základní skupiny - skupina F, 5. kolo
28.11.2019 21:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Lutych v Portugalsku nevyhrál a výrazně si zkomplikoval postup

Standard na půdě portugalské Vitórie SC Guimarães pouze remizoval v poměru 1:1 a kvůli překvapivé výhře německého Frankfurtu v Londýně nad Arsenalem (2:1) se výrazně snížila jeho naděje na účast mezi dvaatřicítku nejlepších. Momentálně je v tabulce sedmý s devíti body o dva body za druhým Eintrachtem, jeho nejvážnější rival v boji o postup přivítá na závěr právě tým z Portugalska. Ten podruhé bodoval, i přesto konečné čtvrté místo nevylepší.

Domácí výběr má totiž na kontě dva body a na belgického soka ztrácí již nedostižných pět bodů. Jestliže klub z Lutychu nechce kalkulovat s možným zaváháním Eintrachtu, tak k postupu potřebuje porazit Arsenal a to více než čtyřgólovým rozdílem, což se určitě nezdá být příliš reálné. První větší možnost se zrodila po necelé čtvrthodině hry, kdy se blýskl hostující gólman Bodart proti nadějné ráně Andrého Pereiry z hranice pokutového území.

Belgický celek se poprvé ozval ve 27. minutě, ovšem pokus Maxima Lestienneho z osmnácti metrů dokázal zlikvidovat připravený brankář Douglas. O šest minut později selhal ve stoprocentní možnosti Emond, svůj přízemní pokus usměrnil o půl metru vedle pravé tyče. Standard se nakonec radoval z vedení zhruba pět minut před přestávkou, kdy gruzínský rozhodčí Kruašvili nařídil pokutový kop za nedovolený zákrok Douglase na Emonda.

Míč na penaltový puntík si vzápětí postavil Lestienne a domácího strážce poslal na opačnou stranu. Vitórií však tento moment ani v nejmenším neotřásl a ještě v nastaveném čase úvodního dějství srovnala krok. Po centru z pravého křídla posunul Lucas Evangelista hlavou míč do volného prostoru a nabíhající Pereira si už věděl rady, ve skluzu chytře obstřelil vyběhnutého Bodarta. V podobném duchu se pokračovalo také po výměně stran.

Nejprve tlačili domácí a plno práce měl Bodart. Ten nejprve zneškodnil hlavičku Pereiry, pak si poradil se střelou Evangelisty i průnikem Edwardse a v 75. minutě vytáhl brilantní zákrok jednoruč proti dělovce střídajícího Davidsona. V závěrečných dvaceti minutách se karta přeci jen obrátila a své příležitosti spálil také Standard. Asi tu největší neproměnil v nastavení Oularé, když byl v mírném úhlu na poslední chvíli zablokován.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Hiko

2:1

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele