Komentáře a souhrny

Real jasně přehrál Zenit

Novému trenéru Realu Ramosovi vyšel debut v novém působišti. V závěrečném utkání skupinové fáze Ligy mistrů Bílý balet porazil rozdílem třídy ruský Zenit. Španělský mistr přesto skončil ve skupině druhý za Juventusem.

Bayern zvítězil v Lyonu a vyhrál skupinu

I přes zlepšený výkon ve druhém poločase prohrál domácí Lyon s Bayernem Mnichov a přepustil mu tak první místo ve skupině. Hosté si mohou gratulovat k velice cenným třem bodům.

Brémy přehrály Inter a zajistily si Pohár UEFA

Krizí sužované Brémy se na poslední chvíli dokázaly umístit na třetí příčce ve skupině B a tím se kvalifikovat alespoň do Poháru UEFA. Werderu to proti milánskému Interu, který byl již před zápasem jistým postupujícím, zajistila zasloužená výhra 2:1.

Kyperská pohádka končí, Panathinaikos vyhrál skupinu

Anorthosis Famagusta končí v evropských pohárech. Kvůli prohře 0:1 na hřišti řeckého Panathinaikosu Atény skončil na posledním místě tabulky. Průměrný zápas s málo gólovými šancemi rozhodl dvacet minut před koncem zkušený Karagounis.

Bordeaux v Římě neskórovalo. V Lize mistrů končí

V taktické bitvě nakonec díky dvěma brankám ve druhé půle zvítězili domácí fotbalisté AS Řím, kteří svého soupeře porazili 2:0 a postupují tak do další fáze Ligy mistrů z prvního místa. Na Bordeaux zbyl Pohár UEFA.

Chelsea nezářila, proti Kluži si ale postup pohlídala

Chelsea v Lize mistrů znova nepodala proti Kluži ideální výkon, ale tentokrát to stačilo na všechny tři body, které pro Blues zachránil střídající Drogba. Po vítězství 2:1 tedy Chelsea postupuje do další fáze milionářské soutěže.

Anglická Premier League - souhrn 16. kola

Tottenham si pod manažerem Redknappem připsal další tři body. Spurs vyhráli o dvě branky na hřišti West Hamu a vzdálili se sestupovým příčkám. Svého soupeře navíc v tabulce o skóre předběhli.

Primera Division - souhrn 14. kola

Barcelona smetla Valencii, před derby s Realem si ještě více zvedla sebevědomí a dál vévodí tabulce španělské ligy. To madridský klub shořel v defenzivě doma se Sevillou a prohrál 3:4. Celkově bylo toto kolo bohaté na branky. Také v Gijonu padlo sedm branek, ve Villarrealu a Pamploně šest a na Mallroce pět...

Ligue 1 - souhrn 17. kola

Lyon prohrál v Nantes a jeho náskok se opět sníží. Olympique Marseille ukončil sérii Nice a po výhře 2:1 se posunul na druhé místo tabulky. Třetí je po remíze v Caen Rennes, Bordeaux porazilo Valenciennes a je čtvrté. Pátá je po vítězství nad Le Mans Paříž. Toulouse v poslední minutě přišlo o vítězství v Lille, St-Étienne si poradilo s Le Havrem a uniká od sestupových pozic...

Serie A - souhrn 15. kola

Inter míří za dalším Scudettem, v patnáctém kole snadno vyhrál na hřišti Lazia. Namále měli pronásledovatelé Interu - Juventus vyhrál v Lecce gólem z poslední minuty, AC Milán doma udolalo Catanii. Suverénně si naopak počínaly Fiorentina a Neapol, římské AS pokračuje ve vítězném tažení. V nedělním večerním zápase porazil Janov v derby Sampdorii dokonce na jejím stadionu...

Bundesliga - souhrn 16. kola

Hamburk porazil Kolín a udržel se v kontaktu se špičkou tabulky. Na šestou příčku vystoupal po vítězství nad Hannoverem Wolfsburg. V sobotním šlágru porazilo Schalke Herthu. Brémy překvapivě padly v Karlsruhe a Stuttgart i díky gólu Jana Šimáka zdolal Cottbus. Již v pátek porazil Bayern Hoffenheim...

Skotská Premier League - souhrn 17. kola

Rangers si v pohodě zastříleli a českému brankáři v brance Hamiltonu Tomáši Černému nadělili k Mikuláši sedm gólů. Navíc snížili náskok Celtiku, který prohrál na hřišti Hibernian. Falkirk nestačil na St. Mirren a Dundee vyhrálo na půdě Invernessu.

Nizozemská Eredivisie - souhrn 14. kola

Alkmaar porazil Heracles a zůstává první. Ajax vyhrál ve Volendamu a je druhý, třetí příčka patří Twente. Groningen vedl po poločase v Eindhovenu 2:0, kolaps po změně stran ale znamenal obrat na 4:2 pro mistra. Roda si snadno poradila s Vitesse. V neděli vyhrávali pouze hosté, své fanoušky šokovali především hráči Feyenoordu, Bredy a Nijmegenu...

Souhrn ruské Premier Ligy 2008

Překvapivého mistra, černé trpaslíky i řadu zklamání přinesl ročník 2008 v ruské Premier Lize. Pojďme si přiblížit, jak probíhala sezona v jednotlivých ruských klubech.

Pohár UEFA - souhrn 4.12.

Čtvrteční senzací je v Poháru UEFA výhra Žiliny na půdě Aston Villy. Slovenský tým přesto do jarních bojů nepostoupí, po prohře s Hamburkem je jasné, že ze skupiny F nejde dál ani Slavia. V nevídané přestřelce uspěl CSKA Moskva v Nancy, Wolfsburg porazil Portsmouth, Valencia remizovala s Bruggami.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele