutě Hazard šikovně pustil balón na Benzemu, jehož střela pod břevno byla nechytatelná a těsně před závěrečným hvizdem si Krossův pas za obranu zpracoval sám Belgičan a před Pachecem v poklidu zakončil. Real Madrid tak zvítězil v prvním poločase 3:0 a byl na nejlepší cestě získat tři body.

Domácí sáhli o přestávce k dvojímu střídání a ještě se chtěli pokusit o zázrak. Hned ve 48. minutě měl plné ruce práce Courtois se střelou Joselua. Přesně po hodině hry se pak Alavésu podařilo snížit na rozdíl dvou branek. Joselu si naskočil na ideální centr a hlavou dostal balón za Courtoisova záda.

Alavés sice vykřesal naději, ale ta trvala jen krátce, protože v 71. minutě vrátil Realu tříbrankový náskok Karim Benzema. Francouzský útočník vlétl s balónem do vápna, udělal si prostor na střelu pravačkou a neomylně zakončil. Závěr zápasu už se spíše dohrával. Druhou branku domácích měl na kopačce Pérez, ale vzdálenější tyčku minul, navíc se před brankou nenašel nikdo, kdo by dorážel. Real Madrid nakonec zvítězil na Mendizorrotzce hladce 4:1 a alespoň do neděle snížil náskok vedoucího Atlética na čtyři body. Především pak dal zapomenout na senzační vyřazení od třetiligového Alcoyana z domácího poháru.

Více informací k zápasu

Real Sociedad - Real Betis 2:2

23.01.2021 18:30

Góly: 48. Alexander Isak, 57. Mikel Oyarzabal - 86. Sergio Canales, 90+2. Joaquín

Přímý souboj o evropské poháry mezi Realem Sociedad a Betisem skončil remízou 2:2. Domácí vedli ještě pět minut před koncem o dva góly, ale příchod veterána Joaquína byl pro Verdiblancos zásadní. Zkušený harcovník nejprve odcentroval na gól Sergiu Canalesovi a v nastavení srovnal na konečných 2:2.

Utkání mělo od začátku dobré tempo a hra se přelévala ze strany na stranu, nicméně k závažnější gólovce došlo až ve 25. minutě, ovšem Portugués v dobré pozici mizerně zakončil. Na druhé straně byl přesnější v koncovce Fekir, ale Remiro přízemní pokus zpacifikoval. Skóre se neměnilo ani ve 36. minutě, kdy na značce pokutového kopu zakončoval z voleje Jon Guridi. Golman Betisu však vytáhl skvělý zákrok a uchránil poločasovou remízu 0:0.

Zatímco první půle branku nepřinesla, v té druhé se vlnila síť čtyřikrát! Krátce po změně stran propálil Roblese po hezké kombinaci Alexander Isak a i když Verdiblancos reklamovali faul na Merina, sudí se rozhodl ponechat průběh hry. V 57. minutě odskočili domácí už na rozdíl dvou branek. Útočnou akci 4 na 4 zakončil po hezké přihrávce lehkým obloučkem Mikel Oyarzabal. S Betisem to nevypadalo dobře, ovšem do konce zápasu ještě zbývalo dostatek času a tak nic nebylo předem ztraceno.

Real Sociedad měl ale další šance, které nedokázal potrestat a to se později ukázalo jako klíčové. Pokus Gorosabela Robles vyrazil a následná dorážka stejného hráče skončila nad brankou. Chvíli na to minul brankové zařízení i kapitán Mikel Oyarzabal.

Domácí už mohli zápas definitivně rozhodnout, místo toho ale přišlo drama. Čtvrthodinu před koncem přišel na trávník veterán Joaquín a právě on se stal hrdinou Betisu. V 85. minutě nejprve přesně odcentroval a Sergio Canales hlavou snížil. A konečně v nastavení po Tellově zpětné přihrávce střílel z první a s pomocí teče dopravil balón do branky, načež srovnal na 2:2. Vyrovnávací branka přišla v době, kdy byl na domácí lavičce vyloučen trenér Imanol Alguacil. Real Sociedad tak přišel v závěru o dvoubrankové vedení a s Betisem remizoval 2:2.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - Cádiz CF 3:0

23.01.2021 16:15

Góly: 35. Youssef En-Nesyri, 39. Youssef En-Nesyri, 62. Youssef En-Nesyri

Galapředstavení En-Nesyriho zajistilo Seville tři body a Cádiz domů odjíždí s nadílkou. En-Nesyri bude nováčka strašit ve snech ještě hodně dlouho, protože do sítě brankáře Jeremíase Ledesmy se prosadil třikrát.

Youssef En-Nesyri zažívá asi nejlepší sezonu v životě a střílí jednu branku za druhou. Dnes si připsal další tři a s dvanácti brankami prozatím vede tabulku střelců. Přitom mu chvíli trvalo, než se poprvé dočkal branky. Stejně jako celé Seville, než dokázala vymyslet něco smysluplného. V 11. minutě se nejprve do dobré šance dostal Suso, jenže jeho zakončení z místa, odkud se kopou penalty, mířilo hodně nad bránu.

Cádiz v ofenzivě prakticky neexistoval a když už se třeba Negredo náhodou dostal do zakončení, tak mu vystavil stopku enormně koncentrovaný a prakticky nechybující Jules Koundé. A tak to pokračovalo až do 35. minuty. V ní se Suso rozhodl pro manévr na střed vápna, navedl si tam míč a tvrdě vypálil. Jeho ránu sice brankář Ledesma vyrazil na tyč, jenže od ní se balon odrazil k pozornému Youssefovi En-Nesyrimu, který už měl snadnou práci.

Krátce poté zahrávala Sevilla volný přímý kop ze strany u vápna a Suso zakroutil míč přesně do kapsy před brankářem, kam si nejlépe naběhl a vyskočil opět En-Nesyri. Ledesma sice hned skákal za míčem, ale už ho nedostihl - 2:0.

Tím Sevilla prakticky ukončila snahy Cádizu o tři body. Ani po změně stran se hostům nepovedlo vážněji ohrozit bránu stráženou Bounouem. Naopak, po hodině hry opět udeřil mladý Maročan. Centrovaný míč totiž obránce Baró naprosto hloupě vykopl jen nad sebe a doskakující En-Nesyri se pověsil do vzduchu. Ani Cala s ním do hlavičkového souboje nešel a brankář Ledesma už se jen neadekvátně ohnal po míči. Jedinou šanci Cádizu měl na svědomí Negredo, ale ten dvacet minut před koncem pálil z dobré šanci moc vysoko.

Více informací k zápasu

SD Huesca - Villarreal CF 0:0

23.01.2021 14:00

Góly: -

Villarreal si připsal další klopýtnutí a to by ho tentokrát mohlo hodně mrzet. Nedokázal totiž dát ani jednu branku poslední Huesce, která na své půdě slaví cenný bod. Po nudné hře vlastně asi zasloužený výsledek.

Villarreal si jel pro tři body, které by mu mohly pomoci udržet se mezi elitou u špičky tabulky. Jenže od prvních momentů bylo vidět, že dnes je to trochu jiný Villarreal. Jeho kombinace nejenže postrádaly rychlost nebo nápaditost, ale vlastně domácímu mužstvu stačilo jen trochu napadat rozehrávku Žluté ponorky a hosté byli v problémech. A takhle to pokračovalo vlastně až do konce první půle.

Až tři minuty před koncem a odchodem obou jedenáctek do kabin se utrhl Carlos Bacca, dostal se přes dva obránce a z velkého úhlu pálil ke vzdálenější tyči. Jenže ke své smůle jednak pálil do tyče a především se nacházel v ofsajdu. Nástup do druhé půle se víc dařil právě Villarrealu, který nutně potřeboval proměnit svou kvalitu v aspoň jednu branku.

Pouhých pět minut po změně stran nahrál Dani Parejo krásně do strany, Carlos Bacca pustil míč za sebe a Moi Gómez pálil velmi dobře. Jenže brankář Fernández tušil směr a včas míč lapil. O chvíli později se uvolnil Yeremi a poslal míč jen těsně nad břevno! To byla další velká šance a taky celkově poslední, protože víc toho Villarreal nedokázal a bere jen bod.

Více informací k zápasu

Levante UD - Real Valladolid 2:2

22.01.2021 21:00

Góly: 62. Dani Gómez, 83. Roger - 73. Rubén Alcaraz, 78. Óscar Plano

Souboj mezi Levante a Realem Valladolid vítěze nepoznal. Vyhrál divák, protože se dočkal celkem čtyř branek, což na páteční předehrávku týmů ze spodní části tabulky není vůbec špatná bilance.

První půle tohohle pátečního duelu opravdu za moc nestála. V 9. minutě sice hosté podnikli velmi rychlý kontr, který mohl skončit úvodní brankou, jenže to by musel Rubén Alcaraz mířit hlavou trochu lépe. Stejný hráč také zakončoval první poločas nevýraznou střelou po zemi. První přímé ohrožení brány a s ním si brankář Aitor Fernández dokázal poradit.

Druhá polovina utkání už byla mnohem zajímavější, byť se rozjížděla podobně pomalu a ospale. Odražený míč napálil z otočky Jorge Miramón a pálil příliš vysoko. Vlastně až po hodině hry se začalo dít něco opravdu zajímavého. De Frutos ustál souboj na straně vápna a perfektní nahrávkou oslovil před bránou Daniho Gómeze. Ten se z voleje nemýlil!

Řada byla pro změnu na hostech a šlo jim to báječně. Tentokrát už to Rubénu Alcarazovi vyšlo a jeho skákavá střela z dvaceti metrů zaplula za záda brankáře Fernándeze. Aby toho nebylo málo, tak po pouhých pěti minutách hosté otočili výsledek. Další skvělá práce Hervíase, který seběhl s míčem k vápnu a nahrávkou do druhé vlny oslovil Óscara Plana - 2:1.

Ani jeho volej ale nezůstal bez odpovědi. Sedm minut před koncem si Levante pomohlo dalším sprintem Radojy, jeho nahrávku do vápna si zpracoval Roger Martí a z otočky vypálil. Hostující brankář měl tu smůlu, že před ním ještě míč tečoval obránce González, takže na balon nedosáhl.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Atlético Madrid18152136:847
2.Real Madrid19124334:1640
3.FC Barcelona19114439:1737
4.Sevilla FC19113526:1636
5.Villarreal CF20810228:1934
6.Real Sociedad2087531:1831
7.Granada CF2084824:3428
8.Real Betis2083926:3427
9.Athletic Bilbao1973926:2324
10.Celta Vigo2066824:3124
11.Cádiz CF2066817:2724
12.Levante UD1958627:2823
13.Getafe CF1965817:2323
14.Valencia CF2048826:2920
15.SD Eibar2048817:2120
16.Real Valladolid2048820:2920
17.CA Osasuna2047919:2919
18.Deportivo Alavés20461018:2918
19.Elche CF1838716:2517
20.SD Huesca20110914:2913

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (120)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pardon ale musim Clovek ako teenz ktory niekoho hejtuje a vysmieva sa.

Nazor internetoveho "experta":

https://www.eurofotbal.cz/clanky/laliga-souhrn-19-kola-489602/#forum

teenz21.01.2021 09:22#

Hakimi neni bek,

Nazor zdrojov:

https://www.transfermarkt.co.uk/achraf-hakimi/profil/spieler/398073

Other position:

Right-Back

Left-Back

https://en.wikipedia.org/wiki/Achraf_Hakimi

Position(s) Full-back

"Achraf Hakimi Mouh (Arabic: أشرف حكيمي موح‎; born 4 November 1998) is a Moroccan professional footballer who plays as a full-back for Serie A club Inter Milan and the Morocco national team. Mainly a right-back or right wing-back"

Takze podla teenz nie je Achraf bek ako toto kandiduje na megafail novodobej ery eurofotbalu

Reagovat
Jordi Alba

Proč je těmhle debilům furt povolovaná registrace znovu a znovu ? I trolling by měl mít úroveň.

Reagovat
Gazdo

Reagovat
roman1978

Reagovat
valloire

Reagovat
teenz

Kurva, na koho jsem to reagoval.

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
roman1978

Reagovat
valloire

na Greatesta nebo jak

Reagovat
sokar

wikipedia ako zdroj

Reagovat
Phillipinho

Papi blizko Sevilly To by byla bomba

Reagovat
Phillipinho

*Papu

Reagovat
teenz

Jeste za ty penize.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Jako Sevilla je ve finální třetině často úplně bezradná, tohle by vyřešilo spoustu problemů.

Reagovat
Eichel

Reagovat
RadekVonCZE

Na jaké pozici by hrál? Levé křídlo hádám

Reagovat
Phillipinho

No sam sem zvedavej, ale myslim si, ze v zaloze, protoze Ocampos ani Suso na lavicku pujdou jenom tezko...

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Berbatov9

Ty jo ten En Nesyri je celkem blazen posledni dobou ... muze mi toho hrace nekdo popsat... btw odpovedi typu ze je cernej nebo tak tak to mi cvakne podle jmena zajima me herni styl a tak

Reagovat
Israha

Běhavý střední útočník, primárně do brejků a kombinace, i když pohyb ve vápně taky nemá zlý. V soubojích a ve vzduchu horší, jeho doménou je rychlost. Zahraje i na křídle, ale tam je imho horší, osobně bych si ho uměl představit i v dvouhrotovém systému, doplněného nějakým kladivém do vápna.

Reagovat
Petrinho17

Nesyri vo vzduchu rozhodne zlý nie je.

Reagovat
Israha

Díky kvalitním náběhům a výběru místa umí ze vzduchu zakončit, to máš pravdu. Ale sílu ve vzdušných soubojích nemá, sbírat centrované balony pro křídelníky taky úplně nedovede, proto ho neberu jako hráče, který je obecně silný ve hře ve vzduchu.

Reagovat
CHONG

Koukáš na Real nebo Marseille?

Reagovat
Israha

Na Real. Ve středu jsem se nasral a řekl si, že na pár týdnů vynechám zápasy "svých" a budu čumět spíš na šlágry kola, ale nevydržel jsem . Vždy preferuju Real, když se kryje s Marseille, přednost má tým ,kterému fandím déle.

Reagovat
CHONG

To "předsevzetí", že už se nebudu dívat, dobře znám

Reagovat
Seydou Doumbia

Jdu na jedno style

Reagovat
Israha

Já mám ten fotbal přeci jen příliš rád na to, abych něco takového dodržel

Reagovat
Seydou Doumbia

Papu a nad nim Nesyri - De Jong?

Reagovat
Petrinho17

Nesyri a De Jong spolu hrať určite nebudú

Reagovat
Seydou Doumbia

Nemůžou nebo?

Reagovat
Petrinho17

Tak Sevilla hra takmer výlučne 433. Pre oboch v základe nie je miesto. Ťažko v podstate aj povedať na akú pozíciu sa ráta s Gomezom, pretože v systéme 433 nebude tak použiteľný. Jedine ak sa to zmení na 4231 s krídlami Susom a Ocamposom a v strede Gomez.

Reagovat
Seydou Doumbia

On Papu Gomez je dost ofenzivně laděný a technicky zdatný mozek týmů. Pro něj je prostě ideální být někde pod útočníkem, ale ne na styl Ozila nebo Eriksena. Daleko ofenzivnější než oba dohromady. Klidě na té pozici nasází IX branek a nebude to jen o klíčových přihrávkách pro útočníka nebo agilní křídla.

Reagovat
Israha

A přišla by mi blbost měnit systém na takový, ve kterém by se odpálil Ocampos, což je i přes letošní neproduktivitu pořád platnější hráč, než De Jong.

Reagovat
Phillipinho

Jako golu hlavou ma hodne a vyskok neskutecnej. Zrovna jako slabou stranku bych to teda rozhodne neuvedl.

Reagovat
Israha

To jo, ale jak jsem psal výše Petrinhovi, umění dávat góly hlavou pro mě není jediný důležitý aspekt hry ve vzduchu u hrotového útočníka.

Reagovat
Phillipinho

Reagovat
Jordi Alba

Snad to chlapce trochu nakopne, porazit 2x Espanyol a nedostat se do play off by byl dobrej paradox.

Reagovat
REPLIKATOR

En Nesyri celkem forma

Reagovat
CHONG

Joaquin On a Koke jsou pro mě osobně největší frajeři celé La ligy

Reagovat
Jordi Alba

On hlavně kolikrát na tom hřišti vůbec nevypadá na to, že mu bude za půl roku 40, to klobouček.

Reagovat
CHONG

Reagovat
mastakillah

Reagovat
Dominator

Reagovat
Phillipinho

Reagovat
Israha

Betis má ty konce zápasů hrozně silné. Nechápu ale, co je vždy vede k tomu, začít hrát, až když dostávají naloženo.

Reagovat
Phillipinho

Real Sociedad mel vyhrat o vic golu a nakonec je z toho plichta

Reagovat
Israha

Prokauč Alguacila, Vystřídal si celý ofenzivní trojzubec post za post, otupil tím útočnou sílu, ale defenzivu nepodpořil. Ale spíš jsem nepochopil, co tak dlouho trvalo Betisu, začít něco hrát, to pomalu vypadalo, že bez Joaquína nemají zájem a vzdávají to předem.

Reagovat
mastakillah

Joaquín snad si tu kariéru prodlouží aspoň ještě o rok

Reagovat
Dominator

Reagovat
smazaný uživatel

Eden "GOAT" Hazard

Reagovat
Beči

Já prostě pořád nechápu, proč tam Zidane neustále cpe toho Asensia. Ubožejší statistiky asi nemá žádný křídelník na světě. Může mi to někdo vysvětlit?

A návdavkem jako náhradníka za něj pošle Isca, což je hráč, který nemá na křídle absolutně co dělat a je tam nulový.

Reagovat
Israha

První věta částečný souhlas (částečný proto, že nikoho lepšího stejně nemá ), k druhé větě - díval ses? Protože pokud jo, tak nechápu, že sis nevšiml toho, že na křídlo se posunul Vazquéz, pod ním byl Odriozola, a Isco zabral místo po Modrićovi.

Reagovat
Beči

Tak to se omlouvám, sledoval jsem zápas v práci posledních a druhý poločas jsem viděl jen sporadicky. Jen jsem si stačil všimnout, že Isco vystřídal Asensia, ale už jsem poté nepostřehl, že šel na jiný post.

Reagovat
Beči

Jinak, já si myslím, že každý by byl lepší, než Asensio I kdyby tam dával Odegaarda (není to jeho primární post, vím), tak věřím, že by byl daleko lepší a produktivnější, než Asensio.

Reagovat
Israha

Tak lepší je letos z křídelníků jen Vazquéz. Ale ten musel hrát včera beka . Hazard, Vincek i Rodrygo v letošní formě jsou bohužel horší, o Iscovi nemluvě. Odegaard je diskutabilní, na začátku sezony ukazoval náznaky, ale připadalo mi, že nebyl sladěný se zbytkem týmu a jeho kolmice nikdo moc nechápal.

Reagovat
Beči

Tak u toho Odegaarda je to hlavně o tom, že nedostal pořádnou šanci. Zidane staví svoje koně a ostatním nedá čuchnout, přitom Odegaard byl reálně minulou sezónu jeden z nejlepších záložníků celé La Ligy. Jenže na "jeho" postu hraje Modrič. Ano, klobouk dolů, Luka je i ve svém věku stále kvalitní hráč, ale je mu 35 let a Zidane má k dispozici skvělou náhradu, ale ani ho nezapracovává, Odegaard šance nedostává, Modrič hraje prakticky neustále. To je to, co mi na Zidanovi vadí asi nejvíc. Že nemá žádnou koncepci do budoucna. Pořád těží z hráčů, se kterými třikrát vyhrál LM, ale ti hráči stárnou a on se ani nepokouší tam zapracovat náhrady. Jediný případ, kdy to udělal, bylo odstavení Marcela a i ten tvrdošíjně dlouhou dobu hrál, i když podával katastrofální výkony.

Reagovat
Israha

V podstatě souhlasím (i když letos ti mladí prostě hrajou blbě a proto se Zidanovu prosazování "svých koní" nedivím), ale Odegaard není hráč na post Modriće. Modrić je CM, Odegaard spíš AM a tady narážíme na problém, že tento post v Zidanově rozestavení vlastně není. Šanci dostal hned na začátku sezony, a individuálně byl dobrý...ale se zbytkem týmu v daném rozestavení si moc nerozuměl, bohužel.

Reagovat
Beči

Proto jsem napsal to "jeho post" v uvozovkách. Primárně by měl hrát na AM, ano. Ale osobně si myslím, že by se dokázal na postu pravého CM zapracovat a možná by tam podával i ještě lepší výkony, než na AM, technicky na to má.

Reagovat
Israha

Má to být generační talent, takže bych se divil, kdyby na to neměl. Ale jak vidíme na jiných postech, Real aktuálně potřebuje spíše další hotové hráče. Proto jeho upozadění do jisté míry chápu.

Reagovat
Beči

On ale v loňské sezóně ukázal, že již hotovým hráčem je. Chápal bych, kdyby se tento ročník pravidelně točil s Modričem, ale on reálně vůbec žádnou šanci nedostal.

Reagovat
Israha

Dostal málo šancí, to souhlasím. Když hrál, byl dobrý, ale tým z jeho hry těžit nedokázal. Takže pro Real hotovým hráčem prozatím není, to by ZZ musel mít ten AM post v sestavě.

Reagovat
Switchback

PPPPPPPPPPPPPPPPPPPPORIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIER

Reagovat
teenz

Spatny clanek.

Reagovat
The Krupy

Mám rád, keď si to starší borci dávajú v ligách s prstom v nose...Joaquín, Quagliarella, Di Natale

Reagovat
LAM

5 venkovní výhra v lize za sebou.To se nestalo hodně dlouho.Dneska to ale chtělo rozhodnout daleko dřív.Těch nepřesností při vybojovaných míčích před vápnem bylo na zabití.

Jinak záloha De jong,Pedri je naprostá paráda-tohle má velkou budoucnost(ještě najít náhradu za Sergia)

Bohužel s Dembelem dneska hráli v útoku dva duchové a už se těšim na návrat Fatiho a Messiho.Dest už příště snad bude v základu.

Reagovat
roman1978

Nestalo se to ještě nikdy

Reagovat
smazaný uživatel

To je unikát no. Z těch pěti byly docela dobré výkony tři (Valladolid, Bilbao, Granada), což taky není zas tak zlé. Škoda, že to bylo vykompenzováno dvěma zbytečnými domácími ztrátami s Valencií a Eibarem. Teď máme až do Sevilly 4 z 5 zápasů doma, to musí být samé výhry.

Reagovat
smazaný uživatel

2018/19 a 17/18 jsme měli 4 venkovní výhry za sebou. Takže je to opravdu hodně zajímavý počin.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsi určitě provokatér nebo se díváš na úplně jiné zápasy než já.

Reagovat
LAM

Jinak na Rayo bude hrát asi Messi.Přeci jen bude mít pauzu 10 dní a to je spíš na rozehrání než další odpočinek.

Neto-Firpo,Lenglet,Araujo,Dest-Pjanic,Moriba,Puig-Konrad,Braitwaite,Messi

Reagovat
Eichel

snáď tam dá poriadnu śancu Konradovi, už by si ju zaslúžil

Reagovat
CHONG

Atleti jsou stroj, titul jim bude slušet

Reagovat
Mercury

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Israha

Slušet jim nebude, rivalovi nesluší nikdy. Ale zasloužený bude stoprocentně.

Reagovat
CHONG

Chápu tvůj úhel pohledu, ale já beru Atlety trochu jinak, no.

Reagovat
Elliasson

Reagovat
smazaný uživatel

S Vazquezom si robia prdel? Kvoli jeho chybam sme prisli o finale Superpoharu a CdR a furt je nasadzovany. Protekcny hracik podobne ako Asensio. Ti by zohrievali akurat tak lavicku v rezerve Bayernu. Militao hral spolahlivo jedna chyba a uz si nezahral. Vobec sa nepouziva rovnaky meter na hracov.

Reagovat
smazaný uživatel

Atletiko letos velmi dobré a dokáže i otočit výsledek. Snad to vyjde a uhraje titul.

V Barceloně se Messimu naštěstí moc hrát nechce a ven už ani nejezdí a taky naštěstí je zraněný Piquet, takže ty kiksy obrany nejsou až tak viditelné. Tým se teď točí kolem Griezmanna , který ač někdy třeba branku nedá, je pro mužstvo užitečný a na rozdíl od Messiho hraje pro tým, ne jako Messi, kde se ztrácí spousta míčů jen tím, že každý kdo byl na hřišti se vždy rozhlédl, zda by si "pan ředitel" nechtěl kopnout, pak mu přihrál a Messi to zadrbal. Teď se zlepšil i Busques, takže snad nakonec Barcelona se do LM dostane, ačkoli to tak dlouho nevypadalo.

Ještě kdyby tolik nekazil Dembele, který jen málokdy udělá úspěšnou kličku.

Reagovat
roman1978

tolik blábolů v jednom příspěvku

Reagovat
Mercury

Panebože. Stačilo si říct a tu klíčenku bychom ti dali zadarmo, tohle nebylo zapotřebí.

Reagovat
smazaný uživatel

Když nejste soudní vy, musím být já.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
letitfly

co to sakra?

Reagovat
Phillipinho

Kdo by to byl rekl, ze Hermoso bude letos jeden z nasich klicovych hracu. Ten gol Suareze byl z pulky jeho zasluha. Druhy polocas velmi slusnej vykon. Tradicne skvely Koke, Llorente, Carrasco, Savic a taky Lemar. Felix odehral po delsi dobe dobrej zapas, tak snad se zase chyti. Suarez opet gol, tam neni o cem, takovyho strelce Atleti potrebovali. Jedina spatna zprava je, ze Vrsaljko je vykonnostne na mile daleko od Trippiera. V ty druhy puli ale zahral napravo vyborne Carrasco a vlevo misto nej Lodi, takze ocekavam, ze po dobu absence Trippiera to uz tak zustane a Vrsaljko se do sestavy jen tak nepodiva...

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli včera Lemar hrál dobře, tak to já jsem turecká princezna. Ti ostatní dobří byli.

Reagovat
smazaný uživatel

..vyborne zhodnotenie, s väčšinou súhlasím..vrsaljko to bol prúser, na druhej strane opäť neskutočný carrasco ..ten čo v posledných zápasoch nabehá..a ešte dá v 92 min šprint cez polku ihrisku..škoda že mu ten brejk nevyšiel ..llorente asi každý domáci zápas rovnaká situácia..rozbehne sa nikto ho nechytí a gól..buď pripraví alebo dá, tentokrát ďalšie Áčko..za Suareza sa môžeme modliť, vďaka za neho..škoda len, že striedal Felixa, takto ho diego dáva dosť dole psychicky..vyborne nabehli do zápasu correa aj torreira, zato kondogbiovi akoby sa veľmi nechcelo..a lemar? až tak zle to tentokrát nebolo, nevadil mi, takze som spokojný..

..mat tak v mužstve ešte hallanda a atleti sú neporaziteľní

Reagovat
smazaný uživatel

https://twitter.com/SwissRamble/status/1353595161301946368

Vlakno od Swiss Ramble ohledne financi Barcelony.

Reagovat
JM

Mohl bys nějak v krátkosti porovnat Real a Barcu a jejich aktuální finanční situaci? Myslím, že jsi tady nedávno dával i odkaz/vlákno, kde byl rozebrán Real a jeho situace. Přestože mě to zajímá, teď nemám vůbec kapacitu to studovat dopodrobna. Tak kdybys to jenom ve zkratce shrnul, byl bych ti vděčný

Reagovat
smazaný uživatel

Real: "kde v lete vezmeme 150 mega na Mbappeho"

Barca: "kde vezmeme na platy"

Asi tak no..

Reagovat
smazaný uživatel

Ne ale vazne, Real je na tom ted relativne ok. Covid nas samozrejme dojebal a v kombinaci s planovanou rekonstrukci stadionu proste momentalne nejsou uplne nejlepsi casy. Nemame ale existencni problemy.

Barcelona ma uplne astronomicky dluh a do toho zrovna tak jako Real planuji velkou investici do stadionu. Jsou na tom hodne spatne a budou se muset ohanet aby pristi rok dostali vsech zavazku.

Reagovat
remeslnik

Když čtu, koho všeho chce Real přivést a to není jen Mbappe, tak ti na to nejsou (fin.) úplně špatně. Proti Barce mají ještě tu ohromnou výhodu, že teď už mají hráče jen s (časově) rozumnými smlouvami a ev. prodeje jsou za Peníze - mají u jiných klubů chtěné hráče. Čili můžou je zkapitalizovat. To Barce vůbec nehrozí. Z ní se odchází pouze na hostování, zadarmo nebo za zlomek pořizovací ceny. Takže se vygeneruje pouze jejich plat, ale to je na nákup kohokoliv potřebného málo.

Reagovat
Ed_Hazard

Ty vidíš pohár skôr poloprázdny, ja ho vidím poloplný - lepší čas na prerábku štadiónu snáď ani neexistuje, nakoľko je vstup na tribúny už dlhé mesiace zakázaný a ešte nejaký čas aj zakázaný bude Aspoň Real neprišiel o vstupné, predstav si, že by končila rekonštrukcia v zime 2019, až to by bol prúser

Reagovat
valloire

Reagovat
JM

Děkuji, děkuji, děkuji!

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
JM

Reagovat
valloire

Reagovat
teenz

Reagovat
CHONG

Reagovat
Gazdo

Je niekde na EF filter kde si mozem anstavit koho prispevky nechcem vidiet? A ked nie odporucam taku vec pridat pretoze to cos a tu roji niekedy je neskutocne

Reagovat
Kixi Syhimour

Napiš Counterovi, myslím, že někde na to něco speciálního ukazoval.

Reagovat
valloire

tak to přeskoč

Reagovat
CHONG

Hmm, tak nakonec ostuda, to je Jaime a ty jeho penalty Každopádně Athletic vypadá pod Marcelinem fakt dobře, byli o pořádný kus lepší a zaslouženě vyhráli, i když jsme jim to teda naším bráněním hodně ulehčili (čtyřikrát úplně nehlídaný hráč ve vápně ). Snad aspoň ten Alavés příští týden dáme. Vamos Geta!

Reagovat
Jordi Alba

Marcelino

Sice to pravděpodobně není trenér pro momentální velkokluby, ale jeho práce je hodně nedoceněná.

Reagovat
Eichel

ja som práveže prekvapený, že po ňom neskočil nejaký vačší klub, za pokus by to s ním určite stálo

Reagovat
Jordi Alba

Jemu sedí ta Španělská liga a zas moc kam se posunout tam nemá. Nehraje úplně styl fotbalu Barcelony nebo Realu a Atlético by si mělo nechat Simeoneho, i když ho každej rok fanoušci pomalu vyhazujou.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tohle byla nádhera, Aupa Athletic! Před tímhle zápasem žádnej tým nedal Bordalásovi v La Lize 5 gólů v zápase, teda dokonce ani 4

Reagovat
houdic

Snad Bilbao ne?

Reagovat
Eichel

Reagovat
Pharrell

Athletic Bilbao ty vol*

Reagovat
smazaný uživatel

Athletic Club

Reagovat
DrQQ

Club Bilbao! :-)

Reagovat
Mercury

Bilbao paradni vykon vcera

Reagovat
smazaný uživatel

Koukám banda místních (užitečnejch) idiotů nemůže vydejchat správnej název klubu (Nebo prohru v Supercopě?)

Reagovat
Mercury

Já bych to zas nebral tak vážně

Reagovat
smazaný uživatel

Mně jsou ty komenty ukradený, ale vadí mi, že ti bezmozci z EF redakce to nejsou po letech schopný napsat dobře. Když i v tý tabulce maj "CA Osasuna", "Real Betis" nebo "Real Sociedad", proč nemůžou napsat Athletic Club? Není to tak těžký...

Reagovat
Mercury

Souhlas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele