Komentáře a souhrny

Primera División - souhrn 12. kola

V taháku kola mezi Sevillou a Valencií se nenašel žádný přesný střelec a oba celky tak berou po bodu. Real Madrid sice vstřelil Huelvě jenom jeden gól, na důležité tři body to ale stačilo. Selhal naopak Villarreal, který doma vysoko prohrál s Valladolidem. Nepředvedla se ani Barcelona, která doma remizovala s Getafe. Konečně zabrala Osasuna, Atletiko jenom remizovalo v Numancii, Bilbao prohrálo v La Coruni a je dál poslední.

Serie A - souhrn 13. kola

Fiorentina doma přehrála Udinese a vrátila se do boje o nejvyšší příčky. Ve šlágru kola porazil Inter nejtěsnějším rozdílem Juventus a po dvanáctém kole bude v čele Serie A. AC Milán ztratil v Turíně dva body za remízu 2:2. Římské AS vyhrálo podruhé v řadě, naopak opět ztratilo Lazio. Remízu doma zaznamenala i Neapol...

Corgoň liga - souhrn 17. kola

Slovan ve šlágru kola porazil Žilinu a na čele tabulky má již čtyřbodový náskok. Košice dál ztrácejí, body tentokrát přenechaly Artmedii. Spartak doma přehrál Nitru. Dubnica remizovala s Prešovem, Dunajská Streda s Banské Bystrici. Ružomberok porazil Zlaté Moravce.

Bundesliga - souhrn 14. kola

V nedělním Nordderby uspěl Hamburg, který porazil Werder 2:1. Leverkusen kvůli nečekané prohře v Bielefeldu přepustil vedoucí pozici Hoffenheimu, který uspěl v Kölnu. Třetí je Bayern, na čtvrtém místě se díky výhře v Bochumi udržela Hertha. Wolfsburg si poradil se Stuttgartem a Frankfurt s připěním jedné branky Martina Fenina rozebral Hannover...

Nizozemská Eredivisie - souhrn 12. kola

Alkmaar si doma poradil s Ajaxem a vrátil se na první místo tabulky. Jenom o skóre je horší Breda, možnost dotáhnout tyto dva celky propásl Groningen. Po několikazápasovém výpadku vyhrálo PSV Eindhoven, Twente doma deklasovalo Heerenveen 6:0. Nadále se daří Feyenoordu...

V Derby D'Italia uspěl domácí Inter Milán

Inter Milán si pojistil první místo v tabulce, když dokázal uspět v prestižním Derby D'Italia. Souboj s Juventusem Turín rozhodl jedinou trefou Sulley Muntari. Stará dáma tak nevyužila možnost dostat se na druhé místo tabulky a bodově se právě na Inter Milán dotáhnout.

Skotská Premier League - souhrn 15. kola

Celtic sice na půdě St. Mirrenu chvíli tápal, ale nakonec během čtvtrhodinky nastřílel tři branky a s přehledem si pohlídal tři body. Rangers si poradili s Aberdeenem a jsou druzí. Hamilton přišel až v poslední minutě o vítězství nad Dundee, Hibernian venku rozstřílel Motherwell. Hearts porazili Falkirk a Inverness si veze tři body z Kilmarnocku.

Ruská Premier Liga - souhrn 30. kola

V posledním kole ruské ligy si Dinamo vítězstvím nad Tomskem zajistilo postup do předkola Ligy mistrů. Pohár UEFA budou hrát Amkar Perm a Zenit Petrohrad. Mistr z Kazaně už byl znám dopředu, stejně jako dvojice sestupujících Šinnik Jaroslavl a Luč-Energija Vladivostok.

Shrnutí podzimu druhé ligy

Máme za sebou další zajímavý fotbalový půlrok ve druhé nejvyšší české soutěži. O postup bojují týmy, od kterých se to před sezónou moc nečekalo, zatímco favorizované celky se povětšinou trápí.

Souhrn přípravných zápasů 19.11.

Dva nejsledovanější duely večera vyhráli hosté - Anglie v Německu a Argentina při premiéře trenéra Diega Maradony ve Skotsku. Slováci porazili Lichtenštejnsko a Poláci vyhráli v Irsku, Slovinci a Severní Irové naopak nestačili na Bosnu a Maďarsko. Karlem Brücknerem vedené Rakousko podlehlo Turecku, Italové remizovali v Řecku, Španělé přehráli Chile.

Češi v San Marinu splnili povinnost

Čeští reprezentanti na maličkém a poloprázdném stadionu v Serravalle hledali více než poločas recept na pozornou defenzivu fotbalového trpaslíka. Nakonec ale nepřipustili komplikace a díky zlepšené koncovce po změně stran s přehledem vyhráli.

Gambrinus liga - souhrn 14. kola

Slavia udolala po boji Žižkov a před pronásledovateli už má luxusní náskok. Sparta prohrála na půdě Bohemians, přestože hrála více než hodinu proti deseti. Tápání rudých tak pokračuje, stejně jako střelecká série příbramského Daniela Huni, který dvěma zásahy sestřelil Jablonec. V pondělní dohrávce porazily Teplice Brno...

Ligue 1 - souhrn 14. kola

Lyon ve šlágru kola porazil Bordeaux a upevnil si první pozici v tabulce. Rennes porazilo Monako a je na třetím místě. Nice zase přehrálo Nantes a drží se nadále na čtvrtém místě...

Primera Division - souhrn 11. kola

Šílenou přestřelku na stadionu Espanyolu nakonec vyhrála Numancia. Barcelona veze tři body z Huelvy. Villarreal ztratil dva body za remízu v Malaze. Atlético jasně přejelo La Coruňu. Betis si poradil se Santanderem a Sevilla venku porazila Getafe. Bilbao si na domácí půdě poradilo s Osasunou.

Serie A - souhrn 12. kola

AS Řím vyhrál v derby nad Laziem. Milánské AC těsně porazilo Chevio a dostalo se pouhý bod za vedoucí Inter, který již v sobotu vyhrál v Palermu. Juventus si smsl na Janovu, shodně 3:2 dopadla střetnutí Sampdorie s Lecce a Catanie s Turínem. Fioretina překvapivě prohrála na Cagliari, stejně tak Udinese doma s Regginou a Neapol na hřišti Atalanty. Jediná remíza se zrodila mezi Sienou a Bolognou.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele