základní skupiny - skupina B, 5. kolo
29.11.2018 18:55 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Rosenborg BK - Celtic FC 0:1

Skotský Celtic vykradl Trondheim a domácí Rosenborg zůstal bez bodů. Postaral se o to Scott Sinclair trefou krátce před koncem první půle. Celtic se díky tomu posunul na druhé místo, zatímco Lipsko po porážce sklouzlo až na třetí příčku.

Celtic byl od prvních minut mnohem aktivnějším týmem a brzy se mohl dostat do vedení. Zkušený útočník Scott Sinclair se pokusil o první zajímavější ránu, jenže brankář André Hansen byl připravený a míč chytil. O pár minut později se na Hansenovu bránu valila další lavina. Kieran Tierney napřáhl zpoza šestnáctky ke střele, která byla tečována. I kvůli tomu minula o vlásek tyč.

Později Celtic spustil rychlou kombinační hru, díky níž se balon dostal až k Tomu Rogićovi Zkušený záložník na nic nečekal a rychlým švihem ji poslal vstříc brankáři Hansenovi. Ten musel rychle na zem a jen díky své rychlosti se k tyči dostal včas, aby míč vyrazil! Obránci Hansenovi dnes moc nepomáhali a uniknout nechali také Jamese Forresta. Ten pálil sice z úhlu, ale jeho štiplavá rána pod břevno brankáři Hansenovi nadělala hodně starostí.

Ke konci první půle si hosté vytvořili souvislejší tlak a sevřeli domácího soupeře před jeho vápnem. A to se jim nakonec vyplatilo. Ve 42. minutě totiž James Forrest dostal dostatek prostoru i času na povedený centr z kraje vápna. Na něj si naběhl Scott Sinclair, který přesnou hlavičkou pokořil do té doby perfektního brankáře Hansena - 1:0.

Skotský celek byl po zásluze odměněn za svou aktivitu, ale dobře věděl, že nemůže polevit. I proto byl stále u míče a nebezpečně kombinoval. Scott Sinclair se uprostřed šestnáctky dostal ke střele z otočky po přihrávce z levé strany, jenže do rány mu skočil obětavý obránce Vegar Eggen Hedenstad. Norský celek neměl dnes tak úplně svůj den a na jeho rozehrávce to bylo hodně znát.

Množství nepřesností naopak vyhovovalo Celticu, který by se za tohoto stavu dostal na druhou příčku. S obranou domácího týmu si pohrál Tom Rogić, ale když měl ideální šanci na střelu, promrhal ji nepovedenou nahrávkou na obsazeného spoluhráče! Další Rogićova střela už zaměstnala pohotového brankáře Hansena, jenž dokázal míč nakonec zkrotit. V nastavení se Hansen opět vyznamenal a domácí těsně padli.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
Hiko

2:0 a ještě budeme živit šanci na postup

Reagovat
Hiko

spíš živíme šanci na titul "nejtrapnější tým skupinové fáze"

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele