čtvrtfinále - odvety
18.04.2019 21:00 CET
2 : 0
(1:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia porazila Villarreal i v odvetě a zaslouženě postupuje

V semifinále Evropské ligy nebude chybět Valencia, která i ve druhém utkání dokázala porazit Villarreal o dva góly. Zápas na Mestalle příliš fotbalové krásy nepobral, Valencia sice dvakrát skórovala, ale jinak byl herní projev obou týmů dost nevýrazný. Domácí poslal do vedení již po necelé čtvrthodině hry Antonio Lattore a pojistku přidal ve druhém poločase z přímého kopu Dani Parejo. Valencii čeká o postup do finále londýnský Arsenal.

Ze všech účastníků semifinále měl Villarreal před odvetou nejtěžší pozici. Domácí utkání před týdnem prohrál 1:3 a na Mestalle se musel střelecky hodně činit. Nezačal však dobře, Los Che si ve 13. minutě vytvořili první brankovou příležitost a okamžitě jí přetavili v úvodní gól. Guedes obral o balón Ratiu a lehkým centrem našel před brankou Antonia Lattoreho, který rovnou z první propálil Fernándeze! Villarreal v tu chvíli potřeboval tři branky na prodloužení a pochopitelně žádnou neinkasovat.

Valencia od začátku kontrolovala hru a hosté její obranu nedokázali jakkoliv překvapit. První poločas rovněž nabídl spoustu nepřesností a nebyla to taková podívaná, jakou by si fanoušci obou táborů přáli. I proto oba trenéři o přestávce sáhli k prvnímu střídání s vírou ve zlepšení herního projevu a spokojenější nakonec byl kouč Los Che Marcelino. V 54. minutě rozehrál volný přímý kop Dani Parejo a jeho rána s vydatnou pomocí teče zapadla za Fernándezova záda. Brankář Žluté ponorky neměl nárok, střela zcela zásadně změnila.

Vstřelit na Mestalle čtyři branky, to byl pro současný Villarreal nadlidský úkol. Utkání bylo druhým gólem prakticky rozhodnuté a moc dobře to věděla i Žlutá ponorka. Až do konce zápasu už si žádný z celků nepřipravil vyloženou šanci a konečný výsledek 2:0 pro Valencii se nezměnil. Los Che postupují do semifinále naprosto zaslouženě, pro Villarreal letos pohárová Evropa končí a jediným pozitivem na tom je, že se bude moci koncentrovat na závěr LaLigy, kde bojuje o záchranu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
Pharrell

2:1

Reagovat
Pharrell

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
waynemarkrooney

Reagovat
netopier

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:5

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
waynemarkrooney

Reagovat
Pharrell

Reagovat
netopier

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele