základní skupiny - skupina C, 4. kolo
07.11.2019 18:55 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Krasnodar zvládl mač s Trabzonsporem a dotáhl se na druhé Getafe

Před dvěma týdny porazil Krasnodar svého soupeře na jeho hřišti o dvě branky, tím samým rozdílem ho skolil i v domácí odvetě. Po úvodních dvou zpackaných zápasech se reálně vrátil do bojů o postup. Zato Trabzonspor v Evropské lize i nadále skomírá. Utrpěl již svůj třetí bodový neúspěch a nemá už žádnou šanci na to proklouznout do další fáze.

Protože v souběžně hraném klání Basilej vyhrála nad Getafe, aktuálně se situace má tak, že se o druhé postupové místo utká španělský celek s ruským, jenž v tabulce zůstal třetí jen vlivem o trochu horšího skóre. Hosté na tuhle dvojici ztrácejí už pět bodů, a i kdyby v posledních dvou kolech zvítězili, stejně by se matematicky před oba protivníky nevecpali.

Oba týmy se musely vypořádat s několika absencemi. Krasnodar nemohl nasadit tvůrce hry Victora Claessona a Rémyho Cabellu, mimo hru byly i opory Wanderson a Jurij Gazinskij. Trabzonsporu chyběli kapitán José Sosa, Daniel Sturridge, John Obi Mikel, Abdulkadir Parmak, Caleb Ekuban, Arda Akbulut, Ogenyi Onazi nebo Abdülkadir Ömür.

Byl to v podstatě souboj o to, které z mužstev se ještě navrátí do pranice o první dvě příčky ve skupině. Po trochu nervóznějším začátku z obou stran najednou udeřili krasnodarští Býci. Ve 27. minutě získal míč ve středu pole Manuel Fernandes, vyměnil si ho spolu s Olssonem, pak z vyložené pozice vystřelil a s pomocí teče bránícího Asana zacílil mezi tři tyče.

O osm minut později domácí svůj náskok ještě navýšili, a to znovu zásluhou Manuela Fernandese. Sulejmanov dobře zapracoval na pravé straně, jeho spoluhráč Ari mu balón vrátil, následovala dlouhá přihrávka do pokutového území, odkud portugalský záložník elegantní patičkou zamířil ke vzdálenější tyči podél marně se natahujícího brankáře Kardeslera.

Do konce poločasu mohl Krasnodar přidat ještě jednu branku, ve 38. minutě se objevil ve slušné možnosti Olsson, nicméně jeho pokus zablokoval stoper Ivanildo Fernandes. Až tři minuty před koncem prvního dějství se taktéž poprvé osmělil Trabzonspor, Avdijaj se snažil překonat gólmana Kricjuka, avšak ten proti němu předvedl pohotový zákrok.

Ani ve druhé pětačtyřicetiminutovce nestřídala jedna šance druhou, vše důležité přišlo na řadu až v samotném závěru. Tři body domácím pojistil v nastavení Ignatjev, jenž na zadní tyčce zužitkoval centr z rohového čtvrtkruhu, který do šestnáctky vyslal Stockij. Hosté zaznamenali čestný úspěch těsně poté, zpoza vápna namířil svou dělovku do sítě Nwakaeme.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
EverlastD

4:1

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele