20. kolo
24.01.2021 14:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Ante Budimir (© AFP)

Budimir skóroval dvakrát, Osasuna porazila Granadu

Osasuna může opět dýchat trochu volněji, protože dnes odpoledne dokonale překvapila favorita z Granady. Dohrávala sice v oslabení, ale díky dvěma brankám Budimira porazila Granadu 3:1.

Osasuna nutně potřebovala bodovat, protože se stále nachází až v sestupové pásmu, byť se její výkony trochu zvedly. Granada jako účastník Evropské ligy sliboval domácím všechno, jen ne snadnou výhru. Na hře Osasuny ale bylo vidět, že si dnes věří a že se hodlá o body poprat. V osmé minutě domácí málem slavili, když si na krásný pas do vápna naběhl Ante Budimir a placírkou poslal míč těsně nad bránu!

Za svou aktivitu byli domácí rychle odměněni, stejně jako Granada za svou neskonalou pasivitu. Ve 27. minutě utekl po levé straně Jony a poslal míč před bránu. Tam jej dokonce ani dvojice hostujících obránců nedokázala odkopnout, takže dobíhající Chorvat Ante Budimir už se mohl konečně radovat - 1:0.

Dneska to rozhodně byl jeho zápas. Pět minut před koncem první půle se totiž prosadil ještě jednou. Tentokrát podobný scénář, tedy centr ze strany od Kikeho a nedůrazná obrana hostí. Budimir se prodral k hlavičce a zblízka se prosadil podruhé.

Problém byl, že v rozmezí několika minut se Osasuně zranilo dnes skvěle hrající duo Jony - Budimir. A hostům trvalo jen pět minut, než dokázali snížit. Po povedeném centru špatně reagoval obránce David García, od něhož se balon smolně odrazil jen k nohám útočníka Luise Javiera Suáreze a ten si zkušeně poradil - propálil brankáře Herreru mezi nohama.

Jenže místo thrilleru a strachu o vedení se Osasuna v klidu bránila - Granada pro ni nepředstavovala větší potíže. Naopak, v 86. minutě upravil skóre na konečných 3:1 Jon Moncayola, který usměrnil odražený míč do sítě.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele