čtvrtfinále - 1. zápasy
11.04.2019 21:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Bojovný výkon Slavii nestačil, jediný gól vstřelil v závěru Alonso

Slávisté vstoupili do čtvrtfinále Evropské ligy proti Chelsea těsnou porážkou 0:1. Oba celky si v průběhu utkání vypracovaly příležitosti, zejména v první půli aktivní Pražané však v závěru inkasovali a jejich naděje na postup se výrazně zmenšily...

Již po dvou minutách se do první příležitosti dostali domácí. Traoré byl faulován a přímého kopu ze solidní vzdálenosti se ujal Stoch, jenž přesně vybídl Deliho k hlavičce, která skončila těsně vedle. Náznak v podání Chelsea přišel o něco později. Willian dostal nalevo dost prostoru, avšak odcentrovat se mu nepodařilo a nad břevno následně letěla střela Barkleyho.

Dobře se rozvíjela i další akce sešívaných, jenže Olayinkova přihrávka ke Stochovi neprošla. Po sedmnácti minutách zaváhal ve vlastním vápně Traoré a Slavii zachránil až sudím odpískaný faul. K zakončení se tak dostali zase domácí, když po Olayinkově centru nepřesně hlavičkoval Coufal a okamžik na to prudce zpoza vápna vypálil Ševčík.

Vniveč vyšla i Azpilicuetova snaha procpat míč na Girouda, nicméně po následném obléhání vápna si míč posunul Willian a rozezvučel břevno Kolářovy svatyně. Nějaký čas se poté na šance čekalo, až po půlhodině hry mohla Chelsea jít sama na brankáře, ovšem pomezní mylně odmával postavení mimo hru.

Chybu spáchal rozhodčí i na druhé straně, když kousek za vápnem neodpískal evidentní šlápnutí na Masopustovu nohu při ojedinělé akci Slavie, která od třicáté minuty nepůsobila tak aktivně po převzetí míče. Nic vážného už se tak do poločasu nestalo a do kabin se odcházelo za bezbrankového stavu.

Hned po pauze nastalo na levé straně přečíslení pro Chelsea, po němž odcentroval Alonso a Kolář měl s tečovaným centrem lehké problémy. Znovu Blues zahrozili po rohovém kopu, když se ke střele z deseti metrů dostal Giroud, pálil však mimo.

Slávisté první desetiminutovku mlčeli, až poté se ozvali. Nejprve musel Kepa zpacifikovat centr z pravé strany, následně jistil pomalou střelu vedle brány. Dalším nebezpečím pro branku londýnského celku byl Olayinkův pas na Masopusta, po němž by mohla nastat velká příležitost, kdyby zimní posila Slavie nepodklouzla. Na to už Sarri reagoval vysláním Hazarda na hřiště.

Hned po jeho příchodu si nebyl Kolář vůbec jistý při zákroku po Willianově rohu a defenziva červenobílých jen se štěstím odvrátila na další roh. Po něm propadl míč na Rüdigera a ten z velkého vápna vypálil přízemní dělovku, načež slávistický brankář odčinil své předchozí zaváhání. V pozoru musel být nadále, jelikož Willian zakončil svůj únik střelou jen těsně vedle levé tyče. Po chvíli Rüdiger osamocen hlavičkoval po rohu brazilského křídelníka, tentokrát mimo prostor tří tyčí.

Když se utkání přehouplo do poslední čtvrtiny, podcenila Chelsea počet hráčů vzadu a do protiútoku se řítil Traoré, jeho střela z hranice velkého vápna ale úspěch neslavila, Kepa ji zlikvidoval. Následný roh se ještě neujal, avšak po tom dalším Kepa jen tak tak vyškrábl míč do zámezí před dobíhajícími útočícími hráči. Slavia v této fázi utkání zasypávala vápno spoustou centrů, v gól ovšem žádný z nich nepřetavila.

Zhruba patnáct minut před koncem si příznivci vršovického klubu výrazně oddechli, neboť hosté sice procpali míč do sítě, nicméně tomu předcházející přihrávka směřovala na Girouda stojícího v ofsajdu. Pozdvižení přišlo i ve vápně na opačném konci hřiště. Kepa vyrazil Hušbauerův centr pouze k Bořilovi, kterého po jeho voleji vychytal.

Už to s vyhlídkami českého klubu do odvety vypadalo nadějně, avšak po zbytečné ztrátě míče nezachytila obrana náběh Alonsa, který po vzdušném pasu Williana hlavičkoval nechytatelně do sítě. 0:1. Sešívaní už se v závěru do větší příležitosti nedostali a do Londýna tak za týden vyrazí s jednobrankovým mankem.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz

Komentáře (1042)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele