1/16 finále - 1. zápasy
20.02.2020 18:55 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Šachtar porazil Benficu 2:1, odveta ale zůstává otevřená

Ukrajinský šampion Šachtar Doněck porazil v prvním utkání hraném v Charkově Benficu Lisabon 2:1, ale odveta v Portugalsku bude z jeho pohledu ještě hodně náročná. Diváci na stadionu Metalistu museli čekat na góly až do druhého dějství a dočkali se. Vedení Horníkům zařídil Patrick, pak sice z penalty vyrovnal Pizzi, ale konečné slovo měl Viktor Kovalenko.

Šachtar se v Charkově představil v tradičních oranžových dresech, kdežto Benfica se oblékla do bílé varianty. Oba celky vstoupily do zápasu hodně opatrně a prvních dvacet minut nenabídlo vůbec nic. Jakmile ale odbyla 21. minuta, přišla první obrovská šance Šachtaru a dokonce neuznaný gól. Střelu Júniora Moraese Vlachodimos vyrazil, ovšem z dorážky ho překonal Marlos, ale mělo to háček. Postavení Marlose byl ofsajdové, takže branka neplatila. Situace z 21. minuty byla pohříchu jediná, která v prvním poločase za něco stála. První poločas opravdu záživný nebyl a divákům nezbývalo, než doufat ve druhou půli.

A ta byla skutečně diametrálně odlišná. Hned po změně stran spálil obrovskou příležitost před Vlachodimosem Júnior Moraes a krátce nato Kovalenko trefil tyčku! Šachtar Benficu zmáčkl a výsledkem byl úvodní gól zápasu. Alan Patrick vypálil přesně k tyči, Vlachodimos na balón nedosáhl, takže Ukrajinci vedli 1:0.

Nebylo to ovšem na dlouho, Benfica o pár minut později vstřelila neregulérní gól, což ji ale mrzet nemuselo, protože sudí nařídil pokutový kop. Pizzi ho naprosto suverénně proměnil a vyrovnal na 1:1.

Ani toto skóre však nemělo dlouhého trvání a o pět minut později se zase měnilo. Moraes se na brankové čáře dobře zorientoval a zpětnou přihrávkou namazal Viktoru Kovalenkovi, který vše před sebou propálil. Šachtar porazil Benficu 2:1, ale odveta zůstává otevřená.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, uefa.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
Elmas

2:1

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
Pharrell

3:2

Reagovat
HullCity

Slaboučká dneska Benfica,ale Vlachodimos je podržel,takže do odvety jdou v docela výhodné pozici.Stačí jim uhaluzit jednu branku jako dneska a postoupí...já ale věřím,že Šachtar venku neprohraje.Dneska to byl skvělý výkon od "domácího" týmu,jen ta koncovka mohla být lepší a odveta mohla být formalitou.

Reagovat
Benfica

potrebujeme refresh..

Reagovat
AjaxFans

F5

Reagovat
Benfica

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele