Komentáře a souhrny

Gambrinus liga - souhrn 20. kola

Plzeň doma vyhrála nad Spartou a svému konkurentovi odskočila na čele tabulky. Jablonec sedmi góly zničil Hradec, Slavia na jaře i podruhé vyhrála, když porazila Teplice. Veledůležité body získal i Baník v pondělí proti Mladé Boleslavi. Ústí vykřesalo proti Slovácku naději na záchranu a Budějovice remizovaly s Bohemians.

Ruská Premier liga - souhrn 1. kola

Rubin vyhrál v Krasnodaru a získal první tři body, dobře odstartovalo i CSKA proti Permu stejně jako mistrovský Zenit v Grozném. Lokomotiv v závěru povolil, nakonec ale vyhrál nad Dinamem. V pondělí uspěl novážek z Novgorodu proti Tomsku, Spartak Moskva utrpěl debakl v Rostově.

Ligue 1 - souhrn 27. kola

Lille vydřelo výhru nad Valenciennes a osamostatnilo se v čele tabulky. Olympique Lyon včera napodobil Marseille, když získal venku tři body. Paříž ztratila vedení proti Montpellieru a ztrácí na nejlepší. Lorient promrhal náskok na půdě Arles, bere jenom bod, tři si připisují Toulouse, St. Etienne, Nancy a Nice. V neděli zaznamenalo důležitou výhru Monako.

Serie A - souhrn 29. kola

AC Milán nevyužil pátečního zaváhání Interu v Brescii a doma jen remizoval s Bari, jenom bod má i Juventus. Římské derby vyznělo lépe pro AS, načež si Neapol pojistila třetí příčku. Udinese venku opět nadělovalo a tentokrát to odneslo Cagliari, jednobranková vítězství slaví Catania, Janov, Fiorentina a také Bologna.

Bundesliga - souhrn 26. kola

Dortmund ani napodruhé v sezoně nevyzrál na Hoffenheim a tentokráte prohrál 0:1, Leverkusen v neděli uspěl v Mainzu a stáhl ztrátu na devět bodů. Bayern šesti góly zesměšnil Hamburk, 1. FC Köln zase rozstřílel Hannover. V závěru urvaly výhru Schalke, Stuttgart a především Norimberk s Kaiserslauternem. Werder v nastavení přišel o výhru nad Gladbachem.

Nizozemská Eredivisie - souhrn 27. kola

V neděli se dařilo favoritům - Ajax veze body z Tilburgu a Twente i Feyenoord doma zvítězily 2:1 nad Venlem respektive Bredou. Jen Eindhoven remizoval v Nijmegenu a jeho náskok se zmenšil. Vítězství si připsal i De Graafschap, už včera Vitesse remizovalo s Heerenveenem a Heracles si poradil s Excelsiorem, v pátek Utrecht přehrál Groningen.

Corgoň liga - souhrn 21. kola

Senica potrestala špatné výsledky Žiliny, doma jasně porazila Ružomberok a posunula se do čela tabulky. Trnava po změně stran smetla Nitru a je třetí, poslední zůstává Dubnica...

Evropská liga - souhrn prvních osmifinálových zápasů

První osmifinálové duely Evropské ligy máme za sebou a nejblíže postupu jsou zatím oba portugalské celky - Braga porazila Liverpool a Porto uspělo v Moskvě. Nadějné vítězství z Leverkusenu veze Villarreal, za postupem jde i Twente, které rozstřílelo Zenit. Manchester City odjíždí s prázdnou z Kyjeva, Benfica si těsně poradila s PSG a Ajax nestačil na Spartak Moskva. Remízou skončil jen duel PSV - Rangers.

Schalke vyhrálo nad Valencií a může se těšit na los čtvrtfinále

Německé Schalke je sice v Bundeslize pouze pět bodů od sestupové zóny, avšak na evropské scéně válí. V osmifinálové odvetě Ligy mistrů dokázalo doma otočit duel se španělskou Valencií a postaralo se o velký úspěch. Hrdinou utkání se stal Jefferson Farfán, který vsítil první nádherný gól pět minut před pauzou a druhý přidal v nastaveném čase, když hosté museli otevřít obranu. Ovšem na hřišti zaujal také jiný muž.

Tottenham hrál s AC Milán bez branek a postupuje

Tottenhamu Hotspur se podařilo postoupit ve své premiérové sezóně Ligy mistrů už do čtvrtfinále. AC Milán mu nedokázal během dvou utkání vsítit ani jednu branku, a protože Spurs si z prvního klání vezli vítězství 1:0, stačilo jim doma uhrát remízu 0:0.

Hübschmanův gól pomohl Šachtaru k postupu přes AS Řím

Šachtar slaví největší úspěch v Lize mistrů. Po výhře 3:2 na AS Řím si v odvetě doma vychutnal svého soupeře i podruhé, s přehledem ho smetl třemi brankami a postoupil do čtvrtfinále. Hosté bohužel neproměnili penaltu a navíc hráli padesát minut bez vyloučeného Méxese. Na výhře se mimochodem podílel i úvodní brankou Tomáš Hübschman.

Barcelona předvedla další ofenzivní koncert a zvítězila 3:1

Barcelona se sice musela obejít bez dvojice klíčových opor, stoperů Piqueho s Puyolem, v samotném utkání to však vypadalo, že mohla klidně nastoupit bez obrany. Útok Gunners i se zázračně vyléčeným Van Persiem nezopakoval výkon hodný jeho přezdívce a po dvou brankách Messiho a jedné kapitána Xaviho se mohla z postupu radovat Barca.

Primera Division - souhrn 27. kola

Real Madrid vyhrál v Santanderu a odpověděl na sobotní výhru Barcelony. Athletic porazil v důležitém zápase Sevillu, v neděli se jinak ze tří bodů radují Osasuna, Almeria, Gijon a Levante. Valencia vyhrála na Mallorce, oplatila jí podzimní porážku a drží si třetí místo před Villarrealem, který prohrál s Atléticem Madrid.

Skotská Premier League - souhrn 29. kola

Rangers zvládli zápas na hřišti St. Mirrenu a se dvěma zápasy k dobru ztrácejí na vedoucí Celtic znovu pět bodů. Heart of Midlothian doma prohrál s Kilmarnockem, Inverness porazil Motherwell a St. Johnstone remizoval s Hibernianem. Dundee v pondělí porazilo Aberdeen.

Anglická Premier League - souhrn 29. kola

Manchester United nezvládl ani zápas v Liverpoolu a prohrál 1:3. Tottenham veze jenom bod z Wolverhamptonu, Arsenal doma pouze remizoval se Sunderlandem, Chelsea zvládla pondělní dohrávku v Blackpoolu. Manchester City vyhrál nad Wiganem, Bolton a Fulham v závěru urvaly výhru 3:2, doma uspěl také West Ham.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele