20. kolo
24.01.2021 21:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

João Félix (© AFP)

Atlético proti Valencii nezaváhalo a dál si drží na čele solidní náskok

Sedmibodový odstup na prvním místě a jedno utkání k dobru má nadále Atlético Madrid, které v neděli večer zvládlo šlágr kola s Valencií. Hostující Los Che se sice dostali do vedení, ale jinak na domácí nestačili. Ještě do poločasu vyrovnal Joao Félix a po změně stran dokonali obrat Luis Suárez a Ángel Correa.

Netopýři se chtěli na Wanda Metropolitano postarat o senzaci, ovšem v Madridu léta nevyhráli a i tentokrát byl velkým favoritem domácí tým. Krom toho Valencii hnala kupředu touha po třech bodech, které potřebuje jako sůl. Na rozdíl od Atletů se totiž pohybuje nebezpečně blízko sestupovému pásmu.

Všechny tyto faktory byly hnací silou Los Che v úvodu zápasu, který jím vyšel. Již ve druhé minutě sice přečkali individuální uvolnění a střelu těsně vedle v podání Félixe, ale o několik minut později sami udeřili. Než se tak stalo, musel Doménech ještě zasáhnout proti hlavičce Giméneze. A pak už to přišlo. Vallejo z úhlu Oblaka nepřekonal, ale Račićova nádherná technická rána se stočila do šibenice a Oblak na ni nedosáhl.

Valencia si ale vedení dlouho neužila. Ve 23. minutě rozehrál rohový kop na vzdálenější tyč Lemar a vzrůstem nevelký Joao Félix se dokázal prosadit - 1:1. Atlético pak bylo lepší a do poločasu si vytvořilo další dvě gólovky. Nejprve zamířil skákavou střelou těsně vedle Llorente a těsně před koncem prvního poločasu vychytal Lemara brankář Doménech. Ve vápně Valencie ještě bylo rušno, ale žádná branka už nepadla.

Atlético si na ni muselo počkat do 51. minuty. Félix vyslal po levé straně Luise Suáreze a ten v šestnáctce střelou k tyči přesně zakončil. Colchoneros vedli zaslouženě a najednou se musela více snažit Valencia. To byla voda na mlýn, protože Atlético si počkalo na vhodný okamžik a z brejku přidalo třetí branku. Llorente zatáhl balón až k malému vápnu, poté zpětnou přihrávkou našel Ángela Correu, který definitivně rozhodl o triumfu Atlética.

Závěrečných dvacet minut už se nic moc nedělo. Utkání bylo rozhodnuté a spíše byla otázkou konečná podoba výsledku. Correovu střelu z malého vápna Doménech fantasticky vyrazil a tím vlastně rozhodl o konečném výsledku 3:1 pro domácí. Atlético pokračuje ve spanilé jízdě ligou, na čele má nadále sedmibodový náskok a navíc ještě jedno utkání k dobru. Valencia zůstává hluboko ve druhé polovině tabulky a musí se strachovat.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dvojka by znamenala zisk pro sk. Nesmí se to stát.

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Někdo stream? Rojadirecta je out of order.

Reagovat
Elmas

cyfostreams.com

Pro příště...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele