1/16 finále - 1. zápasy
14.02.2019 21:00 CET
2 : 2
(1:1)
Stadión:
Arena Lviv, Lvov

Reportáž

Frankfurt vybojoval na půdě Šachrtaru remízu, i přesto ho v odvetě čeká těžká práce

Domácí Šachtar nedokázal na stadionu v Charkově potvrdit úlohu mírného favorita, avšak remízu s německým Eintrachtem musí považovat za úspěch. Za nerozhodného stavu 1:1 totiž hrál v deseti a ihned po výměně stran prohrával, nicméně i v oslabení našel dostatek sil a vyrovnal na konečných 2:2. Frankfurt si do odvety veze nadějný výsledek, na druhou stranu vyhráno ještě zdaleka nemá.

Hosté měli skvělý vstup do čtvrtečního střetnutí a z první vážnější akce v 7. minutě šli do vedení. Po přímém volném kopu z levé strany od Rodeho hlavičkoval k bližší konstrukci Martin Hinteregger a se štěstím skóroval. Brankář Pjatov sice úspěšné zasáhl, ale míč neudržel před brankovou čárou a tento okamžik si určitě za rámeček nedá. Neuběhly ani dvě minuty a bylo vyrovnáno po penaltě.

Ve vlastní šestnáctce fauloval N'Dicka a anglický rozhodčí Taylor neváhal nařídit pokutový kop. K němu se postavil Marlos a trefil přesně prostor u pravé konstrukce. Gólman Trapp sice vystihl směr střely, ale proti této fantastické střele neměl nárok. Za další minutu předvedl těžko uvěřitelný zkrat Taras Stěpaněnko, který ve slibně se rozvíjející akci podrazil Rodeho, a protože uviděl od Taylora druhou žlutou kartu, tak se předčasně pakoval do sprch.

Od tohoto momentu začal ukrajinský výběr více spoléhat na defenzivní činnost, do konce úvodního dějství se nic zásadního nestalo. Německý výběr se podruhé ve čtvrtečním klání dostal do vedení pět minut po změně stran. Srbský záložník Filip Kostić využil parádního pasu reprezentačního kolegy Joviče a na zadní tyči usměrnil balón bez větších problémů k levé konstrukci.

Za další tří minuty mohl stejný hráč zvýšit náskok svého výběru, jenomže po rohovém kopu letěl jeho přízemní pokus z hranice šestnáctky o decimetry vedle levé tyče. Šachtar přeci jen i v oslabení zmobilizoval síly a přesně v polovině druhého poločasu srovnal. Taison se po krásné kolmici od Moraese dostal do nadějné pozice z dvanácti metrů a jeho pohotová střela zaplachtila k pravé tyči, plachtící Trapp se natahoval marně. Ve zbývajícím průběhu měl Eintracht tlak a častěji se nacházel na útočné polovině, vítěznou trefu však vsítit nedokázal.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Kixi Syhimour

1:0

Reagovat
HunterRomario

0:1

Reagovat
HullCity

2:0 pro "domácí".

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
HullCity

Věřím v to,že venku vybojujeme potřebný výsledek.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele