20. kolo
23.01.2021 18:30 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

Real Sociedad prohospodařil dvoubrankový náskok, Betis spasil Joaquín

Přímý souboj o evropské poháry mezi Realem Sociedad a Betisem skončil remízou 2:2. Domácí vedli ještě pět minut před koncem o dva góly, ale příchod veterána Joaquína byl pro Verdiblancos zásadní. Zkušený harcovník nejprve odcentroval na gól Sergiu Canalesovi a v nastavení srovnal na konečných 2:2.

Utkání mělo od začátku dobré tempo a hra se přelévala ze strany na stranu, nicméně k závažnější gólovce došlo až ve 25. minutě, ovšem Portugués v dobré pozici mizerně zakončil. Na druhé straně byl přesnější v koncovce Fekir, ale Remiro přízemní pokus zpacifikoval. Skóre se neměnilo ani ve 36. minutě, kdy na značce pokutového kopu zakončoval z voleje Jon Guridi. Golman Betisu však vytáhl skvělý zákrok a uchránil poločasovou remízu 0:0.

Zatímco první půle branku nepřinesla, v té druhé se vlnila síť čtyřikrát! Krátce po změně stran propálil Roblese po hezké kombinaci Alexander Isak a i když Verdiblancos reklamovali faul na Merina, sudí se rozhodl ponechat průběh hry. V 57. minutě odskočili domácí už na rozdíl dvou branek. Útočnou akci 4 na 4 zakončil po hezké přihrávce lehkým obloučkem Mikel Oyarzabal. S Betisem to nevypadalo dobře, ovšem do konce zápasu ještě zbývalo dostatek času a tak nic nebylo předem ztraceno.

Real Sociedad měl ale další šance, které nedokázal potrestat a to se později ukázalo jako klíčové. Pokus Gorosabela Robles vyrazil a následná dorážka stejného hráče skončila nad brankou. Chvíli na to minul brankové zařízení i kapitán Mikel Oyarzabal.

Domácí už mohli zápas definitivně rozhodnout, místo toho ale přišlo drama. Čtvrthodinu před koncem přišel na trávník veterán Joaquín a právě on se stal hrdinou Betisu. V 85. minutě nejprve přesně odcentroval a Sergio Canales hlavou snížil. A konečně v nastavení po Tellově zpětné přihrávce střílel z první a s pomocí teče dopravil balón do branky, načež srovnal na 2:2. Vyrovnávací branka přišla v době, kdy byl na domácí lavičce vyloučen trenér Imanol Alguacil. Real Sociedad tak přišel v závěru o dvoubrankové vedení a s Betisem remizoval 2:2.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele