1/16 finále - odvety
21.02.2019 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Benfica v odvetě nezářila, i přesto postupuje mezi šestnáctku nejlepších v EL

Benfica předvedla proti tureckému Galatasarayi takticky vyspělý výkon s v odvetném utkání před vlastními fanoušky se s ním rozešla smírně v bezbrankovém poměru, bez větších nervů tak postoupila do osmifinále EL. Hosté v celém průběhu více drželi balón na svých kopačkách, ale vyslali jen jednu střelu mezi tři tyče a vzhledem k hodně nepříznivému výsledku na vlastní půdě měli k postupu nesmírně daleko.

Čtvrteční utkání nebylo z diváckého pohledu nijak divácky atraktivní a na portugalském celku bylo znát, že čeká, co předvede soupeř. Vzhledem k výsledku úvodního zápasu se není čemu divit, i přesto se od domácího výběru čekalo více. O něco zajímavější byl první poločas, v tom druhém se zrodily pouze střely z větší vzdálenosti a ani jeden z brankářů neměl příliš mnoho práce. Úvodní větší možnost byla k vidění po sedmi minutách hry.

Po hezké přízemní kombinaci se ve vyložené možnosti zjevil Cervi, avšak svá mířidla neseřídil přesně a balón poslal o decimetry vedle levé konstrukce. Domácí pak s přehledem kontrolovali průběh a soupeře vůbec k ničemu nepouštěli, turecký celek byl v ofenzívě naprosto bezzubý. Druhá a poslední větší příležitost prvního poločasu se urodila tři minuty před přestávkou, kdy zahrozil zkušený devětadvacetiletý záložník Pizzi.

Ten se po hezké přízemní kombinaci svých spoluhráčů odhodlal ke střele z hranice pokutového území, nicméně připraven byl brankář Muslera a jeho dobrou ránu odvrátil do strany. Galatasaray se po změně stran snažil oživit svou hru střídáními, avšak lisabonský klub stále skvěle bránil a jeho defenzivní blok byl takřka nepropustný. Duel se mohl zdramatizovat necelých deset minut před přestávkou, to totiž istanbulský tým rozvlnil síť.

Po centru z levého křídla a následné hlavičce zasahoval reflexivně před brankovou čarou gólman Vlachodimos, následná dorážka ze tří metrů skončila v prostoru tří tyčí. Rumunský sudí Hategan ji kvůli signalizaci pomezního rozhodčího neuznal, nicméně podle opakovaných záběrů se dopustil chyby. Hosté se ve zbývajícím průběhu na žádný velký tlak nezmohli a výsledek se proto již neměnil.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
STR

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele