základní skupiny - skupina B, 5. kolo
28.11.2019 21:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Kodaň sice v Luganu vyhrála, ale i přesto zatím ještě nepostupuje

Dánská Kodaň jako první vyzrála v St. Gallenu na defenzivu Lugana a nakonec zvítězila nejtěsnějším poměrem 1:0. V tabulce se udržela na vedoucí příčce s devíti body, ovšem vzhledem k překvapivé výhře švédského Malmö nad ukrajinským Dynamem Kyjev (4:3) ještě nemá jistotu postupu. Pokud totiž na závěr před vlastními fanoušky prohraje severské derby právě s Malmö, tak se do vyřazovací fáze s velkou pravděpodobností nedostane.

Domácí tak na vlastní půdě ani jednou neskórovali a je jasné, že obsadí konečnou čtvrtou pozici. Momentálně totiž mají na kontě dva body a na třetí Dynamo ztrácejí nedostižné čtyři body, v posledním utkání tohoto ročníku EL v Kyjevě jim proto půjde pouze o čest. Domácí přitom ve statistických ohledech za svým čtvrtečním konkurentem vůbec nezaostávali a dokonce i více drželi míč, jenomže znovu je zklamala produktivita.

Do první větší možnosti se dostali přesně v polovině úvodního dějství. Krásnou individuální akci předvedl Bottani, úchvatným sólem přelstil hned několik bránících hráčů, jenomže v zakončení nebyl příliš razantní a jeho závěrečnou střelu zlikvidoval gólman Johnsson. Ihned na to ho mohl zastoupit brazilský útočník Carlinos, avšak ten po efektivním zpracování pálil jen doprostřed branky, kde číhala připravená náruč gólmana.

Poslední dánský mistr z ničeho nic prorazil ve 27. minutě. Jeho výhru zařídil šestadvacetiletý Nikolaj Thomsen, když po nádherném centru Bartolce z pravého křídla hlavičkoval z deseti metrů a jeho rybička přeci jen zapadla do levého spodního rohu, brankář Baumann se natahoval marně. Od tohoto okamžiku se hra vyvíjela podle očekávání. Kodaň skvěle bránila, nikam nespěchala a soupeře navíc vůbec k ničemu nepouštěla.

Další možnost tak byla k vidění až zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem. Probojoval se do ní střídající Čovilo, když ani po minutě strávené na trávníku mířil o decimetry vedle levé konstrukce. V 85. minutě se hosté chtěli definitivně uklidnit po rychlém přečíslení, ale nejprve těsně před brankovou čarou zakročil jeden z hráčů Lugana a pak po chybném odkopu Baumanna skončil balón na břevně, výsledek se tím pádem již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Elmas

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele