Bundesliga - souhrn 12. kola

04.11.2011, 22:25, aktualizováno 06.11.2011, 19:41
Komentáře a souhrny
Bayern nezaváhal v Augsburgu a drží v čele ligy náskok. Snaží se ho stíhat Dortmund, který doma roznesl Wolfsburg, podobně jako další tři kluby - Gladbach, Werder a Schalke, které veze bod ze hřiště šestého Hannoveru. Freiburg urval vítězství v Norimberku, Hoffenheim s Kaiserslauternem a Leverkusen s HSV se rozešly smírně.

FC Augsburg - Bayern Mnichov 1:2

06.11.2011 17:30

Góly: 59. Hajime Hosogai - 16. Mario Gómez, 28. Franck Ribéry

Jen málokdo by před utkáním čekal, že to bude vedoucí Bayern, kdo se bude bát v bavorském derby na hřišti Augsburgu. Svěřenci Juppa Heynckese totiž nepředvedli výkon hodný prvnímu týmu tabulky a do posledních minut se strachovali o vítězství 2:1.

Úvodní šance zápasu znamenala také úvodní gól. Ribéry poslal rohový kop na přední tyč, tam jej hlavou nasměroval na branku van Buyten a nechal vyniknout zaskakující dvojku Amsifa - jenomže tomu se podařilo vyrazit míč tak nešťastně, že jej posunul na stehna Maria Gómeze, což se rovnalo hotové sebevraždě - nejlepší současný německý střelec nezaváhal a poslal favorita do vedení.

Augsburg se ani nenadechl k odpovědi a již inkasoval podruhé. Po dlouhém výhozu od Neuera předal Müller míč Francku Ribérymu, jemuž se podařilo utancovat Hosogaie s Reinhardtem a střelou na zadní tyč podruhé překonat Amsife. Pro Bayern tedy vše vypadalo nadějně a bylo zadělána na debakl.

Do konce první půlky se již žádný výraznější moment neudál, snad jen Müllerova nadějná přízemní rána stála za povšimnutí. Hosté tedy šli do kabin za pohodlného dvougólového náskoku.

Oba týmy do druhé půle naskočily beze změn a bylo to znát. Bayern měl stále míč častěji na svých kopačkách, jen se mu nepodařilo přidat definitivní tečku v podobě třetí branky. Třetí branka zápasu přišla, ovšem právě do jeho sítě. Míč po rohovém kopu poskakoval v celém pokutovém území, až skončil u Hajime Hosogaie, jehož tvrdou ránu z malého vápna vykopl Alaba až za brankovou čárou.

Tým Jose Luhukaye si tak vytvořil respekt a začal favorita trápit. Avšak jak Reinhardtovi v 62., tak i Baierovi v 67. minutě chybělo více přesnosti. Suverénně největší šanci domácích ale spálil v 83. minutě Kapllani - albánský útočník se v ten moment zjevil sám před Neuerem, jenomže brankáři hostí dovolil, aby prokázal své kvality a zařídil tak svému týmu vítězství.

Na tom nezměnilo nic ani závěrečné vyloučení Tymoščuka, který nepříjemně projel špičky Baiera.

Více informací k zápasu

Hannover 96 - Schalke 04 2:2

06.11.2011 15:30

Góly: 29. Kyriakos Papadopoulos (vl.), 59. Mohammed Abdellaoue - 26. Teemu Pukki, 73. Teemu Pukki

Zajímavé utkání v AWD-Areně nám nakonec vítěze nepřineslo. Schalke se sice ujalo Pukkiho zásluhou vedení, Hannover však dokázal otočit, konečnou remízu zařídil svým druhým bundesligovým gólem debutant v základu Pukki.

Ještě než se 96ky stačily vzpamatovat z příchodu na trávník, tak již mohly inkasovat. Na rohový kop si naběhl Höwedes, z malého vápna ovšem hlavičkoval nad branku. Domácí se probudili o chvíli později, Stindlova rána však postrádala potřebné parametry. Postupem času se hra vyrovnala, ani tak ale příliš zajímavých situací k vidění nebylo. Oba celky se soustředily především na pozornou defenzivu, výsledkem čehož byla hra od vápna k vápnu.

To se změnilo až ve 26. minutě. Fuchs vyslal přesný pas za obranu na rozběhnutého Pukkiho, ten ukázal záda stoperům, poradil si i s vyběhnuvším Zielerem a pohodlně zakončil do prázdné branky - 0:1. Radost Königsblauen ovšem neměla dlouhého trvání. Již za tři minuty rozehrál standardku Pander a míč si do vlastní branky srazil dezorientovaný Papadopoulos - 1:1. Do přestávky se až na červeně vypadající faul Jonese již nic zajímavého nestalo.

Nemastný neslaný výkon obou týmů byl k vidění i po změně stran. Jako první se to snažil změnit Draxler, jenž parádní přihrávkou oslovil Pukkiho, ten měl znovu před sebou jen Zielera, tentokrát mu ale reprezentační brankář skvěle zmenšil úhel a mladý útočník poté pálil nepřesně. Na opačné straně měl vzápětí šanci Konan, z úhlu ale nedokázal zamířit mezi tři tyče. To však po Schlaudraffově přesném centru napravil Abdellaoue a hlavou poslal svůj tým do vedení - 2:1.

Dolnosaský celek ovšem neměl ještě zdaleka vyhráno, což koneckonců o chvíli později potvrdil rychlonohý Pukki. Nejprve sice neuspěl, poté si však po Farfánově prostrčení věděl rady a z úhlu propálil vše, co mu stálo v cestě - 2:2. Otočit utkání na stranu Schalke se snažil Holtby, ani jeden jeho pokus ale na Zielera nevyzrál. A když na druhé straně neuspěl křižnou střelou ani střídající Rausch, tak si oba soupeři rozdělí po bodu.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - Hamburger SV 2:2

05.11.2011 18:30

Góly: 5. André Schürrle, 20. Lars Bender - 34. Heiko Westermann, 58. Marcell Jansen

Leverkusen nedokázal dotáhnout slibně se rozvíjející utkání do vítězného konce, s Hamburkem se nakonec po remíze 2:2 rozešel smírně. Dělba bodů ani pro jeden celek nic neřeší, Werkself pomalu, ale jistě začíná ztrácet kontakt se špicí, přístavní celek naopak i nadále zůstává na chvostu tabulky.

Od začátku se hrálo ve vysokém tempu. A netrvalo dlouho a domácí se ujali vedení, to se psala pátá minuta. Volný přímý kop z velké dálky rozehrál Schürrle, ve tříčlenné zdi vyskočil jako jediný Diekmeier a byla to právě hlava bývalého mládežnického reprezentanta, která změnila směr střely tak, že na ní Drobný, ač se snažil, co mu síly stačily, prostě nedosáhl - 1:0. O chvíli později mohl podtrhnout skvělý nástup Bayeru Kießling, pálil ovšem nad branku.

Co se nepodařilo v předchozí situaci, to se povedlo ve dvacáté minutě. Ballackova rána byla vychýlena k Schürrlemu, ten ještě posunul balón lépe postavenému Benderovi, který se zbavil Aoga a z bezprostřední blízkosti zvýšil na 2:0. Leverkusen byl i nadále při chuti. Další branku mohl přidat sám Schürrle, jeho střele však chyběla dostatečná razance, a tak ji stačil Diekmeier na brankové čáře ještě zastavit.

Po půlhodině hry ale přišla pro farmaceutický celek nečekaná sprcha. Standardku z velké dálky rozehrál Aogo, na centr se nejvýše vyšrouboval Westermann a povedenou hlavičkou k levé tyči nedal Lenovi šanci zasáhnout - 2:1. Utkání dostalo rázem úplně jiný rozměr. V pokutovém území si Kačar se Sonem dávali tak dlouho přednost, až přispěchal Töre, jeho ráně ovšem chyběla potřebná přesnost. Poté se už Jansen radoval z vyrovnávací branky, sudí Kircher mu ji ale kvůli faulu Guerrera neuznal.

Zajímavý fotbal pokračoval i po přestávce. Další pěknou střelou se prezentoval obávaný dělostřelec Ballack, jeho střelu ale Drobný vyrazil, dobíhající Kießling byl už potom v ofsajdu. Bylo to ovšem HSV, kdo se nakonec radoval z vyrovnávací branky. Töre proběhl středem pole, v pravou chvíli předal balón do strany rozběhnutému Jansenovi, který se s ničím nepáral a parádní křižnou ranou podruhé zavěsil - 2:2.

O chvíli později se navíc hosté dožadovali po souboji Kačara s Kießlingem odpískání pokutového kopu, sudí Kircher ale zůstával i nadále ledově klidný. Utkání gradovalo, hrálo se nahoru - dolu. Ballack přesným pasem oslovil čerstvě střídajícího Derdiyoka, ten ovšem nedokázal zamířit do prostoru ohraničeného třemi tyčemi. Tíhu odpovědnosti se na svá bedra rozhodl vzít Schürrle, jeho střela ale tentokrát úspěchem neskončila.

O poznání výhodnější střeleckou pozici měl agilní křídelník o pár chvil později po chybě Kačara, z vápna však pálil znovu nepřesně. Domácí snaha s blížícím se závěrem gradovala. Castro se po spolupráci s Derdiyokem dostal v pokutovém území ke střele, ani jeho rána ale už nedokázala s nerozhodným výsledkem nic udělat, oba týmy si tak rozdělí po bodu.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - VfL Wolfsburg 5:1

05.11.2011 15:30

Góly: 12. Mario Götze, 45. Shinji Kagawa, 61. Sven Bender, 66. Robert Lewandowski, 78. Mario Götze - 60. Aljaksandr Hleb

Borussia Dortmund dokázala po úspěchu v Lize mistrů zabodovat i v domácí soutěži, už tak rozklížený Wolfsburg potopila pěti brankami. Borussen potvrdili stoupající formu a alespoň na den se vracejí na druhou příčku, na vedoucí Bayern, který má k dobru zítřejší utkání s Augsburgem ztrácejí dva body.

Vlci se na Westfalenstadionu nezalekli a v úvodu měli mírně navrch. Výsledkem toho však byla pouze možnost Dejagaha, ten ale nedokázal zamířit přesně. O poznání více jedu v sobě skýtala premiérová útočná akce Borussie. Großkreutz prošel s míčem do vápna, následně vrátil na Kagawu, ten ovšem nedokázal z ideální střelecké pozice zamířit mezi tři tyče. Na druhé straně se hlavičkovým pokusem připomněl Chris, míč však skončil u připraveného Weidenfellera.

Studenou sprchu potom museli hosté zkousnout ve dvanácté minutě. Po autovém vhazování Piszczeka se k míči dostal Götze, narazil si s Kagawou a přes stínujícího Kyrgiakose zamířil přízemní střelou k levé tyči - 1:0. Poté se tempo hry zklidnilo, další zajímavé situace byly k vidění až po dvaceti minutách hry. Z dálky napřáhl Schmelzer, parádní ránu musel u pravé tyče na poslední chvíli krotit Benaglio.

V té době se již hrálo jen na jednu branku. O chvíli později vyhrál Lewandowski hlavičku pro Großkreutze, ten utekl obraně, poté však zamířil těsně vedle. Ten samý hráč se potom ukázal i v trochu jiném světle. To ho na polovině obral o balón Träsch, Mandžukić si následně poradil s Hummelsem, celou akci ovšem nedokázal přesně zakončit. To naopak dvojice Lewandowski - Kagawa vyřešila těsně před odchodem do kabin protiútok ukázkově, druhý jmenovaný zvýšil na 2:0.

Po obrátce se pokračovalo podle stejného scénáře. Standardku z velké dálky rozehrál znovu Schmelzer, přízemní střelou ovšem pálil těsně vedle. Vlci poté zahrávali během krátké chvíle tři rohové kopy, ani jeden z nich ale nic nebezpečného nepřinesl. Na druhé straně chtěl Kagawa oplatit Großkreutzovi nabídku z prvního dějství, jeho ránu však zastavil dobře pozičně postavený Chris.

Netrvalo ale dlouho a z ničeho nic udeřilo na opačné straně. Dejagah přenesl na Träsche, ten ještě posunul do středu lépe postavenému Hlebovi, jenž využil rozhozené obrany a střelou k tyči snížil na 2:1. Hostující radost však neměla dlouhého trvání. Již za další minutu rozehrál roh Götze, na přední tyči prodloužil balón Piszczek až k Benderovi, jenž balón hlavou dotlačil za Benaglia - 3:1. Obrana VfL v čele s Kyrgiakosem jen přihlížela.

To platilo i v 64. minutě. Hosté ztratili míč, rychlý protiútok založil Schmelzer přesným pasem na Kagawu, ten ještě akci vyšperkoval vysunutím Lewandowskiho, který rázem postupoval sám na Benaglia a parádním obloučkem přidal čtvrtou branku - 4:1. Definitivní rozklad Wolfsburgu nastal dvanáct minut před koncem. Bender vysunul Götzeho, a ten svou druhou brankou v utkání uzavřel na konečných 5:1.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - 1. FC Köln 3:2

05.11.2011 15:30

Góly: 49. Claudio Pizarro, 54. Claudio Pizarro (pen.), 86. Claudio Pizarro - 3. Christian Clemens, 45. Lukas Podolski

Köln se na Weserstadionu ujal brzkého vedení, které do poločasu ještě znásobil, ani to však na úspěch nestačilo. Brémy totiž mají Claudia Pizarra, který hattrickem během druhých pětačtyřiceti minut utkání otočil, čímž udržel svůj tým těsně na dostřel vedoucímu Bayernu.

Köln začal nejlépe, jak mohl. Již ve třetí minutě nacentroval do pokutového území Podolski, na míč si naběhl nikým nehlídaný Clemens a přesnou hlavičkou k pravé tyči otevřel skóre - 0:1. U toho nemuselo dlouho zůstat. Volný přímý kop z ideální pozice rozehrával Podolski, jeho parádní střelu ovšem Wiese za svá záda nepustil. Na druhé straně zahrozil jako první Sokratis, jeho pokus ale pozorná obrana v čele se Serenem zablokovala.

S přicházejícím časem začal tlak Werderu narůstat. Pizarro šikovně sklepnul pro útošného kolegu Arnautoviče, ten však na Rensinga nevyzrál. Poté během pár minut stříleli ze střední vzdálenosti Hunt, Ekici a znovu Hunt, ani jeden pokus si ale cestu mezi tři tyče nenašel. Ve čtyřicáté minutě musel po další Podolskiho standardce osvědčit skvělý reflex Wiese. O pět minut později už se však po Clemensově pobídce hostující tahoun nemýlil - 0:2.

Po změně stran chtěli domácí co nejrychleji srovnat krok, to se jim také záhy povedlo. Prödl posunul míč Pizarrovi, a ten se z hranice penalty obvykle nemýlí - 1:2. Srovnat krok mohl téměř vzápětí Arnautović, jeho střelu z hranice vápna ale Rensing zastavil. Definitivní obrat poté nastal v 53. minutě. Sereno na poslední chvíli zastavil Rosenberga a sudí Weiner nezaváhal a vytáhl červenou kartu.

Navrch měli domácí možnost rozehrávat pokutový kop, této úlohy se ujal Pizarro a s přehledem přidal svůj druhý zápis v utkání - 2:2. Do hry tak rázem musel ještě úplně nedoléčený Geromel. Kýžený tlak Werderu se ovšem dlouho nekonal, nakonec se ovšem na Weserstadionu přece jen dočkali čtyři minuty před koncem. Spolupráci Hunta s Rosenbergem zakončil svým třetím gólem Pizarro a zajistil tak pro svůj tým další tři body - 3:2.

Více informací k zápasu

1. FC Norimberk - SC Freiburg 1:2

05.11.2011 15:30

Góly: 32. Mike Frantz - 34. Jan Rosenthal, 90. Papiss Cissé (pen.)

Velkou psychickou vzpruhu znamená pro Freiburg dnešní vítězství, které ho minimálně do zítřka odpoutalo od posledního místa a navíc stáhlo do boje o záchranu právě dnešního soupeře. Norimberk po slibném úvodu sezóny posedmé v řadě nevyhrál a v závěru navíc ztratil i zasloužený bod.

Úvod utkání rozkryl na obou stranách velké problémy s tvorbou hry, které se nakonec vyjevily jako menší u domácího týmu a ten si tak pomalu vypracovával lehčí převahu. Utnout toto snažení mohl Makiadi, svojí střelou z dálky ale těsně minul šibenici a navíc tím probudil norimberskou ofenzivu. V krátkém sledu zakončoval po Eiglerově přihrávce Pekhart těsně vedle a Frantz svojí šanci neproměnil.

Ve dvaatřicáté minutě si ale oba dva dali zdařilé repete. Na levé straně hřiště se Esswein zbavil slabého Hinkela a předložil Pekhartovi, jehož střelu ťukl hlavou do sítě Frantz - 1:0. "Der Club" se ale z vedení neradoval příliš dlouho, konkrétně dvě minuty. Na dlouhý míč od Schustera se snažil dostat Rosenthal, což se mu povedlo a hlavou šťastně přehodil Schäfera. Na, nebo spíš kousek za brankovou čárou ještě doklepával balon do branky Cissé, nehledě na autora gólu byl stav 1:1.

Do poločasu už nervózní průběh hry žádnou zajímavou situaci před jednou či druhou brankou nenabídl a podobný scénář měl i začátek druhé půle. Vytrhnout stadion z letargie se pokusil Pekhart, v poslední chvíli byl ale odzbrojen Barthem. Poté už přišly dvě branky, na jedné straně se trefil Cissé a na druhé tečovanou ranou Esswein, ani jeden z gólů ale kvůli ofsajdu neplatil. Freiburský střelec to poté zkusil hlavou a moc nescházelo, ale v nastavení už to přišlo. Klosemu se hrubě nevydařila malá domů, pozorný Rosenthal byl ve vápně faulován Stephanem a následnou penaltou vystřelil Cissé svému týmu šťastné tři body - 1:2.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - 1. FC Kaiserslautern 1:1

05.11.2011 15:30

Góly: 33. Vedad Ibišević - 73. Dorge Kouemaha

Také dnes Hoffenheim zopakoval střeleckou mizérii z posledních zápasů a proti Kaiserslauternu vybojoval pouze bod. Po prvním poločase sice domácí fotbalisté vedli, ve druhém dějství se ale trápili a nakonec inkasovali gól na konečných 1:1.

Hoffenheim na začátku zápasu hýřil aktivitou, jenže kromě nepřesné dalekonosné střely Salihoviće nic kloudného nevymyslel. I proto nakonec první gólovka zápasu patřila hostům. V 11. minutě utekl po levé straně hřiště Bugera, jeho následný pozemní centr doputoval až do středu pokutového území, kde stál připravený Olcay Sahan. Tomu ovšem střela vůbec nesedla a míč poslal vedle.

Už o malou chvíli později si obrana Hoffenheimu vybrala další slabší okamžik. Po rohovém kopu nechala trestuhodně neobsazeného Kouemaha, ten však nabídnuté příležitosti využít nedokázal, jelikož nehlavičkoval přesně.

Domácí borci poprvé zahrozili až v 26. minutě, kdy se Salihovićovi povedlo svou střelou z přímého kopu orazítkovat břevno Trappovy brány. Přesně po půlhodině hry dal o sobě vědět znovu Kaiserslautern. Do výborné střelecké pozice se po přihrávce od Kouemaha dostal Tiffert, jenže zakončil opravdu žalostně a gólmana Starkeho ani zdaleka neohrozil.

I proto to byl nakonec Hoffenheim, kdo šel v 33. minutě do vedení. První Braafheidův centr sice Amedick odvrátil, nizozemský obránce se ale dostal znovu k míči a tentokrát už dokázal najít volného Ibiševiće, pro kterého bylo následné zakončení hračka. Domácí hráči mohli své vedení před přestávkou ještě pojistit, ale Babela vychytal Trapp, Vorsah pro změnu hlavičkoval nad.

Brzy po změně stran zahrozil střelou z přímého kopu De Wit, chyběla mu však přesnost. Ještě větší šanci měl v 55. minutě Fortounis, který si výborně zpracoval centr od Dicka, poté obešel Ibertsbergera a zjevil se v zajímavé palebné pozici, na gólmana Starkeho ale recept nenašel.

Hoffenheim se ve druhém poločase směrem dopředu ohromně trápil, častokrát navíc musel řešit hodně horké chvilky také ve vlastním pokutovém území. V 73. minutě se už ubránit nedokázal. Sukuta-Pasu hrudí sklepnul míč pro Kouemaha, který nádhernou střelou zpoza vápna překonal bezmocného Starkeho.

Naprostá bezmoc domácích fotbalistů pokračovala i po tomto momentu, takže bylo pochopitelné, že na tříbodový zisk svěřenci trenéra Stanislawskiho příliš pomýšlet nemohli. A jelikož gól nevstřelil ani Kaiserslautern, zápas skončil nerozhodně.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - Borussia Mönchengladbach 1:2

05.11.2011 15:30

Góly: 18. Adrián Ramos - 33. Marco Reus, 55. Marco Reus

Švýcarský stratég Favre při svém návratu do Berlína uspěl, se svým Mönchengladbachem otočil vývoj utkání a díky tříbodovému zisku se nadále drží ve vedoucí skupině pronásledovatelů Bayernu. Hertha po strašlivém výkonu a porážce 1:2 zůstává na desáté příčce.

Od samého začátku bylo na Olympiastadionu znát, že na sebe narazila dvě mužstva, která vyznávají hru na rychlé protiútoky a kterým postupná ofenziva nic moc neříká. Když tedy neměl kdo tvořit hru, tak prostě nebyla a duel se omezoval na jakési překopávání míče z jedné strany na druhou. V osmnácté minutě se ovšem rozsvítilo, když Raffael vysunul kolmicí Ramose a ten z úhlu propálil ter Stegena mezi nohy - 1:0.

Vedoucí gól byl pro domácí důvodem navíc, proč se zatáhnout, zatímco hosté zůstávali u svého a na soupeřovu obranu dlouho nenacházeli recept. A to ani ostrostřelec Arango se svým přímým kopem, na němž si pochutnal Kraft. Hertha však byla za svojí přílišnou pasivitu potrestána ve třiatřicáté minutě, kdy Herrmann skvěle oslovil Reuse a ten se štěstím poslal míč k zadní tyči - 1:1. Na tomto stavu se do půle nic nezměnilo, byť byla inkasovaná branka pro berlínský tým takovým malým budíčkem.

Po změně stran ale začala na plyn šlapat Borussia a jako první to zkusil Herrmann z dálky, svojí pumelicí ale Kraftovu branku přestřelil. V pětapadesáté minutě ale již Hříbata vedla, po dlouhém míči od Daemse a Mijatovićově podskočení se Arango zjevil sám před Kraftem, ten sice balon vyrazil, ale dorážející Reus měl mušku přesnou - 1:2. Na druhé straně se hned snažil své zaváhání napravit Mijatović, kapitán domácího celku ale hlavičkoval nepřesně.

Zbytek utkání již přinesl jen nekonečné trápení na straně jedné a čekání společně s poleháváním na straně druhé. Gladbach, pokud jeho hráči zrovna neleželi, ještě stihl dvě šance na třetí branku. Nejprve Herrmann zpětnou přihrávkou našel Neustädtera a ten jen těsně minul zadní tyč, Bobadilla pak v posledních minutách nedokázal zúročit samostatný únik na Krafta. Jelikož ale Hertha hostujícího brankáře ter Stegena zaměstnala takřka jen zcela bezzubými centry, odváží si po zásluze všechny body Borussia.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - VfB Stuttgart 3:1

04.11.2011 20:30

Góly: 53. Anthony Ujah, 60. Andreas Ivanschitz (pen.), 64. Anthony Ujah - 50. Cacau

Pět zápasů po sobě se chodili příznivci Mainzu do Coface Areny pouze dívat na porážky svého týmu. Změna nastala až během předehrávky dvanáctého kola, kdy svěřenci Thomase Tuchela třemi góly v rozmezí jedenácti minut rozhodli o osudu utkání.

Během první půle to na výraznou změnu v projevu domácích moc nevypadalo. Poté, co se v sedmé minutě bravurním zákrokem proti hlavičce Kuzmanoviće musel vytáhnout Wetklo, se Mainz do první slibné příležitosti dostal až na začátku druhé půle prvního poločasu, jenomže pokus kapitána Sota z dobrých dvaceti pěti třiceti metrů přikryl Ulreich.

Hned na to měl největší šanci hostů v prvních čtyřiceti pěti minutách Cacau, jenomže jeho hlavička po Hajnalově volném kopu z malého vápna jen trefil šťastného Wetkla. Podobně blízko či daleko od vsítění branky byl za dvanáct minut i Ivanschitz, jenž svůj dravý průnik chtěl zakončit mezi nohy Ulreicha, jenomže střelu otřel o levou nohu hostujícího brankáře a vracející se Boulahrouz tak míč skluzem metr před brankovou čárou odpálil pryč. Velké chvíle Cacau a Ivanschitze však měly přijít.

Pořádnou sportovní zápletku oba týmy zaplněnému stadionu nabídly až ve druhé půli. Vše načala kombinace Ivanschitze s Ujahem, kdy se druhý jmenovaný řítil dírou v obraně hostí sám na Ulreicha, jenomže místo rázného zakončení se snažil ještě popotáhnout míč, což byla chyba - míč mu uskočil a vybíhající Ulreich zasáhl.

Nigerijský útočník si o to více mohl rvát vlasy hned vzápětí, kdy Harnikův přízemní centr od postranní čáry prakticky okopíroval pohyb obranné řady domácích, z níž jej však nikdo nedokázal zastavit a neobsazený Cacau tentokrát z bezprostřední blízkosti nezaváhal.

Odpověď však byla rychlá. Domácí kapitán Soto jen nepatrně před šestnáctkou dloubl do míče, ten se snesl právě na hlavu Anthonyho Ujaha, jehož zprvu nenápadná hlavička skončila za Ulreichovými zády a Ujah tak mohl slavit první bundesligový gól ve své kariéře.

Jen dvě minuty nato bilanci spálených šancí v druhé půli vyrovnal hostující záložník Okazaki. Maličký Japonec se ocitl sám před Wetklem, jenomže místo razantní rány stejně jako před několika minutami Ujah zvolil ještě jeden dotek navíc a domácí charismatický strážce tyčí jej vytlačil. V tento moment se hra přelévala od jednoho pokutového území ke druhému.

Avšak pohlednému fotbálku udělala přítrž 58. minuta. Centr od pravé lajny směřoval na Müllera, jenomže toho odstrčil stoper Maza s udí Winkmann nemilosrdně ukázal na značku pokutového kopu. Míč si i přes protesty hostí vzal pod svou péči Andreas Ivanschitz a nařízenou jedenáctku s přehledem proměnil.

Hlavní sudí Winkmann zápasu již od začátku nastolil velmi volný metr, hra se mu po hodině hry začala vymykat z rukou a fanoušci v Coface Areně se měli na co těšit a to nejen po té fotbalové stránce. Všem pak pořádně zatrnulo v 63. minutě hry. Na první pohled neškodný centr se domácímu stoperovi Bungertovi podařilo odhlavičkovat tak nešťastně, že Wetklo musel narychlo pospíchat zpátky na čáru a míč posunout na roh.

Jen pár vteřin nato se fotbalová nevyzpytatelnost opět ukázala v celé své kráse. Pospěch milimetrovým přetažením našel na druhé straně Ivanschitze, ten míč prostrčil dopředu na Ujaha, jenž využil nedorozumění Molinara s Ulreichem a přidal tak do prázdné branky svůj druhý gól v utkání.

Stuttgart se ani třemi góly v jedenácti minutách nenechal zlomit a v sedmdesáté minutě mohl ještě vykřesat jiskřičku naděje - zafungovala totiž stejná spolupráce jako při jeho prvním gólu, jen s tím rozdílem, že Harnik tentokrát centroval vzduchem a Cacau jeho nabídku nevyužil.

Kouč hostí Bruno Labbadia se snažil hru zvrátit všelikerými taktickými tahy a střídáními. Jedno z nich se mu málem vyplatilo čtvrt hodiny před koncem, Hemlein ale svou volej po propadnutém míči z rohového kopu nedokázal zrealizovat tak, jak by chtěl.

Poslední zdramatizování zápasu tak měli na svědomí domácí. Konkrétně Eugen Polanski, jehož v 83. minutě po právu do sprch poslal rozhodčí Winkmann - polský defenzivní štít naprosto zbytečně zezadu zastavil do zkonsolidované obrany mířícího Hemleina a oslabil tak na závěrečné minuty svůj tým.

Mainz však v nastaveném čase i s nasazením vlastního zdraví výhru uhájil, v závěru mohl ještě hattrick dokonat Ujah, ale opět jej zradilo zpracování. Stuttgart tak šanci posunout se na druhé místo tabulky nevyužil.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayern Mnichov1291232:428
2.Borussia Dortmund1272326:923
3.Werder Brémy1272323:1623
4.Borussia Mönchengladbach1272315:923
5.Schalke 041271424:1822
6.Hannover 961254316:1719
7.VfB Stuttgart1253418:1218
8.Bayer Leverkusen1253415:1618
9.TSG Hoffenheim1252515:1317
10.Hertha BSC1244416:1716
11.1. FC Köln1251620:2616
12.1. FC Kaiserslautern1234510:1513
13.VfL Wolfsburg1241715:2513
14.1. FSV Mainz 051233616:2312
15.1. FC Norimberk1233613:2012
16.Hamburger SV1224615:2510
17.SC Freiburg1231816:2710
18.FC Augsburg121569:228

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (96)

Přidat komentář
JozkokozleJ

Mainz

Ujah, Choupo-Moting, Allagui - skoda co i len jedneho z nich nechat sediet na lavicke.

Reagovat
smazaný uživatel

Dotaz: proč je v tabulce jeden název města česky a druhý zase německy? Brémy, Köln, Norimberk, Mainz...

Reagovat
cink

Reagovat
smazaný uživatel

Nürnberg a Bremen by vypadalo lépe

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Dobrá a trefná otázka.

Reagovat
jv

To bude asi tím, že 1. FC Kolín by znělo trochu blbě... A zase Norimberk se líp vyslovuje a čte česky a tohle je českej server. Jako mě a asi ani nikomu dalšímu z týhle sekce taky ne, ale to nezáleží na nás.

Reagovat
smazaný uživatel

já mam teda spíše problém s tou českou verzí

Reagovat
jv

Jasný no. Ale řekl bych, že většina, co to čte to má asi naopak...

Reagovat
Kenneth

Ani bych si toho nevšiml.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten gol nedal Pekhart?

Reagovat
stas87

nn,franz to jemno tecoval k tyci

Reagovat
Filip12

Augburg musíme přejet 5:0 tipuju

Reagovat
JozkokozleJ

... zelal by som remizu, nech je to tam hore zaujimave (aspon naoko).

Reagovat
Arne

Já na ní dokonce vsadil.

Reagovat
smazaný uživatel

Řekl bych, že to budou vyhozené prachy...

Reagovat
Arne

Tak já se nehodlám vracet k vsázení, jen jsem si tam dal tři kila, abych mohl koukat na BL, protože ty normální streamy v poslední době drhnou... A tyhle peníze ať klidně prohraju, budu tak nějak zkoušet podobný blbosti a uvidím. Včera na Mainz 1 vyšla, takže ten Bayern mě bolet nebude.

Reagovat
JozkokozleJ

Nevazis si penazi

No ale pre domacich to bude zivotny zapas. Pred domacim publikom, proti Bayernu, budu makat ako fredky... na druhu stranu, to v BL maka vzdy kazdy.

Reagovat
Arne

Mně jen přijde ten kurz až moc velkej... Po zranění Schweiniho to bude něco nového, kdoví, jak si Bayern sedne, jestli to Alaba (Jupp říkal, že do toho nechce moc zasahovat, takže asi vymění kus za kus) zvládne... Nováček proti Bayernu, to vždycky smrdí, dalším důvodem věřit Augsburgu je Amsif.

Reagovat
jv

Taky jsem měl podobný pokušení, ale nakonec jsem to zavrhnul, tak uvidíme...

Reagovat
smazaný uživatel

tyvole ten Pizzaro je neuvěřitelnej

Reagovat
Paddy

Reagovat
smazaný uživatel

Lewandowski A Pizzaro, to je fakt neskutečnej masér

Reagovat
smazaný uživatel

to si dělaj prdel, že v Brémách použili psy na hledání pyra ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

teď to bylo na ARD, jednou dokonce světlici i našly

Reagovat
smazaný uživatel

to je fakt psycho

Reagovat
smazaný uživatel

se divim, že se nic nestalo kvůli nedostatku jednotek na jiných místech

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
JozkokozleJ

Tak ono je to velmi zlozita problematika.

Ak sa na vec pozrieme z pohladu usporiadatela, tak pyro je proste zakazane (ponechajme stranou, ci je to dobre, ci zle). A usporiadatel musi dohliadnut aby boli dodrzane zaväzne pravidla, inak sa znasobuje zodpovednost za akukolvek i banalnu nehodu jak voci ostatnym divakom, tak voci zväzu. Preto pouzili trebars i psy.

Samozrejme, ze z pohladu fanusika s pyrotechnickym kurzom je to blud Ale klub nechce platit pokutu, tak radsej zaplati psa.

Reagovat
smazaný uživatel

oni na to ale reagujou tak, jako by fanoušci Dynama byli v klidu, kdyby u sebe na zápase pokalu neměl nikdo světlici

Reagovat
JozkokozleJ

Ale znizili riziko o nejake percento a urobili vsetko, co sa od nich pre ochranu (neviem ako to nazvat) normalneho (?) fanusika ocakavalo. Tak nejakt to v Nemecku ohladom toho funguje. Tieto veci ale mam v plane si detailne nastudovat.

Reagovat
smazaný uživatel

spíš mě pobavilo to, že na pyro už používaj i psovody. To už vyzní jakoby ultras byli nějací zločinci

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.bild.de/sport/fussball/alfred-draxler/ultras-sind-eine-gefahr-fuer-den-ganzen-fussball-20827924.bild.html

...14.11. mají založit "Task Force Stadion-Sicherheit"

..."experti se shodují, ultras budou brzy největším problémem fotbalu"

...spekuluje se o zrušení míst na stání a zákazu pro určité fanouškovské skupiny cestovat na venkovní zápasy

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Bild, to je jak Blesk. Ale o tom zrušení míst na stání už jsem taky slyšel.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JozkokozleJ

Ty tiez nosis po vreckach petardy?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne světlice proč?

Reagovat
JozkokozleJ

Len tak. Nevedel som, ze fandis i svetliciam.

Reagovat
smazaný uživatel

Pyrotechnik ist kein Verbrechen :)

Reagovat
smazaný uživatel

kolik si jich odpálil, použil či vůbec držel v ruce?

Reagovat
smazaný uživatel

no, víc než u tebe jich asi nebude

Reagovat
smazaný uživatel

tak když tu dělá chytrého, tak jsem na něj zvědav

Reagovat
kubys

Já včera byl třeba úplný beránek a stejně mě v Opavě zatkli.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JozkokozleJ

Leverkusen dnes pocas zapasu ukazal nebo i peklo. Velmi nevyrovnane. Prvych 20 minut a istu cast zaveru zapasu uplna parada. Kombinacie, zakoncenie, tempo... vsetko super. No na druhej strane pasaze, kde je uplne cely mansaft rozharany. Navyse defenziva si vobec nedokaze poradit s protiutokmi supera. Byt fanusik Bayeru, tak pri nich furt trpnem. Ten potencial tam ale je veliky.

Inak by som rad vedel, preco si Dutt mysli (myslel), ze Ballack a Rolfes nemozu hrat spolu. Ak je on otcom tej myslienky.

No a Kiessling, to je dric. Kolko on dnes vybojoval lopt, za taku statistiku by bol pysny kazdy defenzivny zaloznik.

Reagovat
jv

To si piš, že je to jeho práce. Ale sám se tím připravuje o body, protože naplno nevyužívá potenciál toho týmu... Stejně je letos Bayer pořád (už to bylo často i loni) takovej nemastnej neslanej, po těch ofenzivních hodech, co předváděl pod Skibbem, ¨Labbadiou a první rok i pod Juppem je to prostě ústup. Ale ono se není ani čemu divit, když v záloze hraje defenzivní Bender, Sam, kterej je sice skvělým tahovým hráčem, ale jinak v mezihře moc použitelnej není a vyčpělej Ballack... Schürrle sám na všechno nestačí, ta absence Augusta s Barnettou je citelná.

Reagovat
jv

Dneska zase parádní zápas z naší strany. Výkony jdou pořád, i přes tu remíru v Mercedes-Benz Areně neustále nahoru, tak snad ještě není ztracejen ani ten postup v Champions League...

Škoda zranění Nevena, nevypadalo to vůbec dobře... Ještě, že máme tak spolehlivýho náhradníka, teď musí zase Santana ukázat, proč ho v minulosti chtělo tolik klubů do základu.

Reagovat
stas87

OT:o roberta lewandoskiho maju vraj zaujem viacere kluby,sp-ekuluje sa najma o chelsea,lieverpoole a potom o juventuse a interi,cena he vraj 8-9 milinov libier,je to pravda alebo vymysel?

Reagovat
Godwinson

Vzhledem k těm zmiňovaným klubům, zcela jistě výmysl :)

Reagovat
JozkokozleJ

Tak ta Chelsea az tak uplne nerealna byt nemusi. Po Matovi by si vybrali dalsieho hraca, ktory sa preslavil finesou pri rozcvicke:

http://www.youtube.com/watch?v=bb8mGOpsulY&feature=player_embedded

Scouti Chelsea maju oci na stopkach aj vtedy, ked ini su uz do seba tlacia chlebicky na raute.

Reagovat
Godwinson

Lewandowskimu by do Chelsea nepomohla asi ani nadpozemská finesa na tréninku Tedy, cesty boží jsou nevyzpytatelné, ale zcela racionálně to předpokládám.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

no juventus by nemusel byt az taky vymysel..cital som to na polskej stranke,ale ten prestup,teda ta spekulacia rata s prestupom az po sezone,nie v januari na buduci rok v lete asi odide drogba,kalou ci anelka,juve zhana utocnika teraz,liverpool je asi nepriestrelny

Reagovat
Godwinson

Chápu, ale Chelsea by neměl, co nabídnout. Vyhazovat za nesmysly Chelsea sice umí, ale tohle se mi zdá sci-fi. Útok mají pořešený Torresem, Sturridgem, Lukakem ... a mezi námi, pochybuju, že se jim podaří zbavit Drogby, Anelky i Kaloua. Juventus má v útoku taky plno, je otázka, koho se zbaví a nezbaví oni. Liverpool, jak píšeš. Navíc, myslim si, že všechny tyto kluby jsou poměrně nad možnostmi Lewandowského :)

Reagovat
smazaný uživatel

No Juve odejde Amauri.

Reagovat
stas87

tak zas ta cena nie je bohvieak vysoka v lewovi je obrovsky potencial,v dortmunde uz pomaly ukazuje to co v poznani...juventus by nebol zla volba,v dvojicke s matrim treba ako pisem su to len spekulacie,ja mu to prajem oblubeny hrac

Reagovat
jv

Spekulace. Teprve teď začíná ukazovat, čeho by byl schopnej, ale pořád to nedokáže potvrzovat pravidelně... Zatím na víc, než na BVB objektivně nemá.

Reagovat
herbage

Mario

Reagovat
smazaný uživatel

Neskutečné rozčarování. Není to letos po první, co Leverkusen přestal naprosto nepochopitelně hrát. Ztratit zápas, kdy hraje soupeř v pro něj netypickém složení obrany, v útoku má vyfluslého Guerrera a ještě k tomu na domácím hřišti, to je opravdu unikát.

Reagovat
Sosi

IDNES: "Do základní sestavy Wolfsburgu se podruhé v ročníku dostal záložník Jan Polák, ovšem nespokojený trenér Felix Magath ho už ve 40. minutě za stavu 0:1 nahradil Alexandrem Hlebem. Český středopolař si stačil připsat žlutou kartu."

Reagovat
JozkokozleJ

Magath to toci neuveritelne. Niektori hraci nasadenie do zostavy maju v podstate ako: "hop alebo trop".

Reagovat
Arne

Tak Babbel po zápase vysekl svému týmu poklonu... To fakt nevím, jestli nebo . Každopádně jsem docela rád, že je teď pauza a že příští zápas ve Freiburgu neuvidím. A do konce podzimu je doma Leverkusen a Schalke, tam ať klidně zalezou a hrají na brejky.

Ostatní výsledky docela fajn... Na BVB se opět pěkně koukalo, Lautern potěšil a díky výhře Werderu nás Kozlové nepřeskočily. Na Brémy jsem ale zvědavej, co na jaře. Přijde mi, že zatím mají neuvěřitelný štěstí a to, co předvádějí, je tak na 5. - 8. místo.

Reagovat
JozkokozleJ

Babbel musel citat nejaku psychologicku knizku typu "pochvalou k uspechu", lebo inak sa ta pochvala za vcerajsok vysvetlit prilis neda.

Reagovat
Arne

Asi jo... Já mu v tomhle důvěruju, on v týhle sezóně hodněkrát ukázal, že tohle umí. Viz. ta kritika Berlíňanů před Stuttgartem, pak kecy proti Raffovi, po nichž šel strašně nahoru, na druhý straně vynášení do nebes Lasoggu a další.

Každopádně tohle je trochu příliš, po takovým výkonu si to nemůže obhájit.

Reagovat
jv

Babbela hodnotit nebudu, sestřih jsem ještě pořádně neviděl... Werderu se prostě letos daří to, co mu loni nevycházelo, ale kvalita na úplnou špičku tam zatím taky nevidím, stačí aby se zranil Pizarro a jsou nahraní. Ale zase momentálně jim to šlapě, k čemuž přispěla fungující obrana s Naldem a Sokratisem, to je parádní posila.

Dneska jsem docela zvědavej na S04, co předvede... Protože zatím si nikdo na tom čele nedokáže udržet konstantní formu, což je vidět u nás, párkrát se vyhrálo a najednou to je úplně o něčem jiným. Když zvládneme ty tři hodně těžký nadcházející zápasy po repre pauze, tak bych se o konečný umístění vůbec nebál, protože tu krizi jsme snad už definitivně zažehnali...

Jinak, co Heidel v Doppelpassu, přišel jsem o něco?

Reagovat
Arne

Heidel nejspíš bránil Tuchela a jeho šaškování před tejdnem, to jsem teď někde zahlédl... Jinak nevím, neviděl jsem.

Reagovat
jv

Jasný, i tak dík.

Reagovat
slovaňáák

Škoda, že jsem včera zápas neviděl, podle sestřihu to vypadalo na krásný ofenzivní představení z naší strany. Schmelzerovi dělovky byly parádní, zejména ta první. Po slabším začátku vypadá, že se do formy dostává Shinji a Lewa ukazuje, že v poslední době získal sebevědomí, je to na něm hrozně vidět. Jedinou kaňkou je Nevenovo zranění, uvidíme jak moc to bude znát, Santana ale má moji důvěru, uvidíme jak se předvede.

Nebylo by špatný dnešní zaváhání Bayernu, příští kolo v Allianz Areně třeba zvítězit a bodově se na něj dotáhnout.

Reagovat
AnthonyR

Teeemu Pukki !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vanGomm

Včera měl 75 let někdejší vynikající hráč Hamburgu a NSR Uwe Seeler.Startoval na 4 MS (1958,1962,1966 a 1970).

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

4 MS...

Reagovat
Arne

Reagovat
jv

Dokonce jsem to chtěl zmínit do reportu...

Reagovat
Arne

Pukki paráda... Docela jsem překvapen, čekal jsem Maricu, ale jsem moc rád, že ten tam nešel... O Pukkiho jsem měl docela strach, co po odchodu Ralfa, kterej si ho vybral, ale očividně kvality má.

Reagovat
jv

Haggui s Pogatetzem si s ním nevěděli absolutně rady.

Reagovat
Arne

Co ale koukám na ty góly, ten Zieler se moc nevyznamenal... První gól jeho stopro, druhý se dal chytat.

Jinak co čtu, tak mě Manu připravil o peníze, ta remíza byla na dosah...

Reagovat
jv

První určitě, tam jednoduše zaspal, ten druhej taky podle mě vyběhl až zbytečně a potom jakoby trochu uhnul...

Asi jo. Já ještě sestřih neviděl, tak uvidíme... Každopádně ta ztráta by bodla, škoda.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím estli si viděl ten zápas Schalke v evropské lize,ale za to co tam předvedl Marica by si zasloužil pár facek. Takže se nedivím,že nasadil Pukkiho každopádně mu to moc přeju.

Reagovat
fenixLFC

trosku OT ale hadam mi budete vediet odpovedat na otazku ktora mi teraz beha po rozume v suvislosti s borrusiou- teraz ako hrali doma s olympiacosom tak v zostrihoch merciak alebo kto povedal pri pohlade na jednu tribunu ze je to najvacsia tribuna v europe...co je na tom pravdy??

Reagovat
Arne

Südtribüne (jižní tribuna) je největší v Evropě, akorát tedy asi jen za předpokladu, že je povoleno stát, či že jen v německých soutěžích... Pak je tam 25 tisíc míst.

Reagovat
fenixLFC

ved to ej tretina stadionu :O jeden by povedal ze ked ma taka barca vacsi stadion tak aj tie tribuny su vacsie...ale je pravda ze ked ukazu tu tribunu tak to vyzera nenormalne

Reagovat
Arne

Tak to stání dělá strašně moc... Vždyť takhle to má kapacitu něco málo přes 80 tisíc, a když tam lidi sedí, tak asi 65.

Reagovat
fenixLFC

to musi byt ale iny zazitok tak byt a myslim ze statie je lepsie ako sedenie....stacilo mi ked som bol pozriet nasich hokejsitov a s nami 5 000 ludi a co to musi byt ked len na tej tribune ich je 25000.... :)

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

tak pyro už je i ve hrách

http://i44.tinypic.com/2qn39eu.png

Reagovat
Arne

Koukám, že Norsko... Ono je to příznačný, člověk by to moc neřekl, ale na tom severu jsou dost aktivní fandové.

Reagovat
smazaný uživatel

jj, od tý Kodaně mi na youtubu občasvylítne video z Dánska s pyrem (ale taky jde většinou o fanoušky hostů)

jinak tohle je prý finále poháru, jinak se to tam ve hře taky prý moc nestává

Reagovat
JozkokozleJ

Tak, nutno povedat, ze v tomto pripade sa jedna o jedneho vytrznika

Reagovat
jv

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JozkokozleJ

... by ma zaujimala vyska pokuty pre Valerengu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele