20. kolo
25.01.2021 21:00 CET
5 : 1
(1:1)

Reportáž

Athletic smetl Getafe pěti góly

Čerstvý držitel španělského Superpoháru Athletic si přenesl dobrou formu i do ligové soutěže a madridské Getafe rozstřílel pěti góly. Hvězdou pondělní dohrávky se stal podobně jako v Superpoháru veterán Raúl García, který zaznamenal dvě branky. Prosadili se také Yeray, Berenguer a De Marcos.

Athletic před nedávnem triumfoval v Supercopě, když postupně zdolal jak Real Madrid, tak i ve finále Barcelonu. Svěřenci trenéra Marcelina si přenesli herní pohodu i do LaLigy a výsledkem byla pětibranková smršť.

V úvodu to ale na žádný debakl nevypadalo, hosté udeřili už po pouhých osmnácti sekundách, když centroval Aléňa gól dal Marc Cucurella. Getafe si rychle vstřelenou brankou svého protivníka poštvalo proti sobě a od té chvíle se muselo bránit. V 6. minutě se po střetu hostujícího brankáře s Iňaki Williamsem Athletic dožadoval pokutového kopu, ale sudí se rozhodl nepískat, což potvrdilo i video. O zhruba sedm minut později už domácí brankostroj uvedl do pohybu Raúl García. Veterán se natáhl na centr Muniaina a do protipohybu brankáře usměrnil balón za Yáňezova záda.

Getafe dostalo ještě jednu možnost dostat se do opětovného vedení, když sudí odpískal hru rukou v pokutovém území a nařídil penaltu. Jaime Mata však pověst spolehlivého střelce nepotvrdil a Simón střelu vytěsnil. První poločas skončil 1:1 a nabídl celkem vyrovnanou podívanou, nic z toho se ale po změně stran nemělo opakovat.

Pět minut po přestávce znovu perfektně odcentroval Muniain a Yeray hlavou zařídil vedení Basků. Po hodině hry už se domácím podařilo odskočit na rozdíl dvou branek. Přesný centr měl tentokrát na svědomí Balenziaga a Raúl García jak jinak než hlavou zvýšil na 3:1. V pohodě hrající Baskové svého soupeře nešetřili a čtvrthodinu před koncem přidali už čtvrtý gól. Iňaki Williams dobře přihrával na malé vápno, kde volný Álex Berenguer dokonal dílo.

Hosté byli zralí na ručník, ale čekal je ještě závěr. Zakousnutý Athletic se nechtěl pustit a dál si se svojí návštěvou pohrával. Po dalším centru zakončoval do protipohybu brankáře Óscar de Marcos a až tady se ukazatel skóre definitivně zastavil. Athletic zvítězil vysoko 5:1 a ukázal, že je momentálně v laufu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Frantszek

easy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele