základní skupiny - skupina D, 3. kolo
25.10.2018 18:55 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

RSC Anderlecht - Fenerbahçe SK 2:2

Anderlecht má první bod v tomto ročníku Evropské ligy! Uhrál ho na domácí půdě proti návštěvě z Turecka a děkovat za něj může především záložníkovi Zakariovi Bakkalimu, který se do sítě Fenerbahçe prosadil dvakrát.

Už v páté minutě musel své umění ukazovat hostující brankář Harun Tekin. Ten se musel mít na pozoru po náběhu Gerkense, který dostal ve vápně míč a tvrdou ranou vypálil. Tekin však počítal s touhle variantou a míč vyrazil! Byl to ale spíš první záchvěv ofenzivy domácích, protože jinak byli aktivnější hráči hostí.

Po patnácti minutách se k ráně ze třiceti metrů dostal Yassine Benzia, který ale mířil nad bránu. Benzia byl ostatně hodně aktivním hráčem, míč měl často na kopačkách a Fener na něj spoléhal. Jeho problémem nebyl přístup, ale totální nepřesnost, s jakou dokázal spálit i dobře se rozvíjející akci. A když se Benzia nedokázal prosadit ani po několikáté šanci, povedlo se to domácím.

Zkušený záložník Kums totiž viděl ve vápně uličku pro Zakariu Bakkaliho, který si míč převzal a krásnou ranou pod břevno otevřel střelecký účet dnešního duelu!

A nebyla to jediná šance Anderlechtu. Ve 45. minutě totiž z nařízeného volného přímého kopu trefil Sven Kums tyč hostující brány! Anderlechtu se mimořádně povedl také vstup do druhé poloviny utkání. Pět minut po změně stran se do vápna dostal opět Zakaria Bakkali, který udělal kličku před pokutovým územím a nachystal si míč ke střele. Tu nakonec zakroutil ke vzdálenější tyči a Tekin byl bez šance!

Jen o pouhé tři minuty ale hosté snížili. Po obrovské chybě obrany se k míči snadno dostal nabíhající Švýcar Michael Frey, který postupoval prakticky sám na brankáře Didillona. Obrovskou šanci dokázal využít a prostřelit svého soupeře!

Anderlecht se o vedení připravil v podstatě sám a to nebylo to nejhorší. Jen o čtyři minuty později už bylo srovnáno! Zkušený obránce Hasan Ali Kaldirim pronikl s míčem u nohy do vápna domácích, zmátl kličkou dva obránce a poslal míč k tyči! Anderlecht se do konce utkání už nezmohl na žádnou odpověď.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

1:1

Reagovat
EverlastD

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele