1/16 finále - odvety
27.02.2020 21:00 CET
1 : 3
(0:0)

Reportáž

Kodaň po překvapivé výhře v Celtic Parku postupuje do osmifinále

Kodaň skvěle zvládla druhý poločas na půdě skotského Celticu a postupuje do osmifinále Evropské ligy, což je pro ní obrovský úspěch. Po domácí remíze 1:1 se krátce po změně stran dostala do vedení, a i když soupeř zhruba deset minut před přestávkou vyrovnal, tak samotný závěr byl v její režii. Díky výhře 3:1 se probojovala mezi šestnáctku nejlepších, naopak domácímu celku zbyly jen oči pro pláč.

Po úvodní opatrnější dvacetiminutovce mohli jít domácí do vedení zásluhou norského záložníka Mohameda Elyounoussiho. Ten sám založil nebezpečnou akci na levém křídle a po nepřesné přihrávce Rogiće se k němu odrazil míč do středu šestnáctky, ovšem závěrečná střela letěla o dva metry nad horní tyčku. Krátce po odehrané půlhodině zakončoval šťastně ramenem aktivní Rogić a gólman Johnsson vytěsnil balón konečky prstů do zámezí

V nastaveném čase úvodního dějství nejprve zaváhal Johnsson a mohl být rád, že z toho byl jen rohový kop, po jeho zahrání od Rogiće svou hrubku napravil a fantasticky se vytáhl proti prudké hlavičce Odsonneho Edouarda. Ve druhém dějství se obrázek hry změnil a dánský mistr šel do vedení v 51. minutě. Po dlouhém nákopu zkazil zpětnou nahrávku brankáři Forsterovi vracející se Šimunović a míče se následně zmocnil Michael Santos.

Uruguayský útočník sice napoprvé neprocpal míč nabíhajícímu N'Doyemu, ale kvůli šťastnému odrazu se ocitl před domácím strážcem a zblízka ho chladnokrevně propálil. Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem spálil obrovskou možnost na vyrovnání střídající Griffiths, jenž svou dorážkou ze šesti metrů trefil jen ležícího Johnssona. Celtic zaslouženě srovnal krok v 83. minutě z pokutového kopu po ruce Sigurdssona.

Na penaltový puntík si postavil balón tradiční exekutor Edouard a panenkovským dloubákem doprostřed branky překonal Forstera. Neuběhly však ani dvě minuty a Kodaň se dostala do rozhodujícího trháku. Po rychlém brejku vymyslel přesně načasovanou nahrávku do volného prostoru Falk a rozběhnutý Pep Mas pokořil bezmocného Forstera přízemní střelou. V 88. minutě pečetil výhru dánského klubu Dame N'Doye, jenž po krásné individuální akci přes dva protihráče obstřelil Forstera z deseti metrů.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0 Kodaň nemá najmenšiu šancu na postup

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
kiciN

Suche triko

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele