základní skupiny - skupina C, 5. kolo
29.11.2018 18:55 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Zenit Petrohrad - FC Kodaň 1:0

Zenit Petrohrad na domácí půdě zvládl náročné utkání a houževnatou návštěvu z Kodaně porazil. Jediným gólem o tom rozhodl slovenský univerzál Róbert Mak, díky jehož trefě Zenit definitivně postupuje do jarní vyřazovací fáze Evropské ligy!

V Petrohradě jsme se dočkali souboje tří Slováků hrajících na opačných pólech hřiště. V domácím dresu nastoupil od první minuty Róbert Mak, jehož protivníky v dresu hostující Kodaně se stali Ján Greguš a mladý talent Denis Vavro. Ten si dnes musel dávat pozor především na Driussiho s Dzjubou, kteří pro obranu Kodaně představovali největší riziko.

Právě Dzjuba se dostal k zajímavému míči už v šesté minutě, jenže ho zradilo špatné zpracování. Zenit byl v prvních minutách mnohem aktivnějším týmem a jen díky pozorné obraně Kodaň neinkasovala. Jako v případě zákroku Ankersena na probíhajícího Maka, jehož zkušený obránce zablokoval. Ataky domácího týmu často z hloubi pole rozjížděl Argentinec Leandro Paredes, jehož rozhled na hřišti dodával Zenitu převahu.

První půle se poměrně loudala a nedělo se na trávníku nic, co by promrzlé fanoušky alespoň trochu rozpálilo. Kodaň se do útočení příliš často nedostávala a hrála spíše na jistotu. Leandro Paredes pak prošel s míčem na polovinu soupeře, kde ho však zradila přihrávka. Zeca na opačné straně našel N‘Doyeho, který si sice poradil i s prvním obráncem, ale střela už mu podle představ nevyšla.

Slovo, které by vystihovalo první poločas, bylo "opatrný". Krátce po změně stran se už poněkolikáté hnal do vápna Artjom Dzjuba, se kterým měli obránci hostí pořádné trable. Dzjuba se tlačil do pokutového území, jenže hned na jeho hranici si předkopl míč daleko od nohy, takže zakončit nedokázal.

O chvíli později Driussi odcentroval z levé strany do pokutového území, jenže jeho zajímavá a technicky parádní nabídka nezastihla nikoho ze spoluhráčů. Zenitu to ale zase tak moc vadit nemuselo, protože v 59. minutě udeřil. Aktivní Jerochin dostal míč a hromadu prostoru na straně, udělal s míčem několik rychlých kroků a nahrál na Róberta Maka. Slovenské křídlo se trefilo po zemi parádně a otevřelo skóre utkání!

Po obdrženém gólu se Kodaň samozřejmě vrhla do útoku, aby ještě zdramatizovala vývoj zápasu. Dvacet minut před koncem utkání Artjom Dzjuba vyslal prudkou přihrávku na hranici pokutového území, kam si naběhl mladý talent Sebastián Driussi. Tomu však na poslední chvíli zastoupil cestu obránce Pierre Bengtsson.

Poté si Pieros Sotiriou naběhl na krásnou kolmici do pokutového území, kterou o krok nestihl na hrací ploše! Čtyři minuty před koncem utkání se Dame N'Doye v blízkosti pokutového území opřel do odraženého míče, ale tvrdou ranou po zemi jen těsně minul dobře postavenou tyč!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
EverlastD

2:0

Reagovat
noustres

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele