základní skupiny - skupina B, 5. kolo
29.11.2018 18:55 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Red Bull Salzburg - RB Lipsko 1:0

Salzburg doma zvládl úlohu favorita a stejně jako v předchozích čtyřech utkáních si poradil i v pátém. Jediným gólem utkání rozhodl o jeho úspěchu Fredrik Gulbrandsen. Lipsko naopak padá až na třetí příčku skupiny a v posledním utkání ho čeká hodně náročná práce.

Domácí Salzburg letos v Evropské lize skoro nemá konkurenci a zvládá skupinové boje s naprostým přehledem. Favoritem byl i dnes a od prvních minut nastoupily opory jako Lainer, Samassékou, Dabbur nebo Gulbrandsen. Hosté vyslali na trávník Brumu, Cunhu, Wernera nebo Orbana s Laimerem.

První větší šanci musel likvidovat hostující brankář Yvon Mvogo v šesté minutě, když jeho obránci nezasáhli a nechali Junuzoviće zakončovat z dvaceti metrů. Hostující útočník Bruma pak v blízkosti vlastního pokutového území fauloval Wolffa, načež domácí zahrávali přímý volný kop. Zlatko Junuzović ho ale poslal ve velmi nadějné pozici jen nad břevno brány Mvoga!

Po dvaceti minutách našel Dabbur perfektní přihrávkou za hostující obranu nabíhajícího Gulbrandsena, který si míč ještě lépe zpracoval. Pak ale nezvládl zakončení a brankář Mvogo byl opět za hvězdu. Na opačné straně pálil po vlastní individuální akci Bruma, jehož rána směřovala vysoko nad bránu. Pár minut před koncem první půle Junuzović ještě zakončoval nepovedenou akci domácích mimo.

Ve 44. minutě Ramalho ztratil míč kousek před vlastním pokutovým územím a jeho chyby spěchal využít Timo Werner. Mladý útočník sice postupoval prakticky sám na brankáře Walkeho, jenže technickou střelou minul tyč! Krátce po změně stran postupoval do zajímavé šance Ulmer, jenže na poslední chvíli se mu do cesty postavil Upamecano.

Po hodině hry se Junuzović dostal k dalšímu rohovému kopu a tentokrát jej poslal ukázkově na hlavu Gulbrandsena. Ten však zakončení pod tlakem nezvládl podle svých představ a poslal míč jen vysoko nad bránu! Stejná situace se opakovala také na druhé straně, když na centr Brumy naskakoval urostlý obránce Upamecano.

Patnáct minut před koncem utkání se tlak domácích stupňoval, ale mohli zahrozit hosté. Bruma se dostal ve vápně až k zakončení, ale i když jeho rána před Walkem skočila, brankář Salzburgu stihl zakročit. A o pouhou minutu později domácí trestali. Junuzović uvolnil Ulmera, ten utekl po křídle a krásnou nahrávkou našel osamoceného Fredrika Gulbrandsena - 1:0 pro domácí.

V podstatě tato branka ukončila utkání. Hosté totiž nenašli sílu vzdorovat a Salzburg se velmi dobře bránil. Brankář Walke musel zasahovat po ráně útočníka Tima Wernera, která mířila přesně pod břevno, ale svou roli dobře zvládl. Na konci utkání ještě obráncům utekl Hannes Wolf a předložil míč na japonského útočníka Takumiho Minamina, který poslal míč hlavou těsně vedle.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkně

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele