základní skupiny - skupina J, 1. kolo
20.09.2018 18:55 CET
5 : 1
(2:1)

Reportáž

Sevilla FC - Standard Lutych 5:1

Sevilla si doma zkušeně pohlídala utkání se Standardem Lutych a poslala jej domů s pěti góly v síti. Dvě branky zaznamenali Ben Yedder s Banegou, jednu přidal Vázquez.

Sevilla byla jasným favoritem utkání proti Standardu Lutych, jakkoli chtěli hosté hrát odvážně. Španělský celek měl kromě jednoznačně kvalitnějšího týmu také mnohonásobně více zkušeností a k tomu podporu nadšeného stadionu Ramóna Sáncheze-Pizjuána. Od prvních minut vešli na hřiště hráči jako Kjaer, Vaclík, Banega, Navas nebo Promes.

O první zajímavou šanci se postaral domácí záložník Franco Vázquez, který svou ranou trefil prostor mezi třemi tyčemi. Brankář Ochoa si ale poradil jak s jeho zakončením, tak také s další pumelicí od Évera Banegy. Po faulu hostujícího Cimirota už ale ani Ochoa nestihl zareagovat. K volnému přímému kopu se postavil opět Éver Banega a tentokrát už se nemýlil - 1:0 pro Sevillu.

Prohrávat na hřišti soupeře už v osmé minutě, to nebylo pro hosty nic k závidění. Na jejich hře byla nedůvěra ve vlastní schopnosti znát. Problémem pro domácí mohlo být vynucené střídání, neboť již v 15. minutě se zranil Ibrahim Amadou a na jeho místo dorazil Roque. Aktivita Sevilly trochu opadla a množily se nepřesnosti.

Sevilla byla sice střelecky velmi aktivní, ale její pokusy nenacházely svůj cíl. Po třiceti minutách a jednom rohovém kopu poslal míč do vápna Sevilly Răzvan Marin, ale brankář Vaclík si poradil. Krátký už byl ale ve 39. minutě. Luyindama krásně míč sklepl pro Moussu Djenepa, který si sám před Vaclíkem poradil - 1:1.

Sotva se ale hostující fanoušci uklidnili, už si zase Sevilla vzala své vedení zpět. Pouhé dvě minuty po srovnání prošel do vápna soupeře Jesús Navas, který ještě vybídl ke střele Franca Vázqueze. Jeho dělová rána z úhlu zapadla přesně k tyči a Sevilla opět vedla.

Ofenzivní představení Sevilly pokračovalo také po změně stran. Trvalo to jen čtyři minuty od doby, co se hráči vrátili na trávník, než Ochoa opět inkasoval. Z levé strany poslal míč před branku mladý bek Arana a jeho krásný pas zužitkoval v další zápis Wissam Ben Yedder.

Na další branku Standard jen těžko hledal odpověď a třetí gól definitivně zlomil jeho odpor. Navíc se dvacet minut před koncem prosadil opět Wissam Ben Yedder a utkání začínalo vyznívat jako debakl Standardu. Opět u toho byl nepostradatelný Éver Banega a jeho krásná nahrávka na Francouze - 4:1.

Aby toho nebylo málo, tak o pouhé tři minuty později se Christian Luyindama Nekadio dopustil faulu ve vlastní šestnáctce a sudí okamžitě pochopil - penalta pro Sevillu. Odpovědnosti se chopil Éver Banega a přesnou ranou nedal Ochoovi šanci zasáhnout! V posledních minutách ještě Ochoa několikrát čaroval, ale debaklu stejně nezabránil.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
EverlastD

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
oli9

1:1

Reagovat
Theft90

3:1

Reagovat
Messiáš

Vamos mi Sevilla !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele