20. kolo
24.01.2021 16:15 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Frenkie de Jong (© AFP)

Barcelona zvítězila v Elche 2:0, trefili se de Jong a Puig

I bez Lionela Messiho zvládli fotbalisté Barcelony zvítězit na hřišti Elche a pojistit si třetí místo za oběma madridskými velkokluby. Katalánci si vytvořili náskok už v poločase, ale pak dlouho s výsledkem hazardovali, než vstřelil pojistku mladý Puig.

Nebyl to jen Messi, Barceloně scházel i stoper Gerard Piqué nebo Brazilec Coutinho. Hosté byli i tak velkým favoritem a do zápasu vstoupili o něco aktivněji. Po dvaceti minutách však měli první vážnější šanci hráči Elche, jenomže Guti branku přestřelil. Podobně si vedl i na druhé straně Jordi Alba, a tak byl po půlhodině stav nerozhodný 0:0.

Barcelona zlomila odpor soupeře až ve 39. minutě, kdy si obrana Elche srazila centr Braithwaiteho do vlastní sítě a brankář v protipohybu nemohl zasáhnout. Nakonec se ale nejednalo o vlastní gól, protože na brankové čáře vše jistil Frenkie de Jong. Barcelona si moc šancí nevytvořila, přesto první poločas ovládla 1:0.

Elche bylo po změně stran blízko vyrovnání, ale Rigoniho v čisté gólovce vychytal ter Stegen. Později toho museli domácí litovat. Na druhé straně se zase předvedl brankář Badía, který zpacifikoval střelu Dembélého.

Čas ubíhal rychle a hosté ne a ne přidat pojistku. V 83. minutě dobře zakončoval Trincão, ale ještě lepší zákrok vytáhl Badía. Stejný hráč o chvíli později hlavičkoval těsně vedle a Barca se dočkala pojistky až minutu před koncem. Skvělou práci odvedl De Jong, který posadil centr na hlavu střídajícího Puiga a Barcelona vedla 2:0. Puig byl přitom na hřišti pouhé dvě minuty. Elche tím definitivně padlo a zůstává na předposledním místě.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele