20. kolo
23.01.2021 21:00 CET
1 : 4
(0:3)

Reportáž

Karim Benzema (© AFP)

Real Madrid vyřídil Alavés už v prvním poločase

Real Madrid po sérii špatných výsledků, které vyvrcholily senzačním vyřazení z Copa del Rey, zabral a o záchranu bojujícímu Deporitu Alavés nasázel čtyři branky. "Bílý balet" tak učinil bez chybějícího trenéra Zinédina Zidana, který byl pozitivně testován na koronavirus a jehož na lavičce nahradil David Bettoni.

Pod vysokou výhru se nejvýrazněji podepsalo trio Kroos - Hazard - Benzema. Francouzský útočník vstřelil dva góly, zatímco Eden Hazard jeden, k čemuž přidal ještě nahrávku. Toni Kroos se pak zapsal do statistik dvěma asistencemi.

Realu chyběl na lavičce Zinédine Zidane, který byl pozitivně testován na koronavirus a jeho místo tak musel zaujmout asistent David Bettoni. Hosté byli navzdory posledním nezdarům horkým favoritem a tuto roli dokázali do puntíku naplnit.

Deportivo chtělo začít aktivně a nechybělo moc, aby se doma ujalo vedení. Ve 4. minutě si naskočil na prudký centr Duarte a naštěstí pro Real netrefil branku Zůstane nezodpovězenou otázkou, jak by se utkání vyvíjelo, kdyby šel Alavés do vedení. Všechno nakonec bylo jinak. Po čtvrthodině hry rozehrál Kroos rohový kop a záložník Casemiro mohl favorita vedoucí brankou uklidnit. Real pak ovládal hru a před koncem prvního poločasu zasadil domácím dva smrtící údery. Nejprve ve 42. minutě Hazard šikovně pustil balón na Benzemu, jehož střela pod břevno byla nechytatelná a těsně před závěrečným hvizdem si Krossův pas za obranu zpracoval sám Belgičan a před Pachecem v poklidu zakončil. Real Madrid tak zvítězil v prvním poločase 3:0 a byl na nejlepší cestě získat tři body.

Domácí sáhli o přestávce k dvojímu střídání a ještě se chtěli pokusit o zázrak. Hned ve 48. minutě měl plné ruce práce Courtois se střelou Joselua. Přesně po hodině hry se pak Alavésu podařilo snížit na rozdíl dvou branek. Joselu si naskočil na ideální centr a hlavou dostal balón za Courtoisova záda.

Alavés sice vykřesal naději, ale ta trvala jen krátce, protože v 71. minutě vrátil Realu tříbrankový náskok Karim Benzema. Francouzský útočník vlétl s balónem do vápna, udělal si prostor na střelu pravačkou a neomylně zakončil. Závěr zápasu už se spíše dohrával. Druhou branku domácích měl na kopačce Pérez, ale vzdálenější tyčku minul, navíc se před brankou nenašel nikdo, kdo by dorážel. Real Madrid nakonec zvítězil na Mendizorrotzce hladce 4:1 a alespoň do neděle snížil náskok vedoucího Atlética na čtyři body. Především pak dal zapomenout na senzační vyřazení od třetiligového Alcoyana z domácího poháru.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (3)

Přidat komentář
Filip236

0:1

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat
Pharrell

0:1 0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele