základní skupiny - skupina B, 4. kolo
07.11.2019 18:55 CET
1 : 1
(1:0)
Stadión:
Parken, Kodaň

Reportáž

Kodaň ani podruhé s Dynamem neprohrála a zůstává na čele skupiny B

Oba dva čtvrteční protivníci si udrželi neporazitelnost také po čtvrtém kole základních skupin, v boji o postup do jarní fáze se ale v podstatě nic nezměnilo. Dánská Kodaň se udržela na vedoucí pozici se šesti body, ukrajinské Dynamo taktéž potřetí remizovalo a má na kontě stejný počet bodů, druhá příčka mu patří jen vinou horšího skóre. Oba rivalové momentálně disponují jednobodovým náskokem na třetí Malmö.

Největší favorit skupiny B měl více ze hry a vypracoval si i mnohem více střeleckých pokusů, domácí vyslali mezi tři tyče jedinou ránu a ta hned byla gólová. Kodaň šla velmi brzy do vedení ze své první vážnější příležitosti, kyjevský klub vzápětí neproměnil pokutový kop a o kýžené vyrovnání se postaral až zhruba dvacet minut před koncem. Kodaň stejně jako před čtrnácti dny začala naprosto skvěle, tehdy skórovala již po necelých dvou minutách hry.

Tentokráte se prosadila ve 4. minutě zásluhou Jense Stageho. Teprve dvaadvacetiletý záložník využil výtečného centru z levé strany a následné hrubky brankáře Buščana, kterému trestuhodně vypadl míč z rukavic. Na zadní tyči už Stage neměl příliš práce a balón snadno usměrnil do branky. Ani ne o deset minut později zahrál rukou ve vlastní šestnáctce Zeca a maďarský rozhodčí Bognár okamžitě ukázal směrem na penaltový puntík.

Míč si vzápětí postavil tradiční exekutor Viktor Cyhankov, avšak jeho přízemní střelu do pravého dolního rohu famózně odvrátil do bezpečí gólman Johnsson. V následujícím průběhu hosté tlačili a snažili se odpovědět, do další možnosti se dostali až v poslední minutě první půle. Karavajev se díky chytrým kličkám probil k zakončení ze středu šestnáctky, balón uklidil těsně vedle pravé tyče. Hosté po změně stran tlačili a vyrovnávací gól vsítili v 70. minutě.

Po nádherné přízemní kombinaci naprosto rozebrali defenzívu dánského konkurenta, Cyhankov pak finální nahrávkou oslovil volného Benjamina Verbiče a ten ze šesti metrů nedal Johnssonovi žádnou naději na úspěšný zákrok. Ihned na to mohl dokonce otočit vývoj aktivní Cyhankov, jeho projektil z hranice šestnáctky proletěl o decimetry vedle pravé konstrukce. Poté domácí přidali a chtěli rozhodnout, ale Buščana už nijak výrazně nezaměstnali.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
EverlastD

0:0

Reagovat
Elmas

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele