semifinále
16.04.2014 20:30 CET
5 : 1
(2:0)

Reportáž

Bayern Mnichov porazil Kaiserslautern a zahraje si finále

Úloha splněna. Přesně to si po pohárovém semifinále s Kaiserslauternem mohl říct mnichovský Bayern, který bez většího úsilí naplnil roli favorita a druholigovému celku přidělil na cestu rovnou pět branek. Úřadující bundesligový mistr se tak o další trofej utká s Dortmundem.

O tom, kdo dortmundskou Borussii doprovodí do berlínského finále, bylo před samotným zápasem poměrně jasno. A favorit svoji úlohu okamžitě naplňoval: Müller mohl hned dvakrát otevřít skóre, avšak nejprve vymezený prostor nenašel, aby posléze, za pomoci Dicka, zamířil pouze do břevna hostující svatyně! Branku pak nedokázal výrazněji ohrozit ani Mandžukić.

Rudí ďáblové se snažili bavorskému velkoklubu vyrovnat, ovšem k ohrožení soupeřovy branky se tak jako tak nedostávali. Naopak ve 24. minutě sami osudně chybovali, když po rohovém kopu nechali ve vápně zcela osamoceného Schweinsteigera, jenž pohotově zakončil - 1:0!

Pojistka na sebe nenechala dlouho čekat. Tentokráte Robben vrátil kulatý nesmysl Kroosovi, jenž neváhal a parádní střelou k tyči nedal Sippelovi šanci zasáhnout - 2:0. Zbytek prvního dějství už potom žádné další možnosti nenabídl a do kabin se šlo za tohoto stavu.

Krátce po změně stran Löwe nedovoleně zastavil uvnitř šestnáctky Robbena a sudí Kinhöfer nařídil bez mrknutí oka pokutový kop! Odpovědnost vzal na sebe Müller, jenž do protipohybu Sippela upravil na 3:0. Reagovat mohl Zoller, ale vymezený prostor hledal marně. Müller na opačném konci hřiště na vyběhnuvšího brankáře recept nenašel, zatímco Ribéry posléze branku přestřelil. Po hodině hry pak Dick narýsoval centr na hlavu Zollera, jenž z ničeho nic snížil na 3:1.

Zraněného Arjena Robbena nahradil Mario Götze. Ten se ihned zapojil do hry, jeho snaha však znamenala pouze rohový kop. Falcký tým potřeboval za každou cenu vstřelit další branku, ovšem místo toho se Götze obsadil do role nahrávače a Mandžukić střelou ke vzdálenější tyči zřejmě definitivně rozhodl - 4:1! Oba aktéři si záhy role vyměnili, ale chorvatský kanonýr hlavou branku přestřelil. Konečné slovo si vzal sám Götze, který z malého vápna uzavřel na 5:1.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (37)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:0 BAYERN!!!

Reagovat
DieFohlenBMG

4:0

Reagovat
bayern987

5:0

Reagovat
Tomtaf

6:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

jo to byly časy, když ještě Kaiserslautern patřil ke špičce, titul vyhrál, v evropských pohárech bojoval ve finálních fázích

kde že ty loňské sněhy jsou

Reagovat
Arne

Souhlas s Kahnem, tohle Lautern nepěkně odskáče... 7:0.

Reagovat
jv

Bohužel, taky to tak vidím.

Reagovat
db18

Šimůnek zase vypadl ze sestavy? A jak hraje Dominique Heintz (jestli teda hraje).

btw k preview: Starke je taky mimo, když už se píše i Holger atp. (to si myslím, že je docela důležitý, když se píše o tom, jestli má naskočit až Raeder)

Reagovat
jv

Lautern už nestíhám sledovat (ostatně jako celou 2. BL), ale co tak čtu, jde na něho chvála a s Orbanem patří mezi největší naděje Lauternu. Šimůnek plní spíše roli náhradníka, jednak kvůli zraněním a potom i díky tomu, že Torrejón je kapitán a ty dva odchovanci Lauternu, kteří se navíc mohou ještě dobře prodat.

To máš pravdu, úplně jsem na něho zapomněl.

Reagovat
db18

Heintz nakonec i hraje a Orban na DM(?) - no, snad jim Bayern nezlomí morálku a ještě zabojujou o BL a půjdou s Kölnem nahoru

Reagovat
jv

Taky pořád doufám, že se dostanou nahoru, i když přes baráž by to asi nebylo moc hratelné (když vezmu, kdo by tam mohl všechno být).

Reagovat
Neuro

0:9

Reagovat
smazaný uživatel

5:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 kdo nevěří, po zápase si usekne levé ucho a oholí pravé obočí

Reagovat
Bayernista18

2 : 0.

Reagovat
smazaný uživatel

neuer ani dnes ani v sobotu nenastoupí

Reagovat
stas87

javimar nehra,to nema cenu ani zapinat,macka s mysou

Reagovat
db18

Proti BVB měl už nějaké problémy s kolenem... jinak nádherná sestava

Reagovat
stas87

nezlaka ma to zasa to bude drzanie lopty a to ze niekto sa individualne presadi a zavesi..preco nedostane sancu claudio?je to pokal,druholigovy super..celkom sa ta moznost ponukala,mario mohol hrat v sobotu

Reagovat
db18

Třeba v sobotu bude hrát Pizza

Reagovat
db18

No, nakonec si to Lautern posral sám, když hráči při rohu neuhlídali Schweiniho, který se trefil hlavou...

Reagovat
smazaný uživatel

David měl ale hodně ostré lokty a Goliáš byl jen začátek jeho ukrutné touhy po slávě. Lautern to dá.

Reagovat
slovaňáák

Reagovat
stas87

Reagovat
Pospovič

nechápu co se jim na tom nelíbí

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Už by to chtělo nějaký branky, hergot.

Reagovat
smazaný uživatel

Všechno podle plánu, v druhé půli snad pár ještě přidáme. Robben zase (jako v posledních týdnech) nejlepší hráč na hřišti.

Reagovat
Arne

Lautern solidně, bránili aktivně, brzo je napadali, tj. dělali všechno, co na Bayern platí... Jen škoda, že si zrovna po rohu nechají dát gól, tím se to rozhodlo. I když oni by asi beztak odpadli někdy v 60. minutě jako Wolfsburg.

Reagovat
smazaný uživatel

Zdravím. Popsal by mi někdo velmi stručně obraz hry? Neviděl jsem to a ani mě poslední zkušenosti příliš nelákaly.

Reagovat
Bayernista18

Já se díval jen do 20. minuty, pak se mi začal sekat stream, ale podle názoru ostatních fandů Bayernu jsme hráli parádně oproti poslednim nevydařenejm zápasum, hlavní plus prej bylo zrychlení hry a dobrý brejky, ale bylo to tim, že Lautern tak uplně nebetonoval, takže se nám hrálo líp než třeba proti United.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele