základní skupiny - skupina B, 2. kolo
04.10.2018 18:55 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

Red Bull Salzburg - Celtic FC 3:1

Salzburg musel doma pořádně zabrat, protože jako první se dostali do vedení hráči Celticu. Jenže domácí se nevzdali a i díky dvěma zásahům Munase Dabbura si mohli nechat tři body doma.

Celtic se v prvním utkání trápil a nakonec byl rád za jediný gól, o který se postaral Griffiths. Dnes se proti Salzburgu chtěl vytáhnout, i když jej nečekalo nic snadného. Svěřenci trenéra Rose porazili v prvním utkání Red Bull Lipsko a dnes se opírali o podporu domácích tribun.

Salzburg věděl, že musí jít do utkání aktivně, ale moc dlouho mu to nevydrželo. Naopak, domácí tribuny šokoval už ve druhé minutě mladý útočník Odsonne Edouard, který ve vápně domácích zpracoval dlouhý nákop od McGregora. Obránci Red Bullu, jmenovitě Ramalho, zaspali a nechali Edouarda jít do zakončení. Mladý střelec se nemýlil a posunul Celtic do hodně brzkého vedení!

A Celtic byl dál aktivnějším týmem. Tierney se dostal k zakončení ze dvaceti metrů, které poslal mimo. Ntcham o chvíli později našel patičkou Griffithse, jehož střelu domácí obránci zablokovali včas. Postupně začali domácí dominovat a určovali tempo utkání, na což Celtic nedokázal reagovat. Haidara už už nahrával Schlagerovi do velké šance, jenže na poslední chvíli se hosté ubránili.

Red Bullu kazila večer špatná rozehrávka a plno nepřesností. Na pozvolnou kombinaci kolem vápna Celticu se už nemohl dívat obránce Lainer, který vyzkoušel pozornost brankáře Gordona. Schlagerova rána prosvištěla těsně kolem tyče hostí. Celtic se ještě do konce první půle mohl dostat do dvougólového vedení, ale Edouardovu dorážku Forrestovy střely sudí správně posoudil jako ofsajdovou.

Celtic se přes přestávku potřeboval zamyslet, protože ačkoli vedl, působil velmi pasivním dojmem a nechal hrát domácí. A ti krátce po změně stran málem potrestali laxní přístup Celticu. Wolf nahrál na hranici ofsajdu číhajícího Munase Dabbura, který tváří v tvář vybíhajícímu Gordonovi neuspěl.

Přesto se Salzburg prosadil a srovnal. V 55. minutě už to domácím vyšlo, když Minamino hlavou prodloužil balon na Wolfa, který ještě nahrával do vápna. Všiml si totiž Munase Dabbura, který se s ničím nepáral a prostřelil brankáře Craiga Gordona - 1:1.

Celtic ztratil pevnou půdu pod nohama a domácí kuli železo, dokud bylo žhavé. Sotva pět minut po srovnání totiž dokonale otočili vývoj utkání! Andreas Ulmer vyslal do šestnáctky přízemní centr, na který si naběhl Japonec Takumi Minamino a z bezprostřední blízkosti se prosadil - 2:1.

Ani to ale nebylo všechno. Dvacet minut před koncem utkání James Forrest fauloval pronikajícího Ulmera a domácí dostali šanci zahrávat penaltu! K ní se postavil sebevědomý Munas Dabbur a s přehledem ji proměnil - 3:1 pro dnes jasně lepší Salzburg.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
EverlastD

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
jenculko

3:1

Reagovat
Sw!fty

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele