základní skupiny - skupina B, 2. kolo
03.10.2019 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Dynamo v Luganu neuspělo a získává jen bod za bezbrankovou remízu

Dynamo Kyjev nepotvrdilo úlohu favorita na půdě švýcarského Lugana a po nepřesvědčivém výkonu hlavně v ofenzivní fázi získalo jen bod za bezbrankovou remízu. Domácí se stejně jako před čtrnácti dny v Kodani (0:1) soustředili hlavně na pozornou defenzívu a tento záměr jim tentokráte vyšel. V tabulce sice klesli na poslední čtvrté místo s jedním bodem na kontě, na druhou stranu rozhodně udrželi reálnou naději na postup do jarní fáze Evropské ligy.

Ukrajinský vicemistr si nejprve poradil se švédským Malmö (1:0), avšak na stadionu v St. Gallenu si příliš vyložených možností nevypracoval. Domácí sehráli se svým favorizovaným rivalem vyrovnanou bitvu po všech směrech a v některých pasážích zápasu dokonce mohli vstřelit rozdílovou trefu. Asi největší příležitost celého utkání si vytvořili už po deseti odehraných minutách, kdy po parádní kolmici za obranu převzal balón Aratore.

Jeho střelu z mírného úhlu dokázal brankář Buščan vyrazit před sebe, hlavičkující Carlinhos pak předskočil svého bránícího strážce a z deseti metrů orazítkoval hlavou břevno, míč pak skončil v zámezí. Krátce po odehrané půlhodině byl blízko ke skórování aktivní Aratore, jenž po efektivním zpracování mířil k pravé tyči. Nicméně Buščan byl i v tomto případě připraven a balón pohotově odvrátil na rohový kop.

Hosté se poprvé ozvali až ve 44. minutě, kdy po parádní kombinaci na jeden dotek napřáhl z dvaadvaceti metrů Sydorčuk a gólman Baumann skvělým způsobem vytěsnil míč mimo prostor tří tyčí. Zhruba deset minut po výměně stran měl na hlavě vedoucí branku teprve jednadvacetiletý záložník Cyhankov, ale jeho pokus po centru z křídla proletěl těsně nad horní tyčkou.

Domácí celek se s přibývajícím časem stále více osměloval a velmi blízko k rozhodnutí byl v 87. minutě. Po přímém volném kopu z levé strany hlavičkoval ze sedmi metrů rozběhnutý Marič pouze do břevna, dorážející Sabbatini poté trestuhodně nepropálil vyběhnutého Buščana. Lugano ve 3. kole zavítá na půdu Malmö a minimálně se pokusí na tento solidní výkon navázat, Dynamo bude mít co napravovat proti Kodani.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
EverlastD

0:2

Reagovat
paulinhos

Lugano zazdilo letošní sezonu a Kyjev vyhraje minimálně o dvě branky...

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Elmas

1:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele