základní skupiny - skupina J, 5. kolo
28.11.2019 18:55 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
Merkur Arena, Graz

Reportáž

Wolfsberger na výhru z prvního zápasu nenavázal a po porážce 0:1 přišel o možnost postoupit

Lars Stindl se stal hrdinou utkání v Grazu, kde hrály Wolfsberger AC a Borussia Mönchengladbach. Hříbatům se povedl revanš za domácí vysokou porážku, přestože svému soupeři vstřelili "jen" jeden gól. Následky to má pro Wolfsberger fatální, definitivně totiž ztratil možnost postoupit do jarní fáze.

Vedoucí tým Bundesligy Borussia Mönchengladbach měla svému soupeři rozhodně co oplácet. První utkání v Borussia-Parku totiž ovládli hráči Wolfsbergeru šokujícím výsledkem 4:0! I přesto všechno byla německá Hříbata v roli favorita, ale v Grazu je nečekalo nic snadného.

A první poločas to potvrdil, přestože v něm žádná branka nepadla, Wolfsberger byl o poznání aktivnější. Úvodní desetiminutovka ještě nebyla v jeho podání dobrá, ale pak už se začínaly veškeré statistiky přiklánět na stranu Vlků, tedy až na ty nejdůležitější, zobrazující počet gólů. Brankář Yann Sommer byl nucen čelit několika standardkám, ale Wolfsberger si vlastně žádnou velkou šanci nevypracoval, pouze náznaky. Obrana Mönchengladbachu působila pevným dojmem, nicméně směrem dopředu se od lídra Bundesligy čekalo více.

Wolfsberger byl aktivnější i po přestávce, ale stejně jako v prvním poločase nedokázal Sommera jakkoliv ohrozit. Hříbata si na svůj moment počkala, v 61. minutě prošla milimetrově přesná Wendtova přihrávka až k volnému Larsu Stindlovi a ten překonal brankáře Koflera. Mönchengladbach po vstřelené brance svojí taktiku neměnil, dál vyčkával na vhodný okamžik a sedm minut před koncem si mohl výsledek pojistit, ale Thuram na zadní tyči na balón těsně nedosáhl. Rakušané si závěrečný tlak nevypracovali a s Gladbachem těsně prohráli, čímž si zavřeli postupové dveře.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, uefa.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
jenculko

2:1

Reagovat
Elmas

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Bénes hral dobre, no také šance ako mal v závere zápasu sa proste musia premieňať...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele