základní skupiny - skupina A, 5. kolo
28.11.2019 21:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

APOEL vyhrál nad Dudelange a postupuje do jarní fáze EL

Kyperský APOEL lépe zvládl klíčový souboj o postup do vyřazovací části EL a v Lucembursku nad Dudelange zvítězil hlavně díky dobrému prvnímu poločasu 2:0. V tabulce se osamostatnil na druhé pozici se sedmi body a zajistil si tak účast mezi dvaatřicítkou nejlepších, neboť před třetím Karabachem si vytvořil tříbodový náskok a ázerbájdžánský výběr ho už vinou horší bilance vzájemných duelů nemůže předskočit.

Hosté tak zvítězili podruhé za sebou a mohou se předčasně radovat, i když úvodní polovina skupiny jim vůbec nevyšla. F91 ještě může skončit alespoň třetí, pokud na závěr v Baku zdolá právě Karabach. Hostům hodně pomohl první důležitý moment po deseti odehraných minutách, kdy zkušený obránce Schnell zahrál ve vlastní šestnáctce rukou a nařízený pokutový kop dokázal proměnit devětadvacetiletý srbský záložník Uroš Matić.

Brankář Joubert sice jeho směr střely vystihl, ale na balón přeci jen o kousek nedosáhl. Krátce po odehrané čtvrthodině se zjevil ve stoprocentní příležitosti Musa Al Taamari a jeho ránu zblízka vytěsnil skvělý Joubert na břevno, od kterého se míč odrazil k hráčům Dudelange. Od tohoto okamžiku se hra přeci jen srovnala a ve 34. minutě se poprvé ozvali také domácí, když daleko od skórování nebyl německý záložník Stolz.

Ten se odhodlal k úžasnému projektilu z nějakých pětatřiceti metrů a orazítkoval pravou tyč, gólman Belec se jen naprázdno proletěl vzduchem. Hosté dokázali pojistit svůj náskok ve 43. minutě. Po přímém volném kopu z pravé strany od Matiće se na hranici brankového území ocitlo početné klubko hráčů kyperského týmu a nakonec to byl Giorgios Merkis, který hlavou z pěti metrů zamířil přesně k protější konstrukci.

Po změně stran nejprve nedokázal snížit střídající Lavie, jehož volej z patnácti metrů prosvištěl těsně vedle. Vzápětí na druhé straně definitivně nepojistil výhru hostů Musa Al Taamari, protože ho vychytal Joubert. V 83. minutě byl nejprve vyloučen po druhé žluté kartě Praxitelis Vouros a ihned na to mohl zdramatizovat toto utkání Danel Sinani, když napálil břevno. V poslední minutě základní hrací doby to byl právě Sinani, který neudržel nervy na uzdě a po dvou žlutých kartách během dvaceti sekund také odcházel předčasně do kabin.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Elmas

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele