základní skupiny - skupina B, 2. kolo
30.09.2021 18:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Mikel Merino a Adnan Januzaj slaví gól (© AFP)

Real Sociedad dohnal manko s Monakem a má bod

Real Sociedad doma nezačal zrovna ideálně, protože už po patnácti minutách prohrával. V barvách Monaka se prosadil Axel Disasi. Jenže domácí se nevzdali a dokázali po změně stran aspoň srovnat. Bod mu vybojoval záložník Mikel Merino.

La Real přitom začal velmi dobře. Už ve třetí minutě Mikel Oyarzabal zahrával standardní situaci a povedlo se mu to celkem dobře - jen těsně přestřelil po zdi i břevno hostující brány. Klíčová událost první půle se stala v 15. minutě, kdy Youssouf Fofana vybojoval rohový kop. Na ten si naskočil mladý obránce Axel Disasi a hlavou jej usměrnil přesně k tyči - 1:0.

Jen o tři minuty později bylo ale málem vyrovnáno. Portu si naběhl za obranu Monaka, ale osamocen před gólmanem zamířil vedle jeho levé tyče. La Real se opravdu tlačil do zakončení a další z nich se mu povedlo ve 29. minutě. Mikel Oyarzabal ale krásný pas do vápna na dlouhou nohu poslal mimo tři tyče. Na druhé straně musel zasahovat brankář Álex Remiro, kterého pořádně protáhl Jean Lucas střelou zpoza vápna.

První poločas zakončil Myron Boadu, který se po pěkné nahrávce ocitl prakticky úplně sám před brankářem Remirem, jenže kromě toho, že ho Remiro vychytal, se Boadu nacházel v ofsajdu.

Nástup do druhé půle se ale povedl jednoznačně lépe domácímu týmu, který si za zvýšenou aktivitu gól rozhodně zasloužil. Osm minut po změně stran totiž Mikel Merino naskočil ve vápně na krásný rohový kop a s pomocí tyče překonal marně zasahujícího brankáře Alexandera Nübela. A bylo srovnáno.

Po hodině hry málem domácí otočili vývoj utkání ke svému prospěchu a postarat se o to mohl opět Portu. Ten střílel v pokutovém území prakticky před brankářem Nübelem, jenže mladému brankáři se povedl parádní zákrok, po němž míč vyrazil mimo tři tyče! A protože ho nepřekonal ani útočník Adnan Januzaj se svým náběhem v 88. minutě, bylo o výsledku rozhodnuto.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
berliner

Tady fandim Monaku ale hostum moc neverim tak dejte aspon naky goly tip 3:2

Reagovat
fsada

Zkusíme tip 1:2

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Elmas

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele