základní skupiny - skupina J, 3. kolo
25.10.2018 21:00 CET
6 : 0
(3:0)

Reportáž

Sevilla FC - Akhisar Belediyespor 6:0

Po víkendové prohře s Barcelonou si Sevilla se vším všudy spravila chuť v Evropské lize, kde na domácí půdě znemožnila turecký Akhisar Belediyespor šestigólovým přídělem. Tvrdý debakl sevillští nastartovali hned v úvodní desetiminutovce, když se výstavně trefil Mesa a chvíli nato proměnil penaltu Sarabia, a neštěstí hostí v první půli dokonal vlastencem brankář Lukač. Po změně stran si pak přisadili ještě Muriel, Promes a Mercado, díky čemuž Sevilla s exkluzivním skóre kraluje skupině J.

Zatímco Andalusané mohou vesele slavit, hosté čtvrtečním duelem jen podtrhli své letošní trápení. Akhisar se nachází na samém dně tabulky turecké ligy, v Evropské lize platí s bilancí tří porážek totéž a loňské euforické tažení tureckým pohárem, které v závěrečných kolech odskákaly oba slavné istanbulské kluby Galatasaray a Fenerbahce, se již jeví na míle daleko.

Už po devíti odehraných minutách bylo patrné, kdo prožije vydařený večer a kdo si naopak bude přát brzký konec. O brzký průlom skóre se ve velkém stylu postaral Roque Mesa, jenž napřáhl z uctivé vzdálenosti a skákající míč poslal pravačkou neomylně do horního růžku branky. Když pak nešikovný zákrok Lopese ve vlastní šestnáctce neunikl pozornosti rozhodčího Clancyho, zařídil Seville dvoubrankový náskok úspěšný penaltový exekutor Pablo Sarabia. Smolné představení Belediyesporu deset minut před odchodem do kabin dokonal brankář Lukač, od nějž se nešťastně odrazil míč za brankovou čáru poté, co srbský gólman vyrazil akrobatické zakončení Promese do tyče.

Sevilla, která jako obvykle nastoupila s Tomášem Vaclíkem v brance, navíc nepolevila v nasazení a hladu po gólech ani v druhé půli. Hned v 50. minutě se dostal k ráně zpoza pokutového území Luis Muriel a s pomocí smolné teče bránícího hráče míč neomylně skončil přesně u Lukačovy levé tyče. Deset minut nato se oficiálně svého gólu dočkal i aktivní Promes a v 67. minutě vytrestal Lukačovu minelu po rohovém kopu Gabriel Mercado, čímž stanovil konečné skóre 6:0.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

7:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
EverlastD

5:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
Messiáš

4:0

Reagovat
dextroza_m

6:0

Reagovat
ttopi

Reagovat
Sw!fty

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele