1/16 finále - 1. zápasy
20.02.2020 21:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Basilej zvítězila na Kypru a je jednou nohou v osmifinále EL

Hráči švýcarské Basileje perfektně zvládli zápas v Nikósii a místní APOEL porazili bez větších obtíží v poměru 3:0. Díky tomuto výsledku vykročili tou správnou nohou do šestnáctky nejlepších v Evropské lize, o kterou je už pravděpodobně připraví jen zázrak. Hosté na trávníku nijak výrazně nedominovali, ovšem celkově vyslali mnohem více střeleckých pokusů než soupeř a hlavně se mohli spolehnout na výtečnou produktivitu.

Naděje kyperského celku klesly na bod mrazu a nedá se očekávat, že by APOEL v odvetě hrané za týden ještě bojoval o postup. Úvodní čtvrthodina nic převratného nepřinesla, poté šel švýcarský vicemistr z ničeho nic do vedení. Cömert odcentroval z pravé strany před branku, kde si míč elegantně zpracoval na prsa Raoul Petretta a se štěstím zamířil pod horní tyčku. Brankář Belec si na míč lehce sáhl, ale v cestě do sítě mu zabránit nedokázal.

Neuběhla ani půlhodina čtvrtečního střetnutí a hosté mohli vést o dvě branky. Na rohový kop si naskočil Widmer a jeho povedená hlavička letěla k pravé konstrukci, nicméně Belec na poslední chvíli přispěchal s parádním zákrokem a prozatím tak zabránil další pohromě. Domácí brankář se znovu musel blýsknout zhruba pět minut před přestávkou, když si brilantně poradil s nebezpečným pokusem brazilského kanonýra Arthura Cabrala.

Po změně stran se obrázek hry příliš neměnil a hosté pojistili svůj náskok v 53. minutě. Zkušený třicetiletý záložník Valentin Stocker stál na konci povedené přízemní kombinace svých spoluhráčů a po finální nahrávce od Freie zachoval v zakončení chladnou hlavu, v bezprostřední blízkosti před Belecem snadno zamířil do bližšího spodního růžku. Basileji ani dvoubrankové vedení nestačilo a i v dalších minutách se tlačila do zakončení.

V 58. minutě se do střelecké listiny mohl zapsat aktivní Cabral, jenž ze čtyř metrů orazítkoval břevno. APOEL se chtěl vrátit zpět do hry o slušný výsledek za další dvě minuty, nicméně Al-Tamari po hezké individuální akci minul levou tyč o decimetry. Za dalších osm minut definitivně rozhodl Cabral. Tentokráte po sklepnutí od Petretty napřáhl z dvaadvaceti metrů a svým křižným přízemním pokusem překonal marně se natahujícího Belece.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Hezká práce od bookmakera . Ze 16 zápasu jen ve 2 rupnul favorit. Jen tak dále.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele