osmifinále - odvety
14.03.2019 21:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Villarreal přehrál Zenit i podruhé a hladce proklouzl do čtvrtfinále EL

Villarreal zvládl i osmifinálovou odvetu se Zenitem, po úvodní výhře na ruské půdě v poměru 3:1 slavil před vlastními fanoušky díky vítězství 2:1. Bez větších potíží postoupil mezi osmičku nejlepších v Evropské lize, kde mj. může narazit i na pražskou Slavii. O svém úspěchu rozhodl krátce po změně stran, kdy vedl už o dvě branky a petrohradský celek se pouze zmohl na snížení v nastaveném čase. Ten tak stejně jako loni končí před branami čtvrtfinále.

Přitom do čtvrtečního duelu vstoupil odvážně a krátce po deseti odehraných minutách mohl jít do vedení. Po hlavičce od Ozdojeva se sám směrem k brankáři Fernándezovi řítil kanonýr Azmoun, ale tentokráte ve vyložené pozici selhal a svůj lob uklidil jen do horní síťky. Ve 13. minutě poprvé ukázali své ofenzivní kvality také domácí, nicméně Gerard Moreno tváří v tváří proti vyběhnutému gólmanu Luňovovi neuspěl a zblízka ho nepropálil.

Žlutá ponorka se dostala do vedení po necelé půlhodině hry. Po rychlém brejku obdržel přihrávku na pravé křídlo aktivní Moreno, balón si navedl blíže do středu hrací plochy a poté z dvaceti metrů parádně zavěsil přímo pod břevno. Luňov se v tomto případě natahoval marně. Hosté se po přestávce snažili ještě otočit nepříznivý vývoj, jenomže ve 47. minutě je definitivně poslal na kolena dvaatřicetiletý Kolumbijec Carlos Bacca.

Zkušený útočník Villarrealu využil parádního pasu Morena z pravé strany, seběhl si za obranu protivníka a zcela osamocen hlavičkoval z hranice brankového území nad naprosto bezmocného hostujícího strážce. Od tohoto okamžiku se utkání spíše dohrávalo, další nebezpečné situace se zrodily až v závěrečné desetiminutovce. Nejprve chtěl skórovat Hernani z přímého volného kopu, ovšem jeho bombu z nadějné pozice zastavila bránící zeď.
<{r> Třetí gól Villarrealu měl v 89. minutě na kopačce Jaume Costa, jenomže po elegantním zpracování na prsa zakončil své sólo střelou ze čtrnácti metrů do břevna, od které se míč odrazil do zámezí. Ihned na to se svěřenci Sergeje Semaka dočkali alespoň čestného úspěchu. Pětatřicetiletý srbský reprezentační obránce Branislav Ivanović se opřel do balónu z voleje a jeho skákavý pokus zapadl k levé konstrukci mimo dosah Fernándeze.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

1:3, na penalty postup Zenit

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
oli9

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:+

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele