1/16 finále - 1. zápasy
20.02.2020 18:55 CET
1 : 1
(0:1)
Stadión:
Parken, Kodaň

Reportáž

Na úvod plichta, Kodaň se rozešla se Celticem smírně

Celtic na půdě Kodaně přišel o svou dlouhou šňůru devíti vítězství v řadě napříč všemi soutěžemi, přesto pro něj nebyla konečná remíza vyloženě neúspěchem. Vstřelil totiž v Dánsku důležitou branku pro následnou odvetu, a to zásluhou Odsonnea Édouarda. Jeho sok už stačil jen srovnat, po přestávce se na střeleckou listinu zapsal Dame N'Doye.

Oba celky se musely před tímto kláním vypořádat s absencí dvou důležitých článků ofenzívy. Zatímco dle předpokladů do hry nezasáhl nejlepší střelec domácích Pieros Sotiriou, jehož přestup do Astany se již oficiálně stvrdil, hosté se nemohli spolehnout na Leigha Griffithse, jenž sice o minulém víkendu v lize nastoupil, nicméně tentokráte ho postihlo zranění.

The Bhoys vstoupili do tohoto měření sil velmi aktivně. Jako by Kodaň vůbec nevěděla, odkud může hrozit vůbec to největší nebezpečí, a v první pětiminutovce pustila do dvou šancí obávaného kanonýra Édouarda. Už po pár vteřinách musel jeho prvotní střelu likvidovat gólman Johnsson, následně Francouze vychytal díky včasnému výběhu ze své brány.

Ve 14. minutě se již The Celts ujali vedení. Na hranici šestnáctky hosté dobře zakombinovali, McGregor svou přihrávkou uvolnil Édouarda, který už svou třetí velkou příležitost úspěšně proměnil. Domácí v podstatě nedokázali zareagovat. Chabá byla například ve 31. minutě snaha Ovieda, který mířil mimo prostor třech tyčí.

Krátce po obrátce se však FCK přece dostalo k vyrovnávací trefě, po níž se pak skóre směrem kupředu již nepohnulo. Výtečně celou situaci pochopil Falk, jenž za pokutovým územím počkal na správný moment, předal balón nakrátko volnému N'Doyemu, ačkoli se možná mohlo zdát, že bude zakončovat, a jeho spoluhráč poté ve vyložené pozici nechyboval.

Ani druhé dějství s sebou celkově nepřineslo vyloženě útočnou podívanou. Na Kodani jako by bylo poznat, že není ještě v pravém zápasovém rytmu, Celtic naopak na oko vypadal, že mu remíza stačí. V 71. minutě se opětovně ozval Édouard, svým pokusem prověřil připravenost Johnssona, ten ovšem vytáhl účelný zákrok v pravý čas.

Domácí mohli strhnout vítězství na svou stranu jedenáct minut před koncem. Po rohovém kopu zahrál nešťastně rukou ve vlastním pokutovém území Christie, rozhodčí Karasev si celou situaci šel prohlédnout na monitor a nařídil nakonec pokutový kop. K němu se postavil Stage, který vyslal slušnou dělovku, tu ale brankář Forster stačil vyrazit do své tyče.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
Elmas

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
STR

1:2

Reagovat
Rudnevs

Na to, že sa čakala skôr výhra Celticu, je to pre FCK dobrý výsledok. Myslím, že Sotiriou nebude tak nenahraditeľná strata, najmä keď sa vráti Wind, od ktorého si veľa sľubujem.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele