osmifinále - odvety
14.03.2019 21:00 CET
3 : 0
po prodloužení
(0:0, 1:0)

Reportáž

Benfica odvetu zvládla, Dinamo skolilo v prodloužení a postoupila

Dlouhých sedmdesát jedna minut drželo záhřebské Dinamo v Lisabonu postup do čtvrtfinále Evropské ligy. Jenže pak se do jeho sítě trefil Jonas, utkání dospělo do prodloužení, a v něm už vládla Benfica, která zásluhou gólů Francisca Ferreiry a Alexe Grimalda nakonec pohodlně zvítězila. Nebyl to ovšem pro portugalský celek vůbec snadný dvojduel.

Už první vzájemné klání naznačilo, že Benfice jakožto favoritovi tohoto osmifinálového souboje nedaruje Dinamo nic zadarmo. Ve finále se však ukázal jednobrankový náskok chorvatského klubu z prvního zápasu jako nedostačující. Až příliš se snažili hosté v odvetě bránit a doufat v bezbrankový stav, který by naopak je posunul do další fáze.

První poločas byl ze všech dějství tohoto střetnutí vůbec ten nejméně zajímavý. Vůbec první střelu na branku vyslal až ve 38. minutě domácí záložník Pizzi, nicméně brankář Livakovič si připsal úspěšný zákrok, ve 42. minutě pálil zpoza vápna nebezpečně Rafa Silva, který si narovnal míč na pravačku, i v tomhle případě ale hostující gólman zasáhl.

Lisabonský kouč Bruno Lage si moc dobře uvědomoval, že je potřeba malátnou hru nějakým způsobem oživit, a do hry po přestávce vyslal Álexe Grimalda a Jonase. Právě druhý jmenovaný rozpletl nerozhodný stav, to když mu Pizzi hlavou sklepl míč na hranici šestnáctky a následná střela zamířila přesně ke vzdálenější tyčce.

Od té doby byla Benfica o něco lepším týmem a vytvářela si na rozdíl od svého protivníka aspoň nějaké šance. Do konce základní hrací doby se mohl podruhé trefit Jonas, tentokráte si ale Livakovič poradil, a v 95. minutě si připsal na své konto postupující přesný zásah Francisco Ferreira, který svou pumelici poslal parádně k tyči.

Situace se pak pro Plavi ještě více zkomplikovala, protože dvě žluté karty, které se proměnily v červenou, během jedné minuty inkasoval ve 104. minutě Stojanovič, a hned na to domácí definitivně stvrdili svůj úspěch. Z dálky napřáhl levou nohou Álex Grimaldo, jehož pokus nepříjemně proletěl vzduchem, a skončil přesně pod břevnem.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
vanGomm

Tip 1.

Reagovat
John Obi Mikel

4:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Hiko

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
oli9

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
FC Porto FC

Mohla by se prosím Benfica zmontovat a vyhrát ? :D je potřeba tomu koeficientu pomáhat

Reagovat
Benfica

no stress

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele