základní skupiny - skupina E, 5. kolo
29.11.2018 18:55 CET
1 : 6
(1:3)

Reportáž

Qarabağ Ağdam - Sporting CP 1:6

Fotbalisté Sportingu potvrdili úlohu favorita na půdě ázerbájdžánského Karabachu, ovšem takový příděl jistě nikdo nečekal. Portugalský výběr totiž uštědřil svému čtvrtečnímu soupeři obrovský debakl v poměru 6:1 a zajistil si postup do jarní fáze EL z druhého místa. Na vedoucí Arsenal má totiž manko tří bodů a nemůže ho předskočit kvůli horší bilanci ve vzájemných zápasech. Domácí prozatím klesli na poslední čtvrté místo se třemi body.

K zachování naděje potřebovali v tomto duelu naplno bodovat, jenomže jejich jinak pevná defenzíva byla po celý zápas naprosto v rozkladu. V závěrečném klání na půdě anglického Arsenalu budou bojovat na dálku o třetí místo s Vorsklou a kvůli horšímu skóre potřebují získat více bodů než ukrajinský výběr. Ve čtvrtečním utkání narušil jejich plány okamžik již ze 4. minuty, kdy lisabonský klub zahrával pokutový kop.

Ten český rozhodčí Ardeleanu nařídil za strčení Rzeźniczaka do kanonýra Base Dosta, po právu udělil žlutou kartu a míč si postavil právě faulovaný Dost. Devětadvacetiletý nizozemský snajpr nezaváhal a snadno zamířil doprostřed branky do protipohybu gólmana Halldórssona. Neuběhlo ani deset minut a Karabach srovnal zásluhou Abdellaha Zoubira, jenž po pasu z pravé strany a zpětné hlavičce od Guerriera propálil z osmi metrů bezmocného brankáře Ribeira.

CP si vzal zpět ztracené vedení ve 20. minutě. Nahrávku Wendela zužitkoval Bruno Fernandes, zkusil štěstí z dobrých pětadvaceti metrů a jeho skákavý pokus zapadl přesně k pravé konstrukci. O třináct minut později předvedl parádní sólo středem hřiště hned kolem trojice bránících hráčů Nani a vystřelil z blízkosti pokutové značky, chytrou placírkou nachytal na švestkách všechny včetně překvapeného Halldórssona - 1:3.

Druhý poločas začal v opatrnějším duchu, pak ale hosté znovu rozehráli ofenzivní rošádu. V 65. minutě využil obrovské hrubky hlavičkujícího Guerriera rozběhnutý Abdoulaye Diaby, kličkou obešel Halldórssona a z hranice pokutového území uklidil míč do odkryté sítě - 1:4. Za dalších deset minut podruhé skóroval Fernandes prudkou ranou levačkou k bližší tyči a bylo to o čtyři trefy, gólový účet uzavřel v 81. minutě Diaby chytrou střelou z první a taktéž zaznamenal svou druhou branku v tomto střetnutí.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
EverlastD

2:2

Reagovat
noustres

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele